Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Abone Ol :

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri"ni kazananları törende duyurdu. Müzik Ödülü Emel Sayın'a, Edebiyat Ödülü Nazan Bekiroğlu'na, Bilim Ödülü Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a, Kültür Ödülü Ali Birinci'ye verildi.

 

 

 

"Kültür sanat dünyamızın kıymetli temsilcileri, değerli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hoş geldiniz. Kültür ve Sanat Törenleri vesilesi ile sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ödüle layık görülen sanatçılarımızı gönülden tebrik ediyorum.

EMEL SAYIN'A MÜZİK ÖDÜLÜ TAKDİM EDİLDİ

Müzik ödülü sahibi hafızamızda yer edinen Emel Sayın hanımefendidir. Yarım asırdır icra ettiği Türk sanat müziğini gönüllerde yaşatan hanımefendi gönül telimizi titretmeyi sürdürmektedir.

23-12/21/2159426-1703149958.jpg

 

 

EDEBİYAT ÖDÜLÜ NAZAN BEKİROĞLU'NA

Mimari ödülümüzü Sinan Genim'e veriyoruz. Ülkemizin en önemli tarihi kültürel markası olan İstanbul'a olan aşkını projeleri ile restorasyon çalışmaları ile ortaya koymuş isimdir.  Edebiyat ödülümüzü onlarca eseri ile geçmişten bugüne köprüler kuran Nazan Bekiroğlu'na takdim ediyoruz. Nazan hanım öğretmenlikten akademisyenliğe yolcuğu boyunca günümüz yazarları arasında seçkin bir yere sahiptir.

Bu yılki vefa ödüllerimizi 5 ayrı isim adına temsilcilerine veriyoruz. Edebiyatta Atilla ilhan, müzikte Barış Manço, tiyatroda Muhsin Ertuğrul. Bu değerlerimizi rahmetle yad ediyorum."

23-12/21/2159422.jpg

Etiketler:

Abone Ol :