Gizem: "Gördüğümüz Gizem, Her Kadının İçinde Olan Cesarete Sahip"

Abone Ol :

Gizem:

"Tabu" isimli şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken Gizem ile kralmüzik.com.tr olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Gizem,yeni şarkısından gelecek projelerine kadar bir çok konuda sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

Öncelikle “Tabu” isimli single çalışmanız hayırlı olsun. Şarkının sizinle buluşma hikayesini bizimle paylaşırmısınız?

Asiri eğlenceli bir hikayesi var. şarki aradiğim ve asla icime sindiremediğim bir süreçte Onurr ‘ a gittim. Zaten ilk dinledigim an "Tabu" benimle flortlşti. Dedim ki budur. Aradan bir süre geçti zannediyorum 1 ay kadar. Onurrla konustum bana şarkiyi aliyomusun yoksa Cuma gunu başkasıda talip, gelicekler dinlemeye dedi. Yani Onurr da da şarki durmaz biliyorum. Baktim Çarsamba, ben Perşembe günü gece yarısı 02:00 de koşa koşa Onurr'a gidip şarkiyi aldim. İyi ki de aldim. "Tabu" bana ben "Tabu"ya çok yakıştık.

Stüdyo aşaması nasıl geçti. Stüdyo aşamaları stresli zamanlardır. Siz bu dönemde neler yaşadınız ?

Ben Ozan Çolakoğlu ile birlikte çalışmanın heyecanınıda bütün stüdyo sürecimi rüya gibi geçirdim. Benim Ozan Çolakoğluna ilk gidişim elimde o zaman şarkıda yok. Gidiyorum geliyorum bir yandan şarkı arıyorum. Bir gün dedim ki Ozan abi seninle çalışırsam çok mutlu ölürüm. Zannediyorum konuyu orada okeyledim. Onunda "Tabu"yu sevmesi ve inanmasi cok önemliydi. Bir sürü parametreyi bir araya getirebilmek gibi dertler oluyor tabii. Ama butun surec benim için çok kiymetli ve heyecanlı geçti. Bir kez daha bütün ekibe buradan çok teşekkür ediyorum.

 Ve...Klip şarkının ruhunu yansıtan muhteşem bir klip olmuş. Klip sürecinde neler yaşadınız? Çekimler nasıl geçti?

Klibi Beykoz'da perili Köşkte çektik. Klip yönetmenimiz Murat Joker. Styling Görkem Ödene ait. ŞarkIda güçlu kendinden emin ve ne istedigini bilen bir kadin var. Biz de bu durumu 4 farkli set up ile izleyicilere yansittik. Klip cekimimiz 14 saat surdu. 10 ton kum getirttik. Bir set up icinde agaclar getirttik. Ozgur ve hayir diyebilen bir kadini canlandirdim. Bu klibin her saniyesinden oldukca memnunum.

Muteşem bir Gizem görüyoruz gerek klipte,gerek görsellerde..... Yeni imaj muhteşem olmuş. Klibe hazırlanırken de yoğun bir tempoya girdmişsiniz? Nasıl bir süreçti sizin için ?

Ben zannediyorum haziranin basiydi. Bir sabah uyandim once kendi tabularimi yıktım. Evimde ve hayatımda fazla olan ne varsa temizledim. Ve o gün spora basladım. Yaklasık 3 ay günde 3 saatimi salonda geçirdim. Çekime son 1 ay kala sadece yumurta yiyerek beslendim. İmaj calışması Görkem Ödene ait. Bu kez kendimi daha iyi ifade ettigimi düşünüyorum. Gördüğümüz Gizem, her kadının içinde olan cesarete sahip.

Şarkıyı ilk kime dinletiniz? Gelen tepkiler nasıldı?

Şarkıyı ilk Ozan Çolakoğluna dinlettim. Onun beğenisi benim icin oldukça yeterli.Şarkının enteresan bir aurası var ilk dinlediginde seni kendine bağlayabiliyor. Aldıgım geri dönüşlerden oldukça memnunum.

Babanız  Mahmut Tuncer ile farklı tarzlarda müzik yapıyorsunuz? Kendisinin sizin müzikal çalışmalarınız için düşünceleri neler? Fikir alışverişi oluyor mu aranız da?

Babam cok net ve direkt eleştirilerde bulunur genelde. Müzikal anlamda tarzlarımız farklı olsada birbirimizden oldukça besleniyoruz. Müzik müziktir melodilerin kalbe dokunmasi yeterli.

 Çok sağlam bir bağ ile bağlı bir aile ortamınız var...Siz bununla ilgili neler söylersiniz?

Ben bu anlamda kendimi cok şanslı buluyorum. Aile insanin temelidir temeli sağlam olan hiçbirşeyi yıkamazsınız. Anne baba sevgisiyle büyüdüm. Babam sanatçı olmasına rağmen kopuk bir cocukluk geçirmedim. Kendimi bu anlamda çok şansli buluyorum.

Gelecek planlarınız arasında neler var ? Oyunculuk olabilir mi mesela ?

Lisede tiyatro bölümünden mezun oldum. Oyunculuk benim bir yanımda her zaman var. Görüştüğüm projeler oldu. Hala daha bu anlamda kontagim devam ediyor. İçime sinen inandiğim bir projede çalismaya sıcak bakıyorum.

Siz kendi müzik tarzını nasıl yorumlarsınız? özgür ruhlu bir müzik tarzı diyebilirmiyiz, kalbinden geldiği gibi kalbine dokunan şarkılarını seslendiren bir Gizem.... ?

Evet tam olarak böyle diyebiliriz. Kolay kolay şarkı beğenmiyorum. "Tabu"yu bulana kadar çok fazla şarkı dinledim. Benim şarkıya şarkınında bana yakışması lazım. Müziğim özgür çünkü ben özgürüm. İstemediğim hiç bir yerde ve hikayede yokum bu hayatta. Müziğime de kalıplar çizmiyorum. Gizem bu şarkiyi size soylemek istedi ve soyledi. Bu gün hikayem "Tabu" "Tabu"yu anlatIyorum.

Pandemi nedeniyle dünya olarak zor bir süreçten geçtiğimiz zamanlar.. Hele ki bir müzik sektörü için daha zor.. Ama sizde bu süreçte müzik susmasın,diyerek üreten isimlerden oldunuz.. Bu durumla ilgili neler söylemek istersiniz?

Pesimist olmamak lazIm bu bizi aşağI ceker. Evet herşey gercektende çok zor ve ürkütücü. Önümüzü göremez hallerden geçtik. Sadece müzik yaparak geçimini sağlayan herkes için oldukça zor bir süreç. Bir an evvel ışıkların yandığını görmek istiyorum. Önce sağlıklı olalım gerisi muhakkak yoluna girecektir. Biz duygularıyla iş yapan insanlarız. Modumuzu düüşürmeden dik durmaya çalısarak bu süreci en az hasarla atlatmak önemli. Cünkü zaten baska bir alternatif yok. Müzik zaten susmaz dinlemeye devam ederiz. Önemli olan yapanIn yaptığından vazgeçmemesi.

Abone Ol :