Gezegen Mehmet, Mustafa Ceceli'yi Ağırladı!

Abone Ol :

Gezegen Mehmet, Mustafa Ceceli'yi Ağırladı!

Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi Mustafa Ceceli Kral Pop TV, Kral Pop Radyo ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Mustafa Ceceli, içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda” sevilen şarkılarını canlı olarak seslendirdi.

Mustafa Ceceli’nin katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral Pop TV , Kral Pop Radyo ve TRT FM   ortak canlı yayınında ve  aynı anda Kral Pop TV - Kral Pop Radyo Facebook  hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…


Gezegen Mehmet:  Öncelikle hoş geldin Mustafa. Az önce kralmüzik Youtube kanalında ilk yayınımızı yaptık seninle birlikte. Herşeyi konuştuk neredeyse orada. Ben yinede oraya bir dönmek istiyorum. Senin için radyoların önemini anlattın.  Ben tekrar sormak istiyorum. Radyolar ne ifade ediyor senin için?

Mustafa Ceceli: Radyo dendiği zaman çocukluğuma dönüyorum. Çok fazla anısı var bende. O döneme yetiştiğim için şanslı hissediyorum kendimi. Ankara’da en büyük keyif deniz olmadığı için Gölbaşı’na gidip mangal yakmaktır. Aileler gelir arabalarını park eder ve bütün arabalardan radyoda çalan maçın sesi gelir. Bir maçın sesi kısılır, diğer maçın sesi açılır. Babam sürekli sorardı maç ne durumda diye. Yeri çok ayrıdır radyoların bende.
Levent Yüksel’in, Mirkelam’ın albümlerinin olduğu dönemde orta okula gidiyordum. Eve döndüğümde radyodan kasete kayıt yapardım. Sonra üniversite hayatımda yaptığım aranjmanı dinlemek için radyoları gezerdim.


Gezegen Mehmet:İlk yaptığın aranje hangisiydi?

Mustafa Ceceli:Merih Ermakastar’ın albümündeki Yaban Eller şarkısıydı.


Gezegen Mehmet: Peki yaptığın aranjeyi duymak mı daha heyecanlı yoksa kendi söylediğin şarkıyı duymak mı?

Mustafa Ceceli: Tabi farklı duygular ikiside. Yaptığın aranjeyi duyunca radyoda sonuna kadar dinliyorsun. Radyocu arkadaş ne yorum yapacak diye merak ediyorsun. Ama kendi sesinden şarkıyı ilk duyduğunda heyecandan radyoyu kapatıyorsun.


“Beni Sezen Aksu Keşfetti!”

Mustafa Ceceli: Amerika’ya bir prodüksiyon için gitmiştik. Bana “sen sahnede vokal yapıyorsun, bir şarkı söyle bakalım” dedi. Levent Yüksel’den “Kadınım” şarkısını söylemiştim ve çok beğenmişti.
Sonra yaptığımız demoları seslendirmeye başladım. Unutamam’da ilk seslendirdiğim şarkıydı. Ama sonra bunu bir albüme dönüştürme fikri Samsun Demir’e aittir. Ben ilk önce tereddütte kaldım. Mesela az önce sende söyledin radyoda program sunarken daha rahatım diye. Benimde alıştığım bir iş var. Nasıl yapabilirim derken zamanla aşmaya başladım.



Gezegen Mehmet: Mustafa, insanlar şarkılarını çok seviyor. Ama neredeyse şarkılarından çok seni seviyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

Mustafa Ceceli: Öncelikle şükrediyorum böyle bir durum için. Takip eden, dinleyen, seven herkese çok teşekkür ediyorum buradan. Aslında bizim seyirciyle aramızdaki bu sevgi, şarkılardan geliyor. Şarkılar sayesinde onlarla bir köprü kurduk. Beni seviyorlarsa içlerindeki sevgi sayesinde seviyorlar.



Gezegen Mehmet:”Kıymetlim” şarkısının hikayesini anlatabilir misin?

Mustafa Ceceli:Öncelikle iki büyük teşekkür etmek istiyorum. Sevgili İrem Derici’ye ve Ajda Pekkan’a.
İki şarkıda düet yaptık. Kıymetlim’i İrem ile beraber seslendirdik. İrem’le yıllardır bir düet için hayal kuruyorduk. Bir Sinan Akçıl şarkısında buluştuk. Kısa sürede rekora koşmaya başladı bu şarkıda. Çok mutluyuz.

“Program esnasında Sinan Akçıl ile sürpriz bir telefon bağlantısı gerçekleştirildi”

Gezegen Mehmet: Sinan sana da sormak istiyorum. Bu “kıymetlim” şarkısının hikayesi nedir?

Sinan Akçıl: O zaman çok farklı duygular içindeydim. 05:23’te yazmıştım bu şarkıyı. Hangi dönemde yazdığım zaten aşağı yukarı belli. Tamamen kalbimden kopan bir şarkıydı.



Gezegen Mehmet: Peki Sinan bir şarkı verdiğin zaman, o şarkıyı albümde yayınlanana kadar takip ediyor musun?

Sinan Akçıl:Bazı şarkılarda takip ediyorum. Ama bu şarkıda pek gerek kalmadı. Zaten Mustafa’ya emanet edince şarkıyı hiç şüphem kalmadı. Duygularımızda yanılmadığımıızı gördük bu şarkıda. Dinleyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Program esnasında Mustafa Ceceli sosyal medyadan gelen soru ve mesajları cevaplarken, telefon bağlantısı ile sevenleriyle de buluştu


“Mustafa Ceceli referandum ile ilgili görüşlerini açıkladı”

Gezegen Mehmet: Mustafa, önümüzde önemli bir referandum var. Sanatçılar genelde renklerini belli etmezler. Ama sen “evet” dedin. Bunu sebebini sormak istiyorum ?

Mustafa Ceceli:Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Demokrasi demek seçme özgürlüğü demektir.Dolayısıyla insanların araştırıp, öğrenip dilediğini söyleme hakkı var. Ben bir darbe anayasası ile yönetilmek istemiyorum. Ve böyle bir konuda fikrimin sorulması yani halka sorulması(referandum) benim hoşuma gitti.Ama şunu da eklemek istiyorum. Demokrasi terimine uygun hareket etmeliyiz. Evet veya hayır diyeni linç etmemeliyiz.


Gezegen Mehmet: Mustafa, Sezen Aksu sana bir şarkı önerdi ve okumanı istedi. Beğenmiyorum der misin?

Mustafa Ceceli: Tabi söylerim. Çünkü kendisi böyle istiyor. İçine sinmediyse bana söyle der Sezen hep. Zaten şöyle bir durum var. Sezen’den beğenmeyeceğim bir şey gelmiyor.



Gezegen Mehmet: Sezen Aksu ne ifade ediyor senin için?

Mustafa Ceceli:Anlatmaya başlarsam program biter. Sadece müzikal olarak değil, hayatımdaki öğretmenimdir benim. Nasıl yeniliğe açık olunur, nasıl bir insan sürekli kendini yenileyebilir bunu öğrendim.




Gezegen Mehmet:Biz Kral Ailesi olarak özellikle Kral Pop olarak yeni isimlere çok önem veriyoruz. Yetenek avcısı gibiyiz diyebilirim. Sen neler düşünüyorsun yeni isimler için?

Mustafa Ceceli: Bizim sektörde birbirimizi her platformda desteklemeye ihtiyacımız var. Gelen yeni nesil kalemiyle, müziğiyle kendini ifade ediyor bence. Yani bu çağı ifade ediyor. Mesela Simge’yi çok beğeniyorum. Aleyna’nın sesi çok orjinal bir ses bence. Buray’ı beğeniyorum.



Gezegen Mehmet: Samsun Demir sektörün liderlerinden bir isim. Onlarca sanatçısı var. Ama seninle ilişkisi farklı, neden?

Mustafa Ceceli: Benim aranjör olmamın etkisi var tabi. Mesela bir şarkıyı deneyelim dediği zaman bilir ki 2-3 saat içinde onu deniyoruz. Hızlı bir şekilde yani. Hisleri, şarkıları algılama oranı çok yüksek bir insan zaten. Çıkardığı 10 şarkıdan 7’si başarılı oluyor. İstisnalar çok nadir olabiliyor. Mesela İrem’in söylediği “Kalbimin Tek Sahibine” şarkısı için çok olumlu bakmamıştı ama şarkı İrem faktörüyle beraber resmen patladı.



Gezegen Mehmet: Konserler nasıl geçiyor?

Mustafa Ceceli: Çok güzel keyifli geçiyor. 2 gün önce Bostancı konserimiz vardı. Sizin de sponsor olduğunuz. Çok keyifli geçti. Biletlerin tamamı tükenmişti.  Bostancı’da konser vermeyi zaten çok seviyorum.

Gezegen Mehmet: Sosyal olmak mutluluğun formülüymüş, sen sosyal bir insan mısın?

Mustafa Ceceli: Tabi sosyalim.


Gezegen Mehmet: Evde yemek yapar mısın?

Mustafa Ceceli: Çok başarılı değilim, genel de kahvaltıyı ben hazırlarım. İyi yumurta yaparım. Ben kereviz’i çok severim. Sinem’de çok güzel yapar.


Mustafa Ceceli program esnasında hem darbuka çalıp hem de “Maşallah” şarkısını seslendirdi.



Sanatçı en sevdiği enstrümanın “davul” olduğunu söylerken, stüdyoda canlı olarak davul ile performans sergiledi.

Gezegen Mehmet: Şimdi sana bazı isimler söylemek istiyorum. Aklına gelen ilk şeyi söyleyebilirsin.
-Orhan Gencebay?

Mustafa Ceceli: Yaşayan bir efsanedir benim için. Çok kültürlü, gerçek bir müzisyen.



Gezegen Mehmet: Zeki Müren?

Mustafa Ceceli: Öncelikle annemin en sevdiği sanatçı. Tertemiz, duru gibi bir ses. Müthiş bir diksiyon. Şarkıyı yaşayan bir sanatçıydı. “Canan’dan uzak kaldı gönül” şarkısını bir albümümde okumak istiyorum.



Gezegen Mehmet: Neşet Ertaş?

Mustafa Ceceli:  Söylenecek çok fazla şey var aslında. Bir duyguyu içinden geldiği gibi, Anadolu’nun o temizliğiyle bizlere sunmuş biri.
Gezegen Mehmet: Müslüm Gürses?

Mustafa Ceceli: Onunla bir yılbaşı çekiminde “Kara Bulutları Kaldır Aradan” şarkısında düet yapmıştım. Şahsına münhasır bir karakterdi. Bugün hala taklit edilmeye çalışıyorlar ama o içinden öyle geldiği için sahnede o şekildeydi. Tam bir halk adamıydı.



Gezegen Mehmet: Barış Manço?

Mustafa Ceceli: Yokluğu çok hissedilen sanatçılardan birisi. Çok konuda eser vermiş gerçek bir sanatçıydı. Yeri çok özeldir bende. Kanlıca’da yaşıyorum. Mezarıda bizim orada olduğu için arada ziyarete giderim.



Gezegen Mehmet: Kayahan?

Mustafa Ceceli: Kayahan abinin 2 şarkısını seslendirdim bugüne kadar. Çok iyi anılarım oldu onunla. Kral ödül töreninde, onun elinden ödül almıştım. Ödülü bana verirken “ödüller ödül gibi, alanlar adam gibi olsun” demişti. Hiç unutamam. Mekanı cennet olsun.


Gezegen Mehmet: İbrahim Tatlıses?

Mustafa Ceceli: Öncelikle eşi benzeri olmayan bir ses. Bugün arabada “sevmek” şarkısını dinledik. Ölümsüz eserleri olan, gerçek bir başarı hikayesidir. Kitaplara konu olabilecek bir hikayedir İbrahim abi.


Mustafa Ceceli, İbrahim Tatlıses’in “Mutlu Ol Yeter” şarkısını canlı olarak seslendirdi.


 

Mehmet’in Gezegeni, Mustafa Ceceli’nin “Es” şarkısıyla sona erdi.

Mustafa Ceceli’nin konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral Pop TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi youtube kanalı Kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :