Depremden Etkilenen Kız Çocukları İçin "Katarsis" Gecesi

Abone Ol :

Depremden Etkilenen Kız Çocukları İçin

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda sezon erken açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ ev sahipliğinde "dayanışma sahnesi" adıyla perde açan açık hava tiyatrosu'nun ilk etkinliği Kral Pop Radyo medya sponsorluğunda Uzman Psikolog Gökhan Çınar'la "Katarsiz - Gel Yeniden Başlayalım" oldu. Etkinlik, Antakya Medeniyetler Korosunun tek şarkılık performansı ile başladı.

Harbiye Açıkhava'da sezon erken açıldı

Daha sonra Uzman Psikolog Gökhan Çınar'ın gösterisiyle devam eden programda Çınar’a, Yasemin Sakallıoğlu, Melek Mosso ve Manuş Baba da eşlik etti.

23-04/10/melekmosso.jpg

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu sezonu depremzede kız öğrenciler  için açtı - Güncel Gündem Haberleri

Meslek hayatı boyunca toplumda dayanışma kültürünün oluşmasına büyük emekler veren Gökhan Çınar, etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve şu sözleri ifade etti;

’Bugün için heyecanlı ve umutluyum. Bugün burada her şeyden önce depremden etkilenen kız çocuklarımıza bir eğitim bursu verilecek. İstanbul Vakfı’nın ‘’Büyüt Hayallerini’’ projesi kapsamında sahneye çıkıyoruz. Belki de ilk defa bu kapsamda, böylesine kalabalık bir seyirci ile buluşacağım. Bugün burada seyircilerimizle psikolojik okuryazarlık, vicdan, insanın büyüme hikayesi ve empati gibi konularda dertleşerek kendi hayat hikayelerimize yakından bakacağız.  Harbiye’de bugün bizim yaptığımız gibi bir farkındalık etkinliği olmamış daha önce. Bu yüzden bu beni daha çok heyecanlandırıyor. Uzun zamandır seminerler, kitaplar ve programlar aracılığıyla binlerce değerli kişi ile buluştuk. Bu zamana kadar yüzlerce salonda sahne yaptık ama Harbiye’nin heyecanı bambaşka geldi. Bugün, burada ben doğum öncesinden bize aktarılanları, çocukluğumuzu, büyüme yolculuğumuzu ortak duygularımızla anlatacağım. Benim için heyecan verici olan şeylerden biri de çok sevdiğim arkadaşlarımın yanımda olacak olması. Sevgili Melek Mosso hayatımızı anlatan bir şarkıyla burada sahnede alacak. Yasemin Sakallıoğlu ile çok güleceğimizi düşünüyorum. Çok sevdiğim Manuş Baba ise ilk gençliğin heyecanını anlatacak bize. Diğer taraftan gelmelerinden çok umutlu olduğum Antakya Medeniyetler Korosu sahne alacak. Onlar da acıdan sonra yeniden ayağa kalkabilmeyi bize nefesleriyle anlatacaklar. Bu kadar renkli ve güzel bir gece için fazlaca heyecanlanıyorum ve umarım en kısa zamanda tekrarını yaparız.’’

Harbiye Açıkhava'da sezon erken açıldı - 2

20 Nisan'a kadar Harbiye'de yapılacak konser serisi kapsamında, organizatörlerin bilet satışlarından elde edeceği gelirler, İstanbul Vakfının "Büyüt Hayallerini" projesine bağışlanarak İstanbul'a gelen depremzede üniversiteli kız öğrencilere eğitim bursu olacak.

 

Etiketler:

Abone Ol :