Edis'ten Anlamlı Ziyaret!

Abone Ol :

Edis'ten Anlamlı Ziyaret!

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Sözcüsü Edis Görgülü, İzmir, Bulut Öncü Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun yürütücü ortağı olduğu ve Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından işletilen merkez, mülteci gençlere psiko-sosyal danışmanlık, sosyal uyum çalışmaları ve üreme sağlığı konularında hizmetler veriyor. 2017 yılında hizmete açılan merkez, Japon Hükümeti tarafından finanse ediliyor.

Edis Görgülü, şiddet ve travma şikayetleriyle merkeze başvuran gençlerin, merkezin sunduğu sağlık hizmetleri sayesinde iyileşme ve kültüre uyum süreçlerinin hızlandığı konusunda bilgi aldı. Merkezde düzenlenen müzik atölyeleri yoluyla gençlerin müziğin iyileştirici gücüyle yaşadıkları travmalarla başedebilme yetileri kazandığını konusunda da bilgi verildi.

Merkezi kullanan gençlerde görülen psikolojik ve sosyal uyum konusundaki sorunların travma kaynaklı olduğunu öğrenen Edis Görgülü, “Ben de bir genç olarak şiddetin yarattığı travmalar konusunda farkındalık yaratmayı görev edindim. Buradaki gençlerin gelecek hayallerine ses veren bir sözcü olmak, onların iyileşme süreçlerine dahil olmak benim görevim. Burada olmaktan ve sizleri tanımaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Sözcü Edis Görgülü, merkezde verilen akran eğitimlerine katılıp, eğitmen ve katılımcılardan bilgi aldı. Merkezi kullanan gençlerle sohbet etme imkanı da bulan Edis, gençlerin ihtiyaçları, eğitim süreçleri ve gelecekten beklentileri konusunda gençlerle konuştu. Merkezin verdiği eğitimler arasında Türkçe lisan dersinin de olduğunu öğrenen Edis, göçmen gençlerinTürkçe dilini çok iyi kullanmasından etkilendiğini belirtti.

Edis Görgülü, gençlerle yaptığı sohbette “Ben 27 yaşındayım. 24 yaşından beri müzik sektöründeyim. Buradaki gençlerin sosyal uyum süreci benim için çok önemli. Bu konunun ciddi çalışmalar isteyen hassas bir konu olduğunu düşünüyorum. Sanatçıların bu konuda duyarlılık yaratmak ve karşılıklı anlayışın kurulmasına aracılık etme konusunda değerli katkıları olacaktır” dedi.

Edis Görgülü’nün Bulut Öncü Gençlik Merkezi ziyareti sırasında bulunan Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, “Yoğun programından vakit ayırıp, buradaki gençler için yaptığımız çalışmalara ışık tuttuğu için teşekkür ediyorum. Hizmet sunduğumuz gençler, Edis’in ziyaretinden heyecan duyuyor ve gösterilen bu ilgiyle motive oluyorlar. Merkezimizde müziği travma kaynaklı stresi yönetmek ve sosyal uyum sürecini sağlamak amacıyla kullanıyoruz. Edis gibi sanatçılar, ürettikleriyle bu iyileşme sürecinin bir parçası oluyor” dedi.

Etiketler: 0

Abone Ol :