Erdem Yener, Yeni Şarkısı ‘Dört Duvar’ı Serhat Tekin’e Anlattı!

Abone Ol :

Erdem Yener, Yeni Şarkısı ‘Dört Duvar’ı Serhat Tekin’e Anlattı!

Erdem Yener, yeni şarkısı ‘Dört Duvar’ı ve hakkında merak edilenleri Serhat Tekin’e anlattı.

Erdem Yener’in yeni şarkısı “Dört Duvar” geçtiğimiz hafta dinleyici ile buluştu. Oyunculuk ve müzisyenlik kariyerini başarıyla yürüten Yener ile yeni şarkısından hareketle bir sohbet gerçekleştirdik.

Yeni şarkı “Dört Duvar” nasıl bir sürecin sonunda ortaya çıktı?

Pandemide ekmek yapmakla şarkı yazmak arasında seçim yapmıştım. “Dört Duvar” da son 1 senedir çıkarmış olduğum şarkılarla birlikte bu dönem filizlendi diyebilirim. Ama sözlerini ve aranjmanını bitirmem bu seneyi buldu. Yalnız kaldıkça melankolikleşen biriyim sanırım.


2024 yılında Erdem Yener’in müziği nereye evrildi? Yeniliklere karşı tutucu musunuz yoksa geniş kitlelere ulaşmak adına müziğinize popüler soslar katmaya sıcak bakıyor musunuz?

Yeniliklere açık biri olduğumu düşünüyorum. Synth sesler, elektronik ögeler konusunda biraz kafa yormuş bulundum son yıllarda. Hatta “Film Olmuş Şarkılar” albümümde bu tarz ögeleri kullanmaya gayret ettim, bir yandan da öğrenmeye çalıştım. Dört Duvar’da bunun bir özeti tezahür etti diyebilirim. Ama konu geniş kitlelere göre müzik yapmak değil, içimden gelen müziği geniş kitlelere ulaştırmak. Zorluğu da kıymeti de burada diye düşünüyorum.

Şu dönem alternatif müzik adı altında yapılan işleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ana akım neredeyse şablonlarla belirlenirken alternatif işler kendi karakterini yansıtır. Eğer bir iş alternatif ise zaten hedefi karakter göstermektir. Bu durumda saygı ve ilgiyle karşıladığımı söyleyebilirim.

Rock müzik son yıllarda öksüz mü kaldı? Bir röportajınızda yeni dönem gençlerden “ sert çocuk” çıkmadı demiştiniz. Distortion eksikliğimiz hala devam mı sizce?

Distortion’dan ziyade tavır eksikliği görüyorum. Sanat üretmekle hayatta kalmak, takdir görmekle başarısızlık korkusu yaşamak huysuz kardeşler gibi bir evde sürekli kavga halindeler. Direnen kazanır ve rock her zaman direnir.

Size göre son çıkan “Sert Çocuk” kimdi ülkemizde?

Teoman’dan sonra en kaliteli sert çocuk Hayko Cepkin benim için. Karakter, isyan, tavır her şey var.

Müzikal yolculuğunuzda kiminle ortak çalışma yapmak isterdiniz? Grup ve solistlerden aklınızda olan isimler var mı?

Böyle birlikteliklerin strateji ile değil ortak bir duyguyla gerçekleşmesinden yanayım. Bu durumda cevabım herkes ve hiç kimse.

Oyunculukta kadın ve erkek oyuncularımızdan kiminle karşılıklı oynamak isterdiniz?

Şener Şen ve Zerrin Tekindor

Yeni dönem popüler olan oyuncuların başarılarının dönemsel mi kalıcı mı olduğunu düşünüyorsunuz?

Bir artistin varlığı sürdürülebilirlikle ölçülür diye düşünüyorum. Herkese başarılar dilerim 30 yıl sonra görüşürüz.

Sırada bekleyen projeleriniz neler?

Şarkı yazmak, konser vermek, insanların yüzünde tebessüm olmak… Yaptığımı yapmaya devam etmek.

Etiketler:

Abone Ol :