Gökhan Türkmen, Gezegen Mehmet'e Konuk Oldu

Abone Ol :

Gökhan Türkmen, Gezegen Mehmet'e Konuk Oldu

Gökhan Türkmen Kral Pop TV, Kral Pop Radyo ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Gökhan Türkmen içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını da canlı olarak seslendirdi.

Gökhan Türkmen'in katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral Pop TV , Kral Pop Radyo ve TRT FM ortak canlı yayınında ve  aynı anda Kral Pop TV - Kral Pop Radyo Facebook  hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…


Gezegen Mehmet: Gökhan öncelikle hoşgeldin. Radyolar seni çok seviyor. Ne ifade ediyor radyolar senin için?

Gökhan Türkmen: Bende radyoları çok seviyorum. Küçüklüğüden beri radyolarla büyüdüm diyebilirim aslında. Önemli bir yere sahiptir radyolar bende.


Gezegen Mehmet:Gökhan şimdi albümde bir yazı var. “Bir doğum olur, gece sonsuz olur. Ve bir kayıp, ardından gündüzler gece olur. Bu albümü tüm doğum ve kayıplara adıyorum. Kızlarım Nil Rona - Leyla Ada’ya, sevgili ağabeyim Sami Anık’a ve hayatımda yeniden doğmalara sebep olan aileme,dostlarıma, tüm ekibime sevgiler” bunları yazarken hangi duygularla yazdın?

Gökhan Türkmen: Yani aslında aniden çıktı böyle bir yazı benden. Bir teşekkür yazısı yazmak istiyordum. Her albümde yazıyorum mutlaka. Çok uzun oluyor normalde, bu sefer çok uzun yazmak istemedim. Sami ağabeyim benim için çok değerli bir insandı, hem ona adamak istemiştim hem de yeni doğan kızıma adamak istemiştim. Hem doğum hem kayıp böyle bir yazı çıktı ortaya. Albümün üzerinde kızımın resmini de koydum hatta. Sevgili Cihan kozmik bir hale getirdi fotoğrafı ve onu koyduk albüm kapağına.



Gezegen Mehmet: Kızların ne ifade ediyor senin için?

Gökhan Türkmen: Tarifi çok zor gerçekten. Yaşamak lazım aslında bu duyguyu. Benim için çok “üst” bir duygu. Tam anlamıyla bir aşk. Bir gün görmesem çok özlüyorum, görünce bambaşka bir duygu. Baba diye sarılıp öpmesi çok farklı bir duygu. Böyle bir niyeti olan, imkanı olan herkesin yaşaması gereken bir duygu.



Gezegen Mehmet: Eşine çok yardımcı olursun gibi hayal ediyorum seni. Doğru mu?

Gökhan Türkmen:Evet yardımcı olurum. Çocuk konusunda da özelikle yardımcı oluyorum.



Gezegen Mehmet: En çok ne yapmayı seviyorsun çocuklarla ilgili?

Gökhan Türkmen: Nil, suyu çok sevdiği için banyo yaptırmak çok keyif veriyor.



Gezegen Mehmet: Başka çocuk istiyor musun, hayalin ne bu konuda?

Gökhan Türkmen:Şimdilik iki çocuk ideal benim için. İkiye iki çok dengeliyiz. Şuan düşünmüyoruz açıkçası.



Gezegen Mehmet: Bu arada kliplerinde çok ilginç. Yani kliplerinde aslında tarzın gibi benzersiz. Nasıl buluyorsun bunları?

Gökhan Türkmen: Çoğunun hikayesi bana ait. Yani ben şarkıyı yaparken, hikaye az çok kafamda şekilleniyor.Ama bir beyin fırtınası yapıyoruz tabi Murat’la beraber.



BARIŞ MANÇO HAYRANIYIM

Gezegen Mehmet: Esinlendiğin, örnek aldığın kimler var Gökhan?

Gökhan Türkmen: Ben Barış Manço hayranıyım. O benim için çok üst düzeyde bir adam. Kültürüyle, felsefesiyle, yaşayışıyla, şarkılarıyla. Tabi ondan bir tane var. Ona benzemeye çalışmıyorum. Herkes kendi olmalı. Şimdi yeni çıkan arkadaşlar veya yapımcılar bu hataya düşebiliyor bazen.



Gezegen Mehmet: “Sen İstanbul’sun” şarkısının hikayesi nedir?

Gökhan Türkmen: Bu şarkıyı Murat Güneş bana yollamış mailime. Bende unutmuşum. Bazen mesajlara, maillere geri dönmeyi unutabiliyorum. Sonra Murat albüm hazırlığına girmişti. Sevgili Aytaç’ta ona bir-iki aranje yapacaktı. Sonra Aytaç bana dedi böyle bir şarkı var, hatta sana da yollamış. İstersen sen bir dinle, sana çok yakışır dedi. Sonra evde dinletti şarkıyı bana. Albüme de çok uyan bir şarkıydı. Yani Aytaç sayesinde oldu diyebilirim.



Gezegen Mehmet: Peki orkestrada solistlik konusunda aday olan var mı?

Gökhan Türkmen: Selin var. Kendi albümü de çıkacak, kayıtları bitmiş durumda. Güler, Ufuk ve Ahmet Faik’te var.



Gezegen Mehmet: “İnsanız Ayıbı Yok” bu şarkının geliri Melike Turgut Fidanlığı’na gidiyor. Bu fikir nasıl çıktı?

Gökhan Türkmen: Sevgili Ozan Turgut yani sözleri yazan arkadaşımız, onun kardeşi vefat etti. Ozan’da onun için bir şey yapmak istedi. Biz de ona destek olmak istedik.


Gökhan Türkmen, sosyal medyadan gelen soru ve mesajlarıda içtenlikle cevapladı.

Gökhan Türkmen sosyal medyadan gelen “Eşi ile nasıl tanıştı?” sorusunu şu şekilde cevapladı.

“Eşim ile lisede sıra arkadaşıydık. Ben kendisine ilgi duyuyordum ama çok güzel bir arkadaşlığımız vardı, bozulmasın diye bu konuya hiç girmemiştim. 19 yıldır birbirimizi tanıyoruz artık ve göz göze geldiğimizde neler söyleyebileceğimizi tahmin edebiliyoruz”



Gezegen Mehmet: “Büyük İnsan” şarkısının hikayesini merak ediyorum Gökhan?

Gökhan Türkmen: Sözü-müziği Serkan Söylemez’e ait. Biz aslında başka biri için kaydetmiştik bu şarkıyı. Benim albüm çıkarma gibi bir durumum yoktu. Sonra o kişiden döndü bu şarkı. İnternete koyduk bizde bu şarkıyı. Ama böyle olumlu bir tepki beklemiyorduk gerçekten.Forum sitelerine falan gönderdik ama öylesine yani bir iddaa söz konusu değildi. Bu şarkı çok sevilince “Dön” şarkısını koyduk hatta peşinden.


Gezegen Mehmet: “Dön” ve “Yan Sen” şarkılarının hikayeleri nedir?

Gökhan Türkmen: Dön şarkısının nakaratını yazdım, müziğini yaptım. Ama başındaki sözleri yoktu. Sonra Serkan’ı aradım böyle bir durum var yazar mısın dedim. 15 dakika sonra aradı o da beni şarkı bitti dedi. “Yan Sen” şarkısının müziğini Serkan yapmıştı. Sözleri de vardı. Benim bilgisayar masamda sözleri yazılı duruyordu ama ben müziğini hiç dinlememiştim. Bir gün şarkı yapmak istedim. Önümde de o şarkı vardı. 15 dakikada bir müzik yaptım. Sonra Serkan’a dinlettim. Serkan şarkının müziği vardı ama bu daha güzel olmuş dedi. Sonra buna karar verdik.



Gezegen Mehmet: Senin konserine gelenler eğleniyor mu Gökhan yoksa duygulanıyor mu?

Gökhan Türkmen: Slow şarkılar biraz ağırlık olduğu için sakin bir zaman geçiriyorlar diye düşünüyorum. İyi duygularla ayrılmaları önemli benim için.

ROCK GRUBU KURABİLİRDİM

Gezegen Mehmet: Sen ne tür müzik dinliyorsun?

Gökhan Türkmen: Ben çok çeşitli dinliyorum. Ama böyle duyulmasaydım eğer bir Rock grubu kurup orada solist olabilirdim. Sert bir rock yapardık ama çok gürültülü olmazdı. Mesela “Kalbim” gibi şarkılar diyebilirim. Pop-Rock tarzı olurdu.



Gökhan Türkmen türküleri çok sevdiğini ve bir türkü albümü de yapmak istediğini dile getirdi.



Gezegen Mehmet: “Mucize Adam” Harun Kolçak biliyorsun zor günlerden geçti, umutların tükendiği anda ayağa kalktı ve müthiş bir albüm yaptı. Haftalarca zirveden inmedi. O albümünde lokomotif şarkısı senin şarkın. Nasıl oluştu bu durum?

Gökhan Türkmen: Ben çok severim Harun Kolçak’ı, onun şarkılarıyla büyüdük zaten. Harun Kolçak kendi seçmiş şarkı söylemek istediklerini. Bana bu teklif geldiğinde ben “Yanımda Kal” şarkısını söylemek isterim dedim. Çünkü çok söylemiştim bu şarkıyı. Çok hakimdim şarkıya. Bana nasipmiş bu şarkı. Bizim içinde çok keyifli oldu.



Gezegen Mehmet: Şimdi birkaç psikolojik soru yönelteceğim sana. Aklına ilk geleni söyleyebilirsin.
-Elinde sınırsız bir gücün olsaydı, neyi değiştirmek isterdin?

Gökhan Türkmen: Canı gönülden söylüyorum. Çocuklar için ve doğa için birşeyler yapmak isterdim. Yeşili çoğaltmak isterdim.



Gezegen Mehmet:  En üzüldüğün ve en mutlu olduğun an?

Gökhan Türkmen: Geçmişte aynı evi paylaştığım, çok yakın bir arkadaşımla tersleşme gibi bir durum olmuştu. Kötü bitmişti ilişkimiz. O beni çok üzmüştü. En mutlu olduğum an çocuklarımın doğduğu zaman.


Gezegen Mehmet: Sahip olduğun neyi kaybetmek seni çok üzer?

Gökhan Türkmen: Dostlarımı kaybetmek beni çok üzer.


Gezegen Mehmet: Hangi özellikleri seni bir insandan soğutur?

Gökhan Türkmen: Samimiyetsiz olması, yalan söylemesi. Dedikodu yapan insanıda hiç sevmem.


Gezegen Mehmet: En son neye kahkaha ile güldün?

Gökhan Türkmen: Serkan’a çok gülüyorum. Son zamanlarda en çok güldüğüm insan Serkan diyebilirim.


Mehmet’in Gezegeni, Gökhan Türkmen’in “Aşktır” şarkısıyla sona erdi.

Gökhan Türkmen'in konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral Pop TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi youtube kanalı Kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :