Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gezegen Mehmet'e Konuk Oldu!

Abone Ol :

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gezegen Mehmet'e Konuk Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM'e konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM'de Mehmet’in Gezegeni Özel'de, Gezegen Mehmet’in sorularını cevapladı.

Referanduma 6 gün kala, Kral FM-  Kral Grubu Facebook  hesapları, TRT radyoları ve yerel radyolar ortak yayınında, merak edilen tüm sorular yanıt buldu.

Gezegen Mehmet: Radyolar sizin için ne ifade ediyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Radyonun olmazsa olmaz özelliği var. Eskiden evlerde ağırlıklıydı, şimdilerde araçlarda iyi bir arkadaş... Televizyonlar artık daha çok evlerde izleniyor. Radyolar araçlarda daha ağırlıklı dinleniyor. Radyonun yol arkadaşı olması önemini arttırıyor.

Gezegen Mehmet: Radyo ile bir anınız var mıdır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sizlerle yaptığımız bazı yayınlar...

Gezegen Mehmet: Ceza evine girerken hiç karamsarlığa kapılmadınız mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Karamsarlık diye bir şey eğer hayatıma sinmiş olsaydı zaten bu noktalara gelmemiz mümkün olmazdı. İnanmış insanlar için bir defa karamsarlık olamaz. Biz inanmışız, azmetmişiz ve bu yola da öyle girmişiz. Aşk ile koşan yorulmaz. Böyle koşuyoruz, böyle de yorulmak mümkün değil. Biz özellikle şuna inanmışız. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. Buna inandığımız için bu yolda belediye başkanlığımızdan bu yana bu şekilde yürüdük. Seninle beraber Kazlıçeşme'de Ahmet Kaya'nın olduğu geceyi hatırla. Bir milyona yakın insan o gece oradaydı. Bir milyona yakın insan bizi niye orada yalnız bırakmadı? Cezaevine gidiyoruz ve milletimiz bizimle beraber. Düşünün o zaman İstanbul'un nüfusu 8 milyon. 8'in biri orada. Böyle bir gün yaşadık orada. Herkes ayakta."

Gezegen Mehmet: Ahmet Kaya'nın sahneye çıktığı, sizi uğurlama gecesinde o kalabalığı görünce ne hissettiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Allah'ıma hamdolsun bir sevgi, bir muhabbet var. Dört buçuk yıl İstanbul'a yapılanlar meyvesini vermiş. Durup dururken bu insanlar sizi sevmez. Demek ki bir hizmet var... Çünkü İstanbul çok ciddi bir badireden çıktı Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlığının İstanbul’a getirdiği susuzluğu, İstanbul’da ki o çöp dağlarının İstanbul halkına yaşattıklarını, hava kirliliğini, İstanbul halkının unutması mümkün mü? Şimdi birileri çıkıyor CHP bizi çağdışılıktan kurtaracak diyor. İstanbul şu anda çağdışı mı yaşıyor? İnsaf et... Göz var görmüyor, kulak var duymuyor. Hakikati söylemiyor. Kalpler mühürlenmiş.1994 öncesi İstanbul’u, Türkiye' yi düşün, bir de 1994’den sonrasını düşün... Sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, gıda, tarım... Her alanda geldiğimiz yere bakalım. Ama herkesin dürüst olması lazım. Ben özellikle bu 16 Nisan’ı inşallah yalanların ayaklar altına alındığı ama hakikatin yine zirve yaptığı bir gün olarak görüyorum.

Gezegen Mehmet: Sizi sevmeyenler için ne diyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bunlar tam kör. 'Ülke batsın ama Erdoğan olmasın.' Bu, ne menem bir yaklaşım? Bunun insani bir yanı, vicdani bir yanı olur mu? Ülkesinin batmasını istiyor ama tüm millete, tüm vatana hizmet edenin de yok olmasını istiyor. Bu, tamamen faşizan bir mantığın tezahürüdür. Bu faşizan baskılara, bu faşizan anlayışlara bu ülkeyi asla terk edemeyiz, Zaten bunlardan bu ülkeyi zor temizledik. Tekrar bunu yaşamak mümkün değil. Bunları ancak açarız ellerimizi, 'Allah bunları ıslah etsin.' deriz. Onun için ne diyoruz ikide bir? 'Milli irade'. Bunlar bir de üstelik 'Biz Atatürk'ün partisiyiz, biz Atatürkçüyüz.' diyorlar. Peki Atatürk ne diyor? 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.' diyor. Niye millete saygınız yok? Hem böyle diyeceksin hem millete saygın olmayacak. Seversin, sevmezsin. Bu millete efendilik yoktur. Bu millete hizmetkarlık vardır. Biz, bu milletin efendisi olmadık, bugüne kadar hep hizmetkarı olduk. "

