Halit Kıvanç'a Son Veda...

Abone Ol :

Halit Kıvanç'a Son Veda...

Türk spor basınının efsane ismi Halit Kıvanç, önceki gün hayatını kaybetmişti. 97 yaşında aramızdan ayrılan Kıvanç, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Halit Kıvanç için ilk olarak kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki binasında bir tören düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç ve çok sayıda medya mensubu ile sevenleri katıldı.

"ÖZEL ANLARIN SES OLAN, İZ BIRAKAN BİR İNSANDI"

Bakan Kasapoğlu konuşmasında, "Halit Kıvanç ağabeyi ebediyete uğurluyoruz. Televizyonun olmadığı dönemlerde radyoda o naif sesiyle, betimlemeriyle, televizyonu aratmayacak şekilde hadiselere vukufiyetiyle kulaklarımızda, zihinlerimizde yeri olan bir isimdi. Sonrasında yine televizyonda hem sporda, hem kültürde ve sanatta çok güzel hatıraların, özel anların sesi olan, iz bırakan bir insandı.

Beyefendiliğiyle, nezaketiyle, çalışma usülleriyle her alanda her yönüyle örnek bir kişilikti. Bu vesileyle kendisini minnetle anmak istiyorum. İnanıyorum ki onun bu izlerini taşıyacak, yarınlara aktaracak genç medya insanları onun yolundan gidecekler. Tüm sevenlerinin, değerli ailesinin, milletimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun." dedi.

Törende ayrıca TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve oğlu Ümit Kıvanç, Halit Kıvanç'ın anısına bir konuşma yaptı. Tongsir, "Ailesi sadece TSYD'de tören düzenlenmesini istedi. Halit abiyi hiçbir zaman unutmayacağız. Disiplini, iş ahlakını ondan öğrendik." şeklinde konuştu. Ümit Kıvanç ise "Babamı bizimle birlikte uğurlamaya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Babam işini düzgün yapmaya çalışan biriydi." ifadesini kullandı.

Halit Kıvanç Zincirlikuyu camiinden öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Gemlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçılardan Orhan Gencebay ve eşi, Erol Evgin, Haldun Dormen, İlker Başbuğ ve spor camiasından yazarlar, gazeteciler ve siyasetçiler katıldı.

 
 

Etiketler:

Abone Ol :