Gökhan Türkmen İle Çok Özel!

Abone Ol :

Gökhan Türkmen İle Çok Özel!

Yeni albümünüz 'Romantik' hayırlı olsun öncelikle, arşiv niteliğinde bir albüm buluşturdunuz bizlerle,siz yeni albümünüzü nasıl yorumlarsınız?

Teşekkür ederim. Romantik Albümü çok keyifli bir çalışma oldu. Albümdeki parçalar farklı ton, tını ve alt yapıya sahip country rock’dan jazz’a uzanan bir yelpazesi var. Her duyguyu içinde barındıran, romantizmin yalnızca aşka dair değil aynı zamanda yaşamın tüm uyaranlarına karşılık gelen hislerin dışavurumunu sağlıyor. Yaşadığımız bu zorlu dönemde hepimizin kendimizle tekrar bağ kurmayı hatırlamamıza ihtiyacımız var. Albüm, tüm bu duyguların taşmasını sağlayan bir proje oldu.

Albümde yer alan şarkıların bir kısmını daha önce sevenlerinizin beğenisine sunmuştunuz. Peki albüm olarak buluşturma fikri nasıl ortaya çıktı?

Romantik Albüm’ün planlamasını 2019’da yaptık. Bu sefer tersten gidecek ve her ay albüme de yer vereceğimiz parçaların çıkışlarına single olarak yer verecektik. Kasım 2020’de de 4 tane sürpriz şarkıyı da ekleyerek albümü yayımlayacaktık. Yukarıda bahsettiğim duygusal bütünlüğü sağlayacak tüm parçaları bir arada toplama amacıyla çıktığımız yolda, projeyi tam da planladığımız gibi tamamladık.

Albümde "Kağıt" şarkınızı Fransızcasıda yer alıyor. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Bir röportajımda daha belirtmiştim, Fransız sanatıyla uzun yıllardır ilgileniyorum. Gerek sineması, gerek plastik sanatları, gerek edebiyatı hep çok zariftir ve bir o kadar da haz vermiştir. Kağıt ve Bout D’Historie ‘de bahsedilen sevginin kağıtla metaforik anlatımı da bir o kadar narin ve kırılgan. Romantik Albümü’ne konsept ve içerik bağlamında çok yakışacağını düşündük ve yer verdik. 

Gökhan Türkmen deyince bizim aklımıza kendi tarzından ödün vermeden yeniliklerle karşımıza çıkan ve bizi şaşırtan bir müzisyen geliyor. Siz bununla ilgili neler söylersiniz ?

Aslında çok basit bir algoritması var bu durumun. Dünya değişirken, siz de akıllı, düşünen ve hisseden bir varlık olarak dönüşüyorsunuz. Globalin yeniliklerine ve çeşitliliğine ayak uyduruyorsunuz. Eğer ki “tarz” dediğimiz karakter ve üslubunuza uyuyor ise harmanlıyor yaşamınızda yer veriyorsunuz. Uymuyorsa vermiyorsunuz.

Pandemi dönemini verimli hale  getiren ve çalışmalarınıza ara vermeyen sanatçılarımızdansınız? Bu süreç sizin için nasıl geçiyor? Yeni hobiler edinme şansınız oldu mu ?

Tam da bu süreçte fiziksel zindeliğin yanında mental direnç ve mücadele son derece önemli. Hiç birimizin sinirleri dağ gibi sağlam değil artık, ama diğer yandan zihnimizi kontrol edebilecek güçte olan varlıklarız. Ve insanlığın da iletişim ve duygu paylaşımı ile ayakta durabildiğinin kanıtlandığı bir zaman diliminde durmak son derece ıstıraplı olurdu sanıyorum. Müzik benim iletişim yolum. Pandemide de bunu kullanarak dijital konserler verdik yüzbinlerce insanla tek yürek olduk. Her ay planlarımız dahilinde olan şarkıları yayımladık. Yeni parçalar ürettik. 2021’e yeni projelerin hazırlıklarına başladık.Aslına bakarsanız bu dönemi sağlığımız el verdiğince en verimli şekilde geçirdik, geçiriyoruz.

Bu zorlu süreç müzisyenler başta olmak üzere herkesi olumsuz etkiledi ne yazık ki... Ama bir o kadar da genç sanatçılar, yeni projeler geliyor. Aslında müzik susmuyor, bir şekilde devam ediyor. Sizin bu olumsuz giden sürece bakış açınız nasıl?

Yukarıda da bahsettiğim gibi üretmek bizi hayata bağlayacak bu süreçte. Ve birlik olmak, paylaşmak. Müzik neden sussun ki? Siz müziği sustursanız doğa konuşur. Kuşlar öter, şelaleler akar, köpekler havlar, çekirgeler bağırır… Yaşamın müziği susmaz. Biraz daha basit düşünmeli bence.

  Çok mutlu giden bir evliliğiniz var...Sinem Hanım her konuda destekçiniz ve müzikal hayatınızda da fikirleri ile yanınızda ? Bunun size yansımaları nasıl oluyor ?

Teşekkür ederiz. Sinemle 25 yıldır birbirimizin hayatındayız. Artık birbirimizi tanımamızdan öte bir olduk diyebilirim. O çok güçlü, yaratıcı ve üretken bir kadın. Benim hem sosyal yaşamımda hem de müzikal hayatımdaki dokunuşları gördüğünüz üzere aşikar J Biz şanslıyız.  

Dünya tatlısı iki tane prensese sahip olmak nasıl bir duygu? Kızlarınızla nasıl vakit geçirirsiniz ?

Tekrar teşekkürler, evlat başka bir aşk. Onlarla büyümek tarif edilmez, çok şey öğreniyorum onlardan. Bizim eğlenceli bir ilişkimiz var. Hem Nil Rona hem Leyla Ada, ikisi de çok komik, eğlenceli, yaratıcı çocuklar. Bıcır bıcır konuşuyorlar, müzik yapıyorlar, bana eşlik ediyorlar, kitap okuyoruz, resim çiziyoruz, dans ediyoruz, oyun oynuyoruz… Olabildiğince birlikte vakit geçiriyoruz. Keyifli zamanlar.

RÖPORTAJ: DENİZ RÜYA ÖZDEMİR

Abone Ol :