 

Gezegen Mehmet: Sayın Kılıçdaroğlu, Erdoğan kendisinden sonra yetkileri devretsin diyor. Ne diyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: . Memnun olur veya olmaz, o ayrı bir konu da bu teklif bir defa saçma sapan bir teklif. Ben Tayyip Erdoğan olarak kendime bir sistem istemiyorum ki benim böyle bir derdim yok. 'Bu ülkenin geleceğini kurtaracak bir sistemi inşa edelim.' diyorum. Niye? Ben faniyim, ben baki değilim ki ama sistemler bakidir. Bizim derdimiz burada bu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun öyle lafları var ki ne ipe gelir, ne sapa gelir. İki de bir mesela tek adamlıktan bahsediyor. İki de bir tarafsız olmaktan bahsediyor. Mesela hem parti genel başkanı hem cumhurbaşkanı olmak, bunun doğru olmadığından, nasıl tarafsız olacak, bunlardan bahsediyor. Şimdi bunlardan bahseden bir kişiye ben ancak şunu söylerim.Örneğin, Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı değil miydi? Yakasında Halk Partisinin genişçe altı okuyla çıkar konuşurdu ama aynı zamanda da cumhurbaşkanıydı. İsmet İnönü, partinin genel başkanı değil miydi? Aynı zamanda da cumhurbaşkanı idi. Peki sen bu tarihini bilmiyor musun? Bunlar oluyor, normal ama şimdi böyle bir teklifle biz gelince normal değil, anormal...Şu anda başbakanları düşünün, başbakan, o da yürütmenin başı değil mi? Hem parti genel başkanı hem de başbakan, icracı değil mi? Ne oluyor? Tarafgir mi? Hayır. Yapılan bütün hizmetlere baktığınızda ben de başbakanlığım döneminde hizmetimi yaparken ülkemin bir yerini bir kenara atıp bir yerini mi ihya ettim veya filanca partililerin yoğun olduğu yeri bırakıp kendi partililerimizin olduğu yere mi yatırım yaptık? Biz 780 bin kilometrekareye yatırım yaptık. Hiçbir ayırım, tefrik yapmadan bu adımları attık."

Gezegen Mehmet: Bu yetkiler başkasının eline geçerse ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sayın Gezegen; gelecek ihtimaller üzerine inşa edilmez, sistem üzerine inşa edilir. Riski olmayan şey yoktur. Risk paylaşıldıkça azalır. Eğer bu sistemi 16 Nisan’da milletimiz geçirirse, milletçe saygı duyacağız, millet de sahip çıkacak. Bu Erdoğan meselesi değil. Benim garantim var mı? 2019’da aday olup olmayacağım kesinleşmiş değil. Kişilerle bir ülkenin geleceğini bağımlı kılmayacağız. Kılıçdaroğlu, rahatsız olmasın, madem bu kadar başarılı, inşallah aday olur, oy alır, bu ülkeyi yönetir. 18 maddeyi okumamış.

Gezegen Mehmet: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke dedi ki. "Seçildiğimiz takdirde biz bu yetkileri kullanmayız, parlamenter sisteme döneceğiz... Bu sözlerini nasıl değerlendirirsiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Değerlendirmek bile zaman israfıdır. Onlar aynı sisteme döneceklerse buyursunlar, dönsünler. Böyle bir şeyi millet onlara verirse, böyle bir şeyi kazanabilirlerse. Şu anda hala kamuoyu araştırmalarında bakıyorum ki bulundukları yer yüzde 24-25. Yani bunlar hiç derslerini çalışmıyorlar. Aç tavuk kendisini buğday ambarında sanarmış."

Gezegen Mehmet: "Hayır" diyenler de Pkk’lı, Fetöcü algısı oluştu. Ne diyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Daha önce öyle söylemedim ki zaten. Ben daha önce 'Hayır' diyenler teröristtir.' demedim ki. Ben sadece 'Hayır' diyenlere bir çağrıda bulunuyorum. Tam aksine 'Hayır' diyenleri de anlayışla karşılarım.' dedim. 'Onlar da hatta saygındır.' dedim. ancak şu anda 'Hayır'ı Türkiye'de kim savunuyor, dünyada kim savunuyor? Kandil 'Hayır' diyor mu, diyor. Bölücü başı İmralı'dan 'Hayır' mesajları veriyor mu, veriyor. FETÖ'nün başı Pensilvanya'dan 'Hayır' diyor mu, diyor. Tüm imkanlarıyla saldırıyor mu, saldırıyor. Terör örgütü Avrupa'da Türkiye düşmanlarıyla beraber ele ele 'Hayır' kampanyaları yapıyor mu, yapıyor. Ben ülkemdeki samimi siyasetle ilgilenenlere diyorum ki: Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Sevgili Peygamberimizin de 'Kişi sevdikleriyle beraberdir.' hadisinden bahsediyorum. Kimi seviyorsan onunla beraber haşrolunacaksın. Bu adamların Türkiye için gördükleri hayırlı bir rüya yok. Bugüne kadar Türkiye'de kimler, neye 'Hayır' demişler, genç kuşaklar bunu bilmez. Onun için açıklamak zorundayız. Genç kuşaklar bunu bilsin. Bir defa 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığı zaman kıyametler kopardı zamanın meşhur koministleri 'Hayır' dediler.Fatih Sultan Köprüsü'ne 'Hayır' dediler. Biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapıyoruz, gösteriler yaptılar, denize motorlarla geldiler, filan falan, 'Hayır' dediler. Marmaray'a 'Hayır' dediler. O Marmaray ki 3 yılda 200 milyon insan geçti oradan. Avrasya Tüneli'ni yaptık, ona da 'Hayır' dediler. Körfez Geçişi'ne 'Hayır' dediler. Bakın kimler 'Hayır' diyor. Yapılan işler ortada, şimdi ben de diyorum ki: Bu kadar olumlu hizmetlere 'Hayır' diyenlerle beraber olma. Marifet iltifata tabidir, kusura bakma. Sen vatanını seviyorsan o zaman bu kadar güzel hizmetleri verenlerle beraber olman lazım. Biz bu hizmetleri kim için yapıyoruz? Biz bu köprülerin üzerinden sadece AK Parti'liler geçer diye bir kayıt mı düştük? Haşa. Bunları biz milletimiz için yaptık. Bütün köprüler, havalimanları kim için? Milletimiz için."

Gezegen Mehmet: Evet Cumhurbaşkanım "Hayır" diyenleri dinlediniz, neler söyleyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Tamamen ideolojik yaklaşımlar. Nasıl olur da cumhurbaşkanı yargılanamaz diyor. Bilmiyor maddeleri. Engellilerin aldıkları destek ortada. 360 TL alan diye bir şey yok. 18 maddeyi iyi okumaları, iyi anlamaları lazım. Köprü vs.. tabii ki yapacaklar diyor. Peki, bizden önce gelen CHP iktidarları niye yapmadı? Bu ülkede orta tabaka ve altı uçağa binebiliyor muydu? İdeolojik yaklaştıkları için bunları görmüyorlar. Terör tabii ki bitecek. Hayır diyene terörist demedik biz. Asıl terörü estiren CHP Konya milletvekili (Hüsnü Bozkurt), denize dökeceğiz diyor, Baykal’da aynı şekilde. Peki, Kılıçdaroğlu parti içinde disiplin işletmesi yaptı mı bu kişiler için? Millet iradesine saygısı yok bu adamın. Dün İzmir’de bekledim belki gelir denize döker diye. Gelseydi dökseydi. Bunlar tam geri zekâlı! Bir dakika tutmam ben olsam. Uzaklaştırılması lazım. Siyaseti öğrenmemiş bu adam. Asıl emperyalist, faşist kendisi. Karşı düşünceye tahammülü yok. Benim milletim pazar akşamı yeni bir değişim dönüşüm sürecini iktidara taşıyacak. Çünkü çift başlılık var, patinaj yapıyor. Ben damdan düşen birisiyim.

