Darbe girişimini lanetliyorum, Ordumuz başımızın tacıdır

Abone Ol :

Darbe girişimini lanetliyorum, Ordumuz başımızın tacıdır

Orhan Gencebay: Darbe girişimini lanetliyorum, Ordumuz başımızın tacıdır

Bodrum ‘da tatilin sürdüren ünlü sanatçı ve akil insanlar gurubunda yer alan Orhan Gencebay darbe girişimi ile ilgili DHA’nın sorularını yanıtladı. Gencebay “Ben her şeyin daha iyi olacağı kanaatini taşıyorum. Bizim ülkemiz güçlü bir ülkedir. Kesinlikle bunun böyle bilinmesi gerekir. Tarih boyunca  da bunu ispat etmiş bir milletiz. Şu anda yaşananlar gerçekten beklenmeyen olağan olmayan bir darbe girişimiydi, Ordumuz başımızın tacıdır” dedi.

Bodrum’un Göltürkbük’ü mahallesinde tatilini sürdüren ve bugün son yolculuğuna uğurlanan Prof. Kazım Mirşan’ın cenaze törenine katılan ünlü sanatçı Orhan Gencebay cenaze töreninden sonra mezarlığın dışında hayranlarının akınına uğradı. Gencebay hayranları ile sohbet ettikten sonra DHA muhabirinin darbe girişimi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Darbe Girişimini Lanetliyorum


Orhan Gencebay “Ben her şeyin daha iyi olacağı kanaatini taşıyorum. Bizim ülkemiz güçlü bir ülkedir. Kesinlikle bunun böyle bilinmesi gerekir. Tarih boyunca da bunu ispat etmiş bir milletiz. Şu anda yaşananlar gerçekten beklenmeyen olağan olmayan bir darbe girişimiydi. Son derece yanlış bir şeydi bunu lanetliyorum. Şu anda halkın buna verdiği cevap ve insanlarımızın büyük çoğunluğunun bunu anlaması ve partilerimizin de bu konuda birlik olması en zor anlarda bile bizim el ele verebileceğimizin delilidir. Her zamanda bu böyledir. Bizim sağ duyumuz çok güçlüdür. Binlerce yıldır var olduğumuz bu Anadolumuz da biz bu sağduyumuz sayesinde bu zamanlara kadar  geldik. Yine öyle olacak. Dünya çok büyük bir hızla kabuk değiştiriyor. Bu büyük değişimi izlemek lazım.  Resmin  büyük bölümünü görmek lazım.  Dünyanın değiştirdiği bu kabuğu anlamak lazım çünkü bir değişim bizim içinde önemli olacaktır. Dünyayı takip etmek durumundayız. Bizim ülkemizde olan bir çok şeyin yine sebebi biz değiliz Dünya’nın kabuk değiştirmesinden bunlar oluyor. Bence Türkiye’nin ufku aslında bana göre  iyidir, geniştir. Biz iyiliğimizle insanlığımızla çalışarak, demokrasimizle ve değerlerimize sahip çıkarak iyi yerlere kesinlikle varırız” dedi.

Ordumuz Başımızın Tacıdır

Orhan Gencebay ordunun itibar kaybı yaşayıp yaşamadığı ile ilgili soruya ise “Bizim ordumuz güvenlik güçlerimiz polisimiz başımızın tacıdır. Bizim ordumuzun içinde olan bu olaylar hiç beklemediğimiz son derece yanlış olaylardır. Ama bu hareket ordumuzun tümüne mal edilmesi mümkün değildir. Biz şerefli bir orduya sahibiz. Ordumuzda görev alanlarda bizim içimizden çıkan canlarımızdır. Bizim parçalarımızdır. Biz bir bütünün parçalarıyız. Bizim gönlümüzde aklımızda ayın doğrultudadır. Biz binlerce yıldır varlığımızı sürdürmekteyiz üstelik iyi niyetimizle sürdürmekteyiz. Ve yine her şeyin iyi olacağına herkesin inanmasını istiyorum. İyi niyetle bakalım kesinlikle kötü gözle hiçbir yer bakmayacağız, dikkatli olalım takip edelim çalışalım bunlara ihtiyacımız var” dedi. Gencebay tatilini Bodrum’da sürdürmeye devam edeceğini belirterek ayrıldı.

Etiketler: 0

Abone Ol :