Deniz Seki, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Deniz Seki, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Deniz Seki’nin konuk olduğu Mehmet’in Gezegeni, Kral Pop TV - Kral Pop Radyo ortak canlı yayınında ve aynı anda Kral Pop facebook - Kral Müzik YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

Deniz Seki, Kral Pop TV ve Kral Pop Radyo ortak canlı yayınında, Mehmet’in Gezegeni programında yeni albümündeki şarkıları ilk kez seslendridi.

Zor bir yolculuktu ama üstesinden geldim sanırım.

Gezegen Mehmet: İnsanların başına gelen kötü olaylar bazı insanları deli eder, bazılarını veli eder. Sen deli mi oldun veli mi oldun ?

Deniz Seki: Zor bir yolculuktu ama üstesinden geldim sanırım.  Sizlerin de çok emeği ve desteği var. sevenlerimin çok emeği ve desteği var. Müziğe olan aşkımın çok büyük etkisi var.  Şarkılara tutundum, sevgi dalına tutundum kalktım.

Gezegen Mehmet:  İlk günlerde sevgili Özgür Aras ile seni ziyarete gelmiştim. Orada konuştuklarım aklıma geldi. Şöyle demiştim: “İyi insanların başına gelen kötü şeyler, onların hayrınadır. Bu da geçer atlatacaksın” demiştim.

Deniz Seki:  Çok teşekkür ederim. Gerçekten oradayken hem kral pop ailesi olarak,  sen bizzat şahsın adına elinden geleni yaptın. Çok teşekkür ederim bunun için, tüm kral grubuna çok teşekkür ederim.

En umutsuz olduğun yerde dahi şarkılara tutunuyorsun.

Gezegen Mehmet: Cezaevinde kral çok izleniyor biliyorum. Oradakiler için ne ifade ediyor Kral ?

Deniz Seki:  Hayatla olan bağlantın, müzik ruhun gıdasıdır. En umutsuz olduğun yerde dahi şarkılara tutunuyorsun, şarkılarda fal tutuyorsun, sevenlerini özlüyorsun, anımsıyorsun, ağlıyorsun, gülümsüyorsun. Bana o kadar çok sürprizler yaşattınız ki... Ekran karşısında, küçücük bir televizyonum vardı. Doğum günleri, kardeşimin çektiği klipler, bensiz klipler yayınlandı, o sonunda yazılan yazılar çok önemli ve özel anlamlardı benim için.

Gezegen Mehmet:  “Sahici” şarkısının hikayesini merak ediyorum. Nasıl tanıştın, nasıl hayatına girdi?

Deniz Seki:  2008 yılıydı bu şarkıyı yazdığımda. İlk cümlesi çıkmıştı. O aralar iki yüzlülükten, riyadan her zaman olduğu gibi sıkıldığım, bunaldığım bir dönemde şarkının ilk iki satırı çıktı. Sonra zaten kendi kendini tamamladı şarkı.

sizin için hazırladığımız deniz seki belgeseli, size ne hissettirdi, izlediğinizde ne hissettiniz?

Deniz Seki: Vay be, dedim nasıl güzel bir anı defterim olmuş. Çok duygulandım harika çalışmışsınız. O belgeseli izlerken, bütün hayat hikayem gözümün önünden geçti. İçinde ne kadar acısı olsa da, aslında çok güzel bir yolculuk benimkisi. Hayat böyle bir şey. Bir sürü dikenli yoldan geçiyoruz. Önemli olan, o dikenlerin canımızı acıtmadan, kanatmadan yaranın kapanması. Geçiyor ama biraz da delipte geçiyor.

Yeri geldi makyajlarını yaptım, yeri geldi saçlarını boyadım, yeri geldi onlara konserler verdim.

Çok güçlü bir kadınsınız; ama dokunsak ağlayacak kadar da bir duyguya sahipsiniz. Kitapta  gizli gizli ağladığınızdan bahsediyorsunuz. Güçlü kadın olmak mı sizi gizli ağlamaya itiyordu, yoksa deniz seki markası olmak mı?

Deniz Seki: Hiçbiri, orada zaten herkesin derdi başından aşkın. O kadar bizden çok daha kötü durumda olan, hikayeleri çok acıklı insanlar var ki. Ben, kendi göz yaşlarımla onları üzeceğime, ben onlara moral olmayı tercih ettim. Yeri geldi makyajlarını yaptım, yeri geldi saçlarını boyadım, yeri geldi onlara konserler verdim.

15 Temmuz gecesi yatakların altına girdik... Kabus bir gündü.

Gezegen Mehmet: Cezaevindeyken bir çok olay yaşandı ülkemizde dünyada. Seni en çok şaşırtan neydi?

Deniz Seki: 15 Temmuz gecesi... Kitapta da yer verdim zaten. O gece bir kabustu, dışarıyla bir bağlantım yok. Ailenle bağlantı kuramıyorsun, ne olduğunu bilmiyorsun, televizyon yayını gitti, elektrik gitti, radyo yok hiçbir şey yoktu. Kapılar yumruklanıyordu o demir kapıdan çıkan sesler... Şunu söylemiştim; “Allah’ım annemi görmeden canımı alma” dedim. Yatakların altına girdik falan... Kabus bir gündü. Gelmiş geçmiş olsun, bütün milletimizin adına; ama onu orda yaşamak ayrı bir darbeydi bizim için.

“Mucizelere inanıyorum”

Deniz Seki: Ben mucizelere çok inanıyorum. Genelde de şikayetçi bir insan değilim; çünkü bir kitapta okumuştum “Şikayet ettiğin yere, mucizeler uğramazmış”  o kadar doğru ki bu söz. Doğum, yaşam, ölüm her biri kendi içinde ayrı bir mucize zaten.

Gezegen Mehmet:  “Doyamadım” şarkısının hikayesi nedir peki?

Deniz Seki:  Herkes, bu şarkıyı sevgiliye yazdım zannediyor, bir aşk şarkısı zannediyor; ama bu şarkıyı, ben 1996 yılında kaybettiğim babacığıma yazdım. Çok değişik bir duyguydu. vefat ettiği zaman, yanında değildim. Onunla vedalaşırken çok kötü oldum. Aradan zaman geçti ve babamı her andığımda, ona olan özlemimi yüreğimde hissediyorum.

Gezegen Mehmet: En son neden ağladın desem?

Deniz Seki: mutluluktan... Hüzün yok, kızgınlık yok, hiç kimseye nefretim yok. Öyle kirli duyguları barındırmıyorum kalbimde.

Gezegen Mehmet:  Sahip olduğun neyi kaybetmen seni çok üzer?

Deniz Seki:  İtibarımı

Gezegen Mehmet:  Hangi özellikler seni bir insandan soğutur?

Deniz Seki:  Sahtekarlık, yalan dolan, ikiyüzlülük, güvensizlik

Gezegen Mehmet:  Peki kendinde en sevmediğin huyun?

Deniz Seki:  Çok iyi niyetli oluşum. Bir yandan çok seviyorum bu özelliğimi; ama bir yandan da bu kadar iyi niyetli olma diyorum. Tabi bir yandan da güzel bu; çünkü bu kalbimin temizliğini muhafaza ediyor.

Gezegen Mehmet: Bir insanda seni etkileyen en önemli özellik?

Deniz Seki:  Saygı, samimiyet ve sıcak kanlılık

Gezegen Mehmet: Hangi duygular sana yaşadığını hissettiriyor?

Deniz Seki:  Nefes almak, şarkı söylemek, sevmek sevilmek, doğaya olan aşkım, hayvana olan aşkım.

Gezegen Mehmet: Hayatta kazanmak için en çok mücadele ettiğin şey?

Deniz Seki:  Kariyerim; çünkü kendi tırnaklarımla geldim, nereye geldiysem.

Gezegen Mehmet:  İstediğin yerde misin şu anda?

Deniz Seki:  Çok şükür, daha yeni başlıyoruz, ikinci raundayız. Sürekli şarkı yazıp, söylemek istiyorum. Bestelerimi bütün kitlelere duyurmak istiyorum. Konserler vermek, dünyayı gezmek istiyorum.

Gezegen Mehmet:  Peki bu yaşadıkların gözündeki, kalbindeki perdeyi açtı desek yalan olur mu?

Deniz Seki:  Hayata başka yerden bakıyorum artık. Hayata karşı güçlü hissediyorum kendimi. Aslında hayatta çok daha büyük trajediler yaşayan insanlar var ki. Biz, çok küçük şeyleri kocaman dertler haline getiriyoruz ve hayatı kendimize zindan ediyoruz. O kadar güzel ki hayat... Küçücük şeylerle mutlu olmayı öğrenirsen, hayatı yaşamakta daha keyifli olur.

Gezegen Mehmet:  Peki geriye dönme şansın olsaydı, neleri düzeltmek isterdin?

Deniz Seki:  Geriye falan dönmek istemiyorum. Hatalar yapılmış olabilir; ama aynen yoluma devam etmek istiyorum, hiç geriye dönüp bakmıyorum.

Albümde kendi şarkılarım olacak, kendi şarkılarım harici bu albümde çok kıymetli besteci arkadaşlarımın da şarkıları olacak: Ayla Çelik şarkısı var, Şehrazat şarkısı var, bir tane de Ahmet Kaya şarkısı var ve Sezen Aksu şarkısı var. Ahmet Kaya şarkısı “Nerden Bileceksiniz” Sezenimin şarkısı “Gidemem” onları da ilk defa söylemek istiyorum.

Deniz Seki:  “Gidemem” gerçekten ben yazmışım gibi hissediyorum; sanki benim için yazılmış gibi hissediyorum. Sezenimin, yüce gönlüne sağlık olsun.

Gezegen Mehmet: ne ifade ediyor senin için Sezen Aksu?

Deniz Seki:  Her şey... Müzik, notalar, ozan... yani her şey. Bu süreçte arkamdaki gizli bir melek gibiydi. Bana bir mektubu var; çok kıymetli benim için. O mektupta şöyle bir cümlesi var: “Denizim, o çilehaneyi, verim haneye çevirmek senin elinde, bu senin misyonun” diyor. Bende, sezenimi dinleyip gerçekten verim haneye çevirmek için elimden geleni yaptım. O söz, o cümle bana anahtar oldu.

Haftanın belirli günleri, o odada çalışmama izin veriliyordu.

Deniz Seki:  Bana bir oda tahsis etmişlerdi. Adalet bakanlığıyla yazıştık, görme engelliler için bir okuma odası vardı. Haftanın belirli günleri, o odada çalışmama izin veriliyordu. Oraya gidip beste yapabiliyordum; ama dışarı çıkartmak yasaktı. Bir bilgisayar vardı kaydetme amaçlı sadece. Yaptığım besteler daha sonra çıktığımda bir hardiskle bana verildi.

Deniz Seki:  Herkes, benden orada acılı, damar, hüzünlü şarkılar bekliyor olabilir; ama inanın öyle değil. Şarkıların hepsi umut dolu, ümit dolu... Bu yeni albümün okumaları devam ediyor ve cezaevinde yazılmış şarkılarda yer alıyor. Hüzünlü şarkılar; ama bir yandan da umut veren şarkılar olacak. Kendim bile, okumaya girdiğimde diyorum ki; demek ki ben bu şarkılardan almışım hayata tutunma gücümü.

Gezegen Mehmet:  Şarkılar konusunda kıskançlığın var mı? Çok fazla deniz seki şarkısı var; ama çok az sanatçı deniz seki şarkısı okuyor neden?

Deniz Seki:  Ben, bu işin ticaretinden anlamıyorum. Bir çok sanatçı dostum istiyor, bende vermek istiyorum yazdıklarımı; ama kendi yazdığım şarkıları, kendimde aktif olarak sanat hayatıma devam ettiğim için ve albüm sanatçısı olduğum için kendime saklıyorum.

Gezegen Mehmet:  Bir proje yapalım: Senin, çok sevilen şarkılarını gençlere okutalım. Genç sesler bulalım, onlar senin şarkılarını okusunlar ne dersin? 

Deniz Seki:  Şahane bir fikir, bunu hemen yapıyoruz.

“Murat Yeter’in, benim besteci olmamda çok büyük bir payı var”

Deniz Seki:  Murat Yeter’in, benim besteci olmamda çok büyük bir payı var. O dönemler bir şeyler karalıyorum; fakat utanıyorum, çünkü çok çömezdim. Murat da beni teşvik etmek, yazdıklarımı bana göstermek için duvara asıyor. Stüdyoya birileri geliyor, soruyorlar bu ne diye? “Deniz dün gece yazmış”  abuk sabuk sözlerdi bunlar; ama bir şekilde beni kamçılıyor ve ben de gizli gizli, çaktırmadan çalışıyorum. Bir gün “Aşk” şarkısını yazdım, gittim Murat‘a mırıldandım, okudum ve dedi ki: “şahane bu” Hemen stüdyoya girdik, demo kaydını yaptık. Ondan sonra ben sökülmeye başladım.

Deniz Seki'nin konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral Pop TV'de yayınlanacak.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz...

 

Etiketler: 0

Abone Ol :