Gezegen Mehmet, İrem Derici'yi Ağırladı!

Abone Ol :

Gezegen Mehmet, İrem Derici'yi Ağırladı!

Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi İrem Derici Kral Pop TV, Kral Pop Radyo ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

İrem Derici, içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını canlı olarak seslendirdi.

İrem Derici'nin katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral Pop TV , Kral Pop Radyo ve TRT FM   ortak canlı yayınında ve  aynı anda Kral Pop TV - Kral Pop Radyo Facebook  hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

Program “Kıymetlim” şarkısıyla başladı.

Gezegen Mehmet :İrem’cim öncelikle hoşgeldin. Senin ilk anından beri yanındayız. Biliyorsun ilk klibini biz izledik, ilk biz inandık. O anı hatırlıyor musun?

İrem Derici :Hiç unuturmuyum. Çok ürkektim, çok korkaktım. Kral gibi bir yere geliyorsun. Yıllarca radyoda dinlediğimiz Gezegen Mehmet klibini izliyor ve övgüler sayıyor. Hatta hiç unutmam “Biz sana inandık, Kral Ailesi olarak yanındayız” demiştin.



Gezegen Mehmet : Baban en başından beri sana inandı mı, yoksa mutlu olman için mi arkanda durdu?

İrem Derici :En başta heves bu geçer diye düşünmüş olabilir tabi. Ama biliyorsunuz babamda müziğin içinde. Eğitim almış biri bu konuda. Albümde düetimiz de var hatta. En sonunda bu kız müziğe aşık, bu işe aşık. Bende ona destek olmalıyım demiştir.



Gezegen Mehmet :Peki müzik senin için bir amaç mı yoksa araç mı?

İrem Derici :Hem araç hem amaç diyebilirim. Yaşama sebebim, benim için bir aşk aslında.


Gezegen Mehmet : Sosyal medyada samimi olan şeyleri seviyor insanlar. Sosyal medyada sende çok güçlüsün. Aşırı samimisin galiba?

İrem Derici :Bence samimiyetin aşırısı olmaz. Yani bence dozajı yok. Ben 1 yaşından beri böyleyim aslında. Hep böyle yetiştirildim. Hiç sahtekarlık yapmadım diyebilirim.


Gezegen Mehmet :Hani bir atasözü vardır. “Her doğru her yerde söylenmez” sen ne düşünüyorsun bu konuda?

İrem Derici :Bence doğru her yerde söylenmeli. Politik olmamalı. İnsan hayata her an veda edebilir. O yüzden bir şeyleri içimde tutmayı sevmiyorum, tutamıyorumda zaten.


Gezegen Mehmet :Sen kendini deli olarak tanımlıyorsun İrem. “Tatlı deli” diyelim biz hatta. Senin deliliğin ne seviyede?

İrem Derici : Benim deliliğim istediğim gibi yaşamak aslında. İstediğimi söyleyebilmek, istediğimi giyebilmek gibi mesela.Benim fanlarımda benim gibi hatta. Geçen gün bir tweet attım. Eski bir sakız neden piyasada yok diye. Onu bulup, kutusunu yaptırıp bana getirdiler. O kadar mutlu oldum ki.

 

GİZLİCE O SES TÜRKİYE’YE KATILDIM

Sevdiğim işi yapmak istedim hayatım boyunca. O Ses Türkiye’ye katılmam da gizlice olmuştur hatta. Katılabileceğim en kaliteli yarışmaydı. Program Türkiye’ye gelmeden, yurt dışındaki versiyonları takip ediyordum. Star olmak amacıyla değil, müzik yapmak istiyordum. Programa katılırken aklımdaki düşünce buydu.


Gezegen Mehmet :Şarkı söylerken çok mutlu oluyorsun. Bu mutluluğun bir bedeli var mı?

İrem Derici :Şöyle açıklamak istiyorum. Geçen bir arkaşımla beraber Belgrad’a gittim. Bir mekana gittik ve sahnede bir grup vardı. Çok güzel çalıp, söylüyorlardı. Ben burada sahneye çıkmalıyım dedim. Yanlarına gittim , ben de solistim. İsterseniz youtube’dan dinletiyim şarkılarımı. Ayrıca bugün 30 yaşıma giriyorum diye ufak bir de yalan söyledim. Doğum günüme 20 gün gibi bir süre vardı. Sonra çıktım sahneye 4 şarkı söyledim. Pasta bile geldi hatta. Ama durum bundan ibaret. Şarkı söylemeye o kadar aşığım, o kadar açım ki böyle tatlı yalanlara bile başvurabiliyorum.

PROGRAM ESNASINDA MUSTAFA CECELİ İLE TELEFON BAĞLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Gezegen Mehmet :Mustafa, İrem Derici’yi bize anlatır mısın? Senin için ne ifade ediyor?

Mustafa Ceceli: Politik konuşmaya hiç gerek yok. Nasıl görüyorsanız öyledir İrem. İçi dışı bir. Türünün son örneği. Şarkı söylüyorsanız ve popüler biriyseniz, üzerinize başka bir karakter geçebiliyor. Ama İrem tam tersi, kendi karakterini bunların üzerine geçiriyor.Çok zor bir şey bu. İrem ne iş yapsa bu karakterde olurmuş zaten. Tabi başka bir iş yapsaydı, bu işten aldığı hazzı alamazdı bence.


Gezegen Mehmet : “Kalbimin Tek Sahibine” şarkısının hayatındaki yeri nedir? Yani bu şarkı olmasaydı olmayacak mıydın?

İrem Derici :Böyle olmazdım. Açıkça söyleyeyim bu seviyede olmazdım.Babam ilk duyduğunda bu şarkıyı “Samanyolu” gibi bir efsane olacak demişti hatta. Sonra demosunu okudum. Aranjeyi Mustafa Ceceli yaptı. Samsun beye yolladık. Samsun bey, “bu sefer baltayı taşa vurdun, olmayacak” dedi.  Samsun beyin hata yapma oranıda çok çok düşüktür. Olabilir tabi aramızda güldük şakalaştık. Çok naif bir şarkıdır tabi bu. Düğün şarkısı oldu, insanlar çocuklarına söyledi bu şarkıyı.


Gezegen Mehmet : Peki bu şarkıyı birine armağan et desem kime armağan edersin?

İrem Derici :Beni bugünlere getiren anneme ve babama armağan ederim.

İrem Derici program esnasında, Mor ve Ötesi’ne hayran olduğunu söylerken, arabesk olarak Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses’e hayranlığını dile getirdi. Başarılı sanatçı Türk sanat müziği, arabesk gibi tarzlarda da eğitim almak istediğini sözlerine ekledi.

İrem Derici “Tarkan, Türkiye’nin en iyi erkek solistlerinden biri ve bence Türk Sanat Müziği eğitimi alması bunda önemli etkendir” dedi.

Başarılı sanatçı programda sosyal medyadan gelen soru ve mesajları da içtenlikle cevapladı.

5 yaşından itibaren piyano çalmaya başladığını dile getiren İrem Derici, ancak kendisini en çok etkileyen enstrümanın “Çello” olduğunu açıkladı.




Gezegen Mehmet: İlerde farklı tarzlarda albüm söz konusu olabilir mi?

İrem Derici: Dinleyicimin benden beklediklerini yapabilirim.Mesela Berkay arabesk bir albüm çıkarttı. Müthiş bir albüm bence. Merve Özbey Türk Sanat Müziği albümü çıkartacak mesela çok güzel bir şey. Söyleyebilen yapmalı bence.

HARUN KOLÇAK’LA İLK KEZ HASTANEDE TANIŞTIK

Gezegen Mehmet: Harun Kolçak geçtiğimiz haftalarda bizim konuğumuzdu. Mucize adam diye çağırdım onu. Hastanede umutlar tükenmişken, ayağa kalktı albümünü yaptı ve sahneye çıktı. Sen neler söyleyeceksin Harun için?

İrem Derici: İskender Paydaş’la konuşurken bana “biz Harun için bir albüm yapıyoruz, olmak ister misin?” diye sordu. Tabi ki dedim. Böyle bir gurur başka ne zaman gelir insana. Bir şaka yaptım bu arada , sadece “Gir kanıma” şarkısı olursa gelirim dedim. Hayatımın şarkısıdır o benim. Harun Kolçak ile ilk olarak hastanede tanıştım.Harun inanılmaz bir müzisyen, inanılmaz bir besteci, bass gitarist. İnanılmaz zengin bir ruh.Hayatı severek yaşayan bir adam.



Gezegen Mehmet: Yeni isimlerden kimleri beğeniyorsun?

İrem Derici: Merve Özbey hem çok yakın arkadaşım, hem de sesine taptığım biri. Ece Seçkin’in yaptığı işleri çok seviyorum. Buray’dan bir gün bir şarkı almak istiyorum. Simge çok başarılı. Aleyna mesela öyle hem de daha 16 yaşında.

Gezegen Mehmet: Sezen Aksu için ne düşünüyorsun?

İrem Derici: Sezen hanımın son albümü çıktığında twitter’da bir coştum. “Koca Kıçlı” en sevdiğim şarkısı o albümde.

Gezegen Mehmet: Ajda Pekkan?

İrem Derici: İdolüm.

Gezegen Mehmet: Tarkan?

İrem Derici: Daha hiç konuşamadık onunla. 2 kelam etmek, şarkı söylemek çok isterim. Hatta ufakken Tarkan’ın konserine gittiğimizde bir makas almış benden. Tabi ben hatırlamıyorum çok eskiden yani. Bir de imza günü hatıram var onunla. İmza almak için sırada bekliyorum ve bana geldi sıra. İsmin ne diye sordu. Heyecandan ismimi doğru söyleyemedim. İmren’e sevgiler yazmış imza atarken CD’ye. 3 gün ağladım, yemek yemedim o yüzden.
Gezegen Mehmet: Kayahan?

İrem Derici: Güzel sesli adam. Hatta “kıymetlim” şarkısını bir çok insan Kayahan bestesi sanıyor. Öyle bir yüceliğe sahip.

 

Gezegen Mehmet: Fatih Erkoç?

İrem Derici: Benim konservatuvara başlama sebebim. Türkiye’nin en iyi müzisyeni. Caz vokalde ondan daha iyisi yok.


Gezegen Mehmet: İrem sen bu yola çıktın. Sana kimler eşlik etti, kimlerin payı var?

İrem Derici: Tabi ki babam, annem diyebilirim öncelikle. Kral ailesi ilk günden beri yanımda.Sizinle oturup klibi ilk izlediğimizden beri hep yanımdasınız.Mustafa Ceceli, Sezen Aksu gibi isimler var. Güzel dileklerini bana ulaştıran hayranlarım var. İnşallah müzik hayatım devam ettiği sürece herkese güzel şarkılar bırakmak istiyorum. Sizin gibi silah arkadaşlarım hep yanımda olsunlar istiyorum.


 

Mehmet’in Gezegeni, İrem Derici’nin “Zorun Ne Sevgilim” şarkısını canlı olarak seslendirmesiyle sona erdi.

İrem Derici'nin konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral Pop TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi youtube kanalı Kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :