Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı, Kral TV - Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı'nın içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını da canlı olarak seslendirdi.

Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı'nın konuk olduğu Mehmet’in Gezegeni, Kral TV - Kral FM ortak canlı yayınında ve aynı anda Kral FM facebook - Kral Müzik YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…


Gezegen Mehmet: İki sevdiğim insanla şuan beraberim, benim için bu gerçekten büyük bir lüks senin müzisyenliğin zaten tartışılmaz Serkancığım.

Serkan Çağrı: Bizde çok sevdiğimiz, gurur duyduğumuz dostumuzun programına geldiğimiz için hepimiz çok mutluyuz. Bütün orkestradaki arkadaşlarımız da öyle

Şimdi biraz önce söylediğiniz şarkıyı, ("hoşgeldin") izin verirseniz sevdikleri askerde olan; aşıkları, eşleri, nişanlıları askerde olan kardeşlerimize armağan etmek istiyorum. Malum Türkiye’nin kalbi, yüreği, duaları şu anda Zeytin Dalı harekatı”nda… Binlerce askerimiz var, Özel Harekat polislerimiz var, komutanlarımız var, Türkiye için şu anda mücadele ediyorlar. Geleceğimiz için, çocuklarımız için mücadele ediyorlar. Kalbimiz, dualarımız onlarla. Az önce söylediğiniz, çaldığınız şarkıyı ben onlara armağan etmek istiyorum ve bu akşam farklı bir şey yapacağım... Sadece askerlerimiz ve asker yakınlarımız arasın istiyorum. Bu akşamı onlara armağan etmek istiyorum.


Gezegen Mehmet: Adeta enstrümanla dans ediyorsun...

Serkan Çağrı: O benim aşkım, yani bütün hayatımı üflüyorum ona. Daha ne diyebilirim.


"Ufakken bile klarnet ile oynuyormuşum..."

Gezegen Mehmet: Nasıl ve kaç yaşında başladın klarnete?

Serkan Çağrı: 5 yaşında başladım. Daha konuşmadan önce klarnet ile oynadığımı biliyorum.  Ailem anlatıyordu, 1,2 yaşlarında iken klarnetle oynadığımı söylüyorlardı.


"Klarnet harici şeylerl uğraşınca rahatsız oluyordum"

Gezegen Mehmet: Peki 12,13 yaşlarında başlamış olsaydın, gitarla mı başlardın, klarnetle mi?

Serkan Çağrı: Ben klarnet ile başlardım.  Babam klarnetçiydi çünkü, başka bir enstrümanı benim elimde görmek mümkün değildi. Birçok esntrümanı çalmaya çalıştım ama başarılı olamadım, istediğimi bulamadım. Nefesli bir enstrümanla, çocukken bile ben kendimi duyabiliyordum, onun içerisinde, Sırdaşım gibiydi. Ben çok içine kapanık yaşardım,  çocukarın içerisinde tek başına oynayan biri vardır ya, ben öyle bir çocuktum, O zamanlar klarnetimle anlatırdım birçok şeyi ve rahatlardım. Arkadaşlarım beni oynamaya çağırdığında benim bir ödevim varmış gibi, çocuklarla oynarsam enstrümanıma yanlış hareket yapmış gibi hissediyordum. Mesala bir saat futbol oynardım ama o bir saatin sonunda bir şey beni rahatsız ederdi. Eve gidip klarnet çalışmam gerekiyor gibi düşünürdüm.


Gezegen Mehmet: Serkan Çağrı enstrümanına aşık, aynı zamanda enstrümanıyla ilgili bir misyoner. Dünya çapında bir organizasyon olan Klarnet Festivali düzenliyor ve Kral’da bu festivalin sponsoru…

Serkan Çağrı: Aslında tabi ülkemizde müzik kültürü fazla diyoruz;  müziğimiz, müzisyenlerimiz çok zengin diyoruz ama biz aslında kültür sanatta istediğimiz noktaya nasıl varırız, bununla ilgili bir şeyler söylemek isterim. Şimdi bu kadar değerin olduğu, bu kadar güzel bir mozaiğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Madem doğudan batıya kadar birçok müzisyenin, değişik yeteneklere sahip olan bir çok müzisyenin olduğu ortamda yapılması gerekli olan festivaller var. Bizim kültür sanat alanında ülkemize kalabilecek, aktarabileceğimiz, o değeri gösterebileceğimiz festivallerimiz az. Bu kadar çok  farklı enstrümanın, enstürmanistin, sesin olduğu bir ülkede bu değerleri duyurmak için bazı festivallerin yapılması gerek. Klarnet festivali 7. yılına geldi ve dünyanın her yerinde biliniyor artık.


"Guinnes rekor denemesi yapacağız..."

Gezegen Mehmet: Şöyle bir hayalim var benim, yine bir festival yaptığında yüzlerce belki binlerce klarnet çalan genci bir salonda aynı anda görmek mümkün müdür?

Serkan Çağrı: Onu yapıyoruz zaten, bir Guinness rekor denemesi yapacağız eğer bu sene yetilştirebilirsek.


Gezegen Mehmet: Elif kaç şarkı var albümde?

Elif Buse Doğan: 15 adet türkü var. Çok önemli isimlerin besteleri var ve mütevazi olamayacağım çok önemli müzisyenler eşlik etti albüme. Onlardan bazıları İsmail Altunsaray, Prof. Erol Parlak, Mehmet Akatay…


"Kral'ın ulaşılmaz olduğunu düşünürdüm"

Gezegen Mehmet: Kral sizin için ne ifade ediyor?

Serkan Çağrı: İstanbul’a geldiğimde ilk duyduğum radyo Kral FM’dir. Ben eskiden Kral’ın ulaşılmaz olduğunu düşünüyordum; ama ulaşılır olduğunu ve samimi olduğunu gördüm. Kral Türkiye’deki müzik sektörünü çok iyi yönlendirdi; müzik sektörüne yön verdiniz, biçim getirdiniz.

 

Gezegen Mehmet: Sting projesi nasıl gelişti?

Serkan Çağrı: Burda Sting konser vermeye geldiğinde, bir akşam öncesinde özel bir davet oldu. Benide bir müzisyen olarak davet ettiler. Bende kendi ekibimle gittim. Giderkende enstrümanlarımızıda götürdük. Belki Türkiye’de türk müziiğini dinlemek ister, nasıl bir müzik olduğunu yakından duymak ister diye. Ve iyiki de öyle yapmıışız... O akşam inanılımaz derecede hoşnut oldu, ve Türk müziğine hayranlığını defalarca kez söyledi. Konseri için ise “Yarın birlikte sahneye çıkalım mı?” diye sordu. Bizde iyi olur dedik...  Ertesi gün için prova aldık, sahneye çıktık birlikte ama; ben Sting’de bir özellik gördüm. Prova yaparken, provasını bıraktı ve bizim giriş kapımıza geldi. Bizi kulislerimize kadar görtüdü; eşlik etti bize. Kendisi ev sahibi olduğu için o alanda bütün hizmeti kendisi vermek istemiş. Ve dedi ki “Keyfinize bakın, ben provamı bitirince tekrar gelicem yaynınıza” dedi. Provasını bitirdi ve geldi. Bizi aldı tekrar sahneye götürdü. Böyle inanılmaz mütevazi biriydi.


Gezegen Mehmet: “Gülüm Soldu” Elif’in albümündeki en sevidiğim türkü.

Elif Buse Doğan: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, sağ olsun bestesini benimle paylaştı.


Gezegen Mehmet: Nasıl oldu, nasıl gelişti?

Elif Buse Doğan: Bir müzikli ortamda beni dinleme fırsatı olmuştu. Kendisi besteyi benimle paylaştı. Bu bestenin sesime yakışıcağını düşündü. Bende dinledikten sonra eseri çok beğendim. Çok güzel yazmış, İsmail altunsaray çaldı bağlamalarını. Ceyhun’da çok güzel aranje etti parçayı. Bizim çok hoşumuza gitti; dinleyenlerinde çok hoşuna gidiyor.


"Yeni programımızı dinleyenler yönetecek..."

Gezegen Mehmet: Kral FM’de çok yakında, Pazar akşamları “Eif Zamanı” diye bir program yapacaksın. Anlatır mısın?

Elif Buse Doğan: İstek şarkıları okuyacağım; Her yöreden türkü söyleyeceğim. Dinleyenler programı yönetecek.


Gezegen Mehmet: Senin Pop veya Rock müzik söyleme gibi bir hayalin var mı Elif?

Elif Buse Doğan: Sesime yakışan bir şey olursa okumak isterim ama; çizgimi bozmayı pek düşünmüyorum.


Gezegen Mehmet: Serkan hayalin nedir, gelecekte ne yapmayı düşünüyorsun?

Serkan Çağrı: Benim şuan en büyük hayalim, genç kardeşlerimize artık abilik etmek. Ben kurduğum hayallerin birçoğuna kavuştum. İlk kez sizde duyuruyorum bunu. Bir vakıf kurdum ve bu bütün gençleri içine alıcak bir vakıf bu. Trakya’da o sahip olduğumuz gençleri, gün yüzüne çıkaracak projeleri ele almaya çalışacağım. Onların eğitimine ön ayak olacağım çünkü; ben Trakya’da dezavantajlıdan, avantajlı gruba geçen bir kişiyim müzisyyen olarak ve bunu eğitime borçluyum. Eğitim konusunda, bundan sonrra bütün gençleri elimin, gücümün yettiği şekilde abileri olarak yanıma almayı düşünüyorum.

Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı'nın konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :