Gezegen Mehmet, Rubato'yu Ağırladı!

Abone Ol :

Gezegen Mehmet, Rubato'yu Ağırladı!

Rubato Kral TV, Kral FM ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Rubato üyeleri, içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını da canlı olarak seslendirdi.

Rubato'nun katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral TV , Kral FM ve TRT FM ortak canlı yayınında ve  aynı anda Kral TV - Kral FM Facebook hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

Mehmet’in Gezegeni, “Unuturum Diye Yorma Kendini” şarkısıyla başladı.

Gezegen Mehmet :Nasıl bir araya geldiniz?

Özer Arkun :Biz zaten yıllardır beraber saz çalan arkadaşlardık. Sezen Aksu’nun orkestrasından çıkmadır bu grup. Yani aslında Sezen Aksu vesile oldu diyebiliriz. Rıza Okçu’da var tabi. O zaman çok fazla turne geziyorduk. Rıza birgün bize “siz neden beraber çalmıyorsunuz” dedi ve bizi ateşledi dyebilirim.


Gezegen Mehmet :Peki Sezen Aksu’nun orkestrasında kaç tane saz vardı?

Fatih Ahıskalı :Yaklaşık 15 kişi vardık. Tabi ben, Özer ağabey ve Göksun öndeki ekiptik. Yani melodi yükünü üçümüz taşırdık. Çok fazla beraber çaldık ve artık birbirimize bakmadan anlaşır olduk.

Özer Arkun :Aynı zamanda biz konservatuvar arkadaşıyız. Göksun ile akrabayız zaten.



Gezegen Mehmet : Ben sizin Beşiktaş’lı olduğunuzu da öğrendim. Biraz önce heyecanla maçı da izliyordunuz. Tebrik ediyorum öncelikle. Maç nasıl geçti ?

Fatih Ahıskalı :Bir ara geldi gitti ama sonunda biz kazandık.


Gezegen Mehmet : Özer şunu sormak istiyorum. Çello ile arabesk çalan nadir sanatçılardan birisin. Neden Çello ile arabesk çalınmaz, neden Çello bir klasik müzik enstrümanıdır?

Özer Arkun : Aslında Çello değil, bütün enstrümanlarda, bütün müzikler yapılabilir bence. Türkiye’de yaşıyorsunuz, yaşadğınız memlekete ihanet olur bu müziği inkar etmek.


Gezegen Mehmet :14 yaşında Orhan Gencebay ile çalışmak nasıl bir duygu?

Özer Arkun: Güzel bir duygu. Hatta şöyle bir anım var. Birgün telefon çalıyor, Orhan Gencebay arıyor. Bizde telefon olmadığı için babaannemleri arıyor. Babam çıkıyor telefona. Merhaba ben Orhan Gencebay diyor. Babamda inanmadığı için “hadi oradan” diyerek telefonu yüzüne kapatıyor Orhan Gencebay’ın. Tabi Orhan ağabey, büyük bir nezaket göstererek tekrar aramıştı ve o vesileyle çalışma fırsatımız olmuştu.


Gezegen Mehmet :Neden müzisyenliği tercih ettiniz?

Fatih Ahıskalı :Aslında tercih etmedik. Bu doğuştan gelen bir durum.


Gezegen Mehmet :Sadece iş olarak mı yapıyorsunuz yoksa eğlendiğiniz durumlarda oluyor mu?

Fatih Ahıskalı: Sürekli eğleniyoruz aslında. Birbirimizin evindeyiz zaten devamlı. 7 gün 24 saat birbirimizleyiz.


Gezegen Mehmet : Biz sizi dinlerken çok efkarlanıyoruz. Sizdeki durum nedir?

Göksun Çavdar :Tabi bizde aynı sizin durumdayız. Müzik aslında yaşadığın durumu anlatmaktır benim için.

Rubato üyeleri, program esnasında sosyal medyadan gelen soru ve mesajları da içtenlikle cevapladı.

Gezegen Mehmet :Şu soruyu sormak istiyorum tek tek hepinize. Neden çocuğumuz müzikle hobi olarak ilgilenmeli?

Fatih Ahıskalı :Müzik ruhun gıdasıdır derler hep, çok ciddiye alınması gereken bir sözdür aslında bu. Müziğe bulaşan insanlar yüzde 99 psikolojik rahatsızlığa yakalanmıyor bir kere. Ruhani yönden çok büyük avantaj sağlar.

Özer Arkun :Çocuklarımızı disipline etmek istiyorsak, hayatta disiplinli olmalarını istiyorsak, en azından bir enstrüman çalmaları gerekiyor. Çünkü bu enstrümanları öğrenirken, sebahat etmeyi öğreniyoruz. Bir nota gösteriyor hoca bize ve bunu bu noktaya kadar çalacaksın diyor. Büyük bir disiplin, emek var ortada.

Göksun Çavdar :Evrende dünya yokken, yıldızların sesleri bir müzikti. Benim bir torunum var, bazen notalar okuyorum ona. Çocuklar herşeyi duyuyor. Güzel şeyler duyurmak bizim görevimiz.

Eralp Görgün :Sosyal olmaları için, mutlu olmaları için kesinlikle ilgilenmeleri gerekiyor.


Gezegen Mehmet : Peki Kaan şunu sormak istiyorum. Daha çok gençsin. Kendine 100 üzerinden bir puan ver desem kaç verirsin?

Kaan Ahıskalı : 0 veririm ve ölene kadar da 0 olarak kalacağım.Kendimi sürekli geliştirmek istiyorum. Bu enstrümanı öğrenmenin sonu yok. Ağabeylerimin yanında, babamın yanında sürekli gelişiyorum.


Gezegen Mehmet : Ben 1993 yılından beri Kral FM’de program yapıyorum. Arabesk müzik dışlanırken, biz onu bayrak gibi taşıdık. Kral FM sizin için ne ifade ediyor?

Fatih Ahıskalı :Kral FM yaşadığımız coğrafyanın bir özeti gibi geliyor bana.

Özer Arkun : Kral FM benim gençliğim diyebilirim.

Eralp Görgün :Ben şunu gözlemledim. Kral FM dinleyicisi çok fanatik. Başka bir radyo dinlemiyor.


Gezegen Mehmet :Sevgili dostum Mahsun Kırmızıgül’de şuan bizi izliyor. Mahsun’la da çalışıyorsun galiba?

Özer Arkun : Tabi. Geçmişte sahnemizde var hatta. Dostluğumuz var, arkadaşlığımız var. Hatta beraber konservatuvara gidip geliyoruz. “Alem buysa kral benim” şarkısını söyledi bana.  Bende şakayla karışık bu şarkıdan birşey olmaz dedim. Sonra biliyorsunuz şarkı patladı gitti.

Mehmet’in Gezegeni, Rubato’nun “Tanrı İstemezse” şarkısını canlı olarak okumasıyla sona erdi.

Rubato'nun konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :