Dicle Olcay Yeni Şarkısı ‘Benim Ol’u ve Gelecek Projelerini Serhat Tekin’e Anlattı!

Abone Ol :

Dicle Olcay Yeni Şarkısı ‘Benim Ol’u ve Gelecek Projelerini Serhat Tekin’e Anlattı!

TUTKULU, İDDİALI VE İNATÇI DİCLE OLCAY

Dicle Olcay ile yeni çıkan şarkısı ‘Benim Ol’u konuşmak üzere buluştuk. Dicle uzunca bir süredir yeni şarkıları üzerinde çalışıyordu. Bunlardan ilki olan ‘Benim Ol’un sözü Yase, müziği Aerro- Yase, düzenlemesi ise Aerro'ya ait. Dicle hem yeni şarkısını hem de gelecek olacak yeni projelerini anlattı.

Farklı bir Dicle var karşımızda. Daha önce görmediğimiz. Bu farkı anlatır mısın?

 ‘Benim Ol’daki Dicle, tutkulu, iddialı, inatçı, tuttuğunu koparan ve ısrar eden biri. Dışarıdan çok naif görünsem de bir yanım tam da böyledir çünkü. İlk kez bu tarafımı yansıtıyorum. İnsanların sadece pembe bir dünyada yaşamadığını, bunun da aslında çok normal olduğunu yeni yeni kabul ediyorum.

 ‘Benim Ol’un hikayesini anlatır mısın?

 ‘Benim ol’un çıkış hikayesi tam da benim hayatım gibi aniden. Bizim Aerro ile yollarımızın kesişmesi elimdeki  Onurr şarkısının aranjesi için buluşmamızla oldu. O şarkıya çalışırken afro bir beat istediğimi, bu sıralar en çok o tarzı dinlemekten hoşlandığımı söyledim. Bir sonraki hafta bana ‘Benim Ol’u dinletti. Henüz sözleri bile yoktu sadece ‘Benim Ol,Benim Ol, Benim Ol’ diyorduk. Stüdyoda otururken Yase’ye biraz şarkının enerjisine uygun olarak hepimizin içinde yer alan ama sosyal maskelerimizle gizlemek zorunda olduğumuz halimizi anlattım. Biraz toksik, biraz zehirli, biraz da takık ve inatçı  bir Dicle ( Gülüyor) 48 saat içinde öyle bir şarkı yazdı ki ağzımız açık kaldı. Yase ile daha çok şeyler yapacağız. Bence sürprizlerimize hazır olun!

23-07/31/gorsel3.jpg

Peki bu şarkı ile dinleyenler neyi manifestlesin?

Aşkı manifestlesinler tabii ki! Şarkıyı dinlerken kalplerindeki kişiyi geçirsinler ve onların olsun. Bu da dinleyenlerle aramızda küçük bir sır, bir totem olsun.

Sırada bekleyen bir Onurr şarkın var. Ne zaman çıkacak?

Şarkı Eylül ayında çıkacak.

Onurr ile nasıl bir araya geldin?

Onur’la geçen sene bir araya geldik. Onunla uzun zamandır çalışmayı çok istiyordum. Çok seviyorum onu, yaptığı işleri ve yazdığı sözleri. Ona 90’lar soundu olan bir şarkı istediğimi söyledim ve ‘Seninim Ki’yi bana gönderdi. Dinler dinlemez vuruldum ve geçtiğimiz eylül ayında çalışmalara başladık. ‘Benim ol’un devamı gibi olacak aslında çünkü dediğim gibi adı ‘Seninim ki! Bizim olmasını istediğimiz kişiyi ikna etmeye çalışıyoruz şimdi de. Ve biz onun da klibini aynı gün Melih Kun ve ekibiyle şimdiden çektik.

‘ Seninim Ki’ de senin için derin anlamlar taşıyor sanırım.

Evet. Bir süredir ilişkinin daha özel ve saklı kalması taraftarı olduğum bir yerdeyim. Birinden emin olmak o kadar zor ki. Kendime bile itiraf edemediğim, bir türlü kabullenemediğim ikilemler arasında buldum kendimi. Hepimiz bu ikilemler arasında kalıyoruz bence ve saklamak istiyoruz o kişiyi kendimize. Belki nazar değer diye belki şekil değiştirir diye. O yüzden ‘Sakla beni beni’ dedik bu şarkıda seninim ki demeden önce.

23-07/31/gorsel2.jpg

Gece sahne aldığın programlar şu sıralar çok popüler ve beğeniliyor. Farkın ne diğerlerinden?

Buna benim bir yorum yapmam ne kadar objektif olur bilmiyorum ama sürekli kendimi yenilemeye gayret ediyorum. Repertuvarımı çok sık değiştiriyorum mesela. Dinleyicilerin istediği şarkıları provasız bile olsa yapmayı seviyorum. Ben sahnede şarkı söylemeyi stüdyoda söylemekten daha çok seviyorum. Bunun da en büyük nedeni geri dönüşünü hemen alabiliyor olmak. Alkışlanmak, beğenilmek sanatçının bir numaralı kazancı sahnede.

İleride farklı çalışmaların olacak mı?

Şu an rap kadar başka bir tür daha yükselişte aslında. O da arabesk. Geçtiğimiz yıllarda YouTube ve dijital platformlara yüklediğimiz ‘Bilsem Ki’ coverımız reklamsız 2.5 milyon izlenmeye ulaştıysa, bu tarafa da kulak vermemiz gerektiğini anladık. Eylül ayında çekeceğimiz yeni Youtube projemiz için daha konsept fikirler var aklımızda. Gönül rahatlığıyla dinleyecilerin istediklerini onlara vereceğiz diyebilirim.

İçinde bulunduğun müzik dünyasına en büyük eleştirin ne olurdu?

Açık konuşmak gerekirse eleştirme yerine geliştirme çağımdayım. Kişilerle değil proje ve işlerle ilgileniyorum. Bu şekilde daha ileri gidebildiğimi anladığımdan beri içim çok daha rahat bir şekilde önüme bakabiliyorum. Sonuçta önüme bakmadan gideceğim yere varamam.

23-07/31/gorsel1.jpg

Kariyerinde neyi değiştirmek isterdin?

‘Fi’ dizisinde söylediğim ‘Aç Kapıyı Gir İçeri’ çıktığında çok toydum. Youtube’da şarkı 20 milyon izlenmesine, birçok kişi tarafından bilinmesine rağmen söyleyenin ben olduğumu maalesef birçok kişi bilemedi. Bugünkü aklımla bu projenin rüzgarını arkama alarak yürüyebilir ve total dinleyecinin gözüne çok daha erken çarpabilirdim.

Etiketler:

Abone Ol :