Hande Yener’in Açıklamaları ve ‘Afrodizyak’ Albümü Serhat Tekin’in Köşesinde!

Abone Ol :

Hande Yener’in Açıklamaları ve ‘Afrodizyak’  Albümü Serhat Tekin’in Köşesinde!

Hande Yener’in açıklamaları geçen hafta çok konuşuldu. Yener’in anlattıkları sektörün içinde olan herkesin gayet iyi bildiği ama işine geldiği kadarına ses çıkardığı şeylerdi.

Hande’nin özellikle altını çizdiği durum müzik dünyasında ortada dolanan yüksek dinlenme rakamlarıyla, realitede olan şeyler arasındaki uyumsuzluk. Açıklamalarına gelen yorumlar üzerine kendi sosyal medyasında cevaplar veren Hande, “ Ben zaten her gün doluyum. Konserler var. Boş günüm yok. Dinlenmek için iş reddediyorum. O listelerde milyon tıklananlar evden beni izliyor. Gerçekleri dinleyici bilsin. Gerisi önemsiz. “ sözleri ile hodri meydan diyordu.

23-08/07/h1.jpg

Hande sonuna kadar haklı. Şu kadar dinlendi, bu kadar tıklandı şişirmeleri ile algı yaratılan çoğu şarkıyı bu şaşalı söylemler kurtarmıyor. Gün sonunda bu sözde başarıların karşılığı olan konserler gerçekleşmeyince o koparılan yaygaranın balon olduğu su yüzüne çıkıyor. “ O rakamlarla algı imparatorluğu üzerinden para ve güç kazanıyorlar. Geçici de olsa. Bu sektörümüze zarar veriyor. Müzisyenleri küstürüyor. Bir sürü zararı var. “ diyen Hande, zamanla bu karışıklığın düzeleceğini düşünüyor. Bu süreçte olan iyi işlere ve güzel seslere oluyor.

Hande bu kadar sene durdu şimdi mi bunları açıklama gereği duydu diyenler ise yanılıyor. Hande aslında her zaman bu olayların varlığından bahsediyordu. Kendisi yıllar önce Youtube sahte tıklamalar konusunun altını çizen isimlerden biriydi. Zaman ilerleyip, yeni kurnazlıklar teknoloji ile farklı şekillerde ortaya çıkınca, Hande bu yeni hileleri dinleyici ile paylaşarak dikkati farklı bir yere çekiyor sadece.

23-08/07/h2.jpg

“ Şarkıcılık dışında her şeyle ilgileniyorsunuz. Yorumculuk mu? Saç mı? Elbise mi ? Önem sırası diye birşey kalmadı. Aslolan performans. Bunları konuşmak daha gurur veriyor. Diğer detaylar değişken. Playback, saç, kostüm izletmiyoruz çok şükür.” diyen Hande, son zamanlarda artık kabak tadı veren kıyafet haberlerine de haklı isyanını dile getiriyor.

Müzik kariyerinde 23 yılı geride bırakan Hande Yener’in gördüklerinden ve bildiklerinden hareketle yaptığı bu yorumların hepsi nokta atışı. Öyle bir zamandan geçiyoruz ki ‘mış gibi’ gösterilmeye çalışılan şişirme işlerin arasından kıymetli olanları bulmakta zorlanıyoruz. Bu devran ne zaman döner bilinmez ama arada kaybolan yetenekli isimlere yazık olacağını bilmek bir hayli üzücü.

23-08/07/h3.jpg

23 yıl boyunca müzikal kariyerinde risk alan, denemekten hiç bir zaman korkmayan ve tekrar işlerden kaçınan Hande, 15 şarkılık ‘Afrodizyak’ albümü ile yeni jenarasyonun da radarına girmeyi başarıyor. Bunu gerçekleştirmek bu devirde öyle kolay değil. Evet son albüm koyu Hande Yener sevenlerinin bazısına uzak gelmiş olabilir ama Hande eninde sonunda herkesi bir potada buluşturmayı beceriyor. ‘Benden Bir Tane Daha  Yok’ şarkısının ateşi daha sönmemişken ‘Hop Hop’ şarkısına klip çeken Hande’nin albümünde yer alan ‘Yara’nın klipsiz olduğu halde seveni ise her geçen gün artıyor.

Hande’nin yarın ne tür bir müzikle karşımıza çıkacağını bilemeyiz. Onu yakından tanıyan biri olarak içindeki müzik aşkını, çalışma azmini ve yeni şeylere olan iştahını çok iyi bildiğimden bir sonraki hamlesini yine kimsenin zorlamasıyla değil, kendi içindeki aşk ve macera seven ruhu ile yapacağına eminim

Etiketler:

Abone Ol :