Gezegen Mehmet: CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un halk oylamasıyla ilgili açıklamalarını hakkında neler söylersiniz? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Terör estirme noktasında asıl terörü estiren kim, biliyor musunuz? Şu anda CHP zihniyetinin Konya Milletvekili. Ne yapıyor? 'Eğer evet çıkarsa İzmir'den denize dökeceğiz.' diyor. Sayın Baykal, 'Hayır çıkarsa adeta denize dökmüş kadar mutlu olacağız.' diyor. Peki Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 'Denize dökeceğiz.' diyen o adama kesin ihraç talebiyle acaba parti içinde bir disiplin işlemi yaptı mı? Yapmadı. Bir defa millet iradesine saygısı yok, önce bunu öğrenmesi lazım. Bugün millet iradesine saygılı olan bir yerdir. Bu zihniyet, bu kafa yapısı Samsun'a giremez. Samsun'dan ne kadar 'evet' çıkacak, ne kadar 'hayır' çıkacak, 16 Nisan akşamı göreceğiz. Sivas, Amasya, buralarda bile gereken dersi alacak. Sakarya, gereken dersi bunlara verir. Dün İzmir'deydik biz, bekledim ben belki gelir, denize dökerler diye. Gelseydi, dökseydi. İzmir bambaşka. Sen ne dediğinin farkında mısın? Bunlar tam gerizekalı. Partimin içerisinde böyle bir adam olacak, ben genel başkan olacağım, o adamı bir dakika tutmam orada.Senin bir defa milli iradeye saygın olması lazım. Sen karşı düşüncede olan birisi için nasıl böyle çirkefçe, adi bir ifadeyi kullanırsın? Hemen bu adamı partinden uzaklaştıracaksın, bu kadar basit. Bu adam daha siyaseti öğrenmemiş. Asıl emperyalist kendisi çünkü karşı düşünceye tahammülü yok. Faşist kendisi, karşı bir düşünceye tahammülü yok."

 

Gezegen Mehmet: Muhtarlıklar kapatılır mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Olur mu öyle şey. Böyle bir yetki yok Anayasa’da. Kararnameler, yasama tarafından iptal edilebilir. Muhtar da seçimle geliyor.

Gezegen Mehmet: Hayır diyenler, "Tek adam ülkeyi yönetecek" diyor. Yargı ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Şu an 21 asıl, 7 yedek var, Türkiye Büyük Millet Meclisi yine atama yapamıyor, cumhurbaşkanı ise 4 atama yapıyor. Tamamını atamıyor. Şimdi getirilecek sistemde 21’den 13’e düşüyor hsk, 7 kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden. 5’te 3 çoğunluğa uzlaşma gerektiriyor bu... Cumhurbaşkanı yine 4 kişi atıyor. Yalan bu! Anayasa mahkemesi 11 asıl 4 yedek üye vardı. Tamamını cumhurbaşkanı atıyordu. Şimdi yeni öneride üye 15’e düşüyor. 3’üTürkiye Büyük Millet Meclisinden. Cumhurbaşkanı 12 kişi atayacak. Bunlar derslerini çalışmıyorlar.

Gezegen Mehmet: Partili cumhurbaşkanı Türkiye’nin cumhurbaşkanı olmayacak deniyor. Yemin değişecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Değişmeyecek. Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ı birleştirince ne fark edecek? Halkın sevmesi de 2 dönem geçerli. 5+5. 3. dönem yok.

Gezegen Mehmet: Bir dönem daha olabilme ihtimali var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Fesih yetkisi diye bir şey yok. Yeniden seçim kararı, parlamento uyarsa olur. Cumhurbaşkanının 3. kez aday olma durumu yok.

Gezegen Mehmet: Cumhurbaşkanı yargılanamaz deniyor. Kendi atadığı yargıç bunları yargılamaz deniyor. Ne diyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Her şey hukuk devleti içinde yasalarla devam ediyor. Hayırcılardan rahatsız olmadım, üzüldüm.

Gezegen Mehmet: Evet diyenleri dinlediniz. Neler söyleyeceksiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Aklıselimin yolu birdir. Ufki bir yaklaşımları var. Kılıçdaroğlu “Avrupa evete çalışıyor dedi? Külahıma anlatsın onu. Hakkâri’de Türk bayrağını dalgalandırmadın. Kime anlatıyorsun? 15 Temmuz gecesi NTV’de “Bana haber verselerdi beklerdim” diyor, bir zamanlar darbe olsa tankın üstüne ilk ben çıkarım diyor. O gece 23.11 gibi hava limanına indi, ben o esnada Marmaris'teyim, çağrı yapıyorum halka... Bizim hava alanına gelişimiz 3’ü buldu, beyefendi VIP’te. Beklerdim haber verselerdi diyor. Ama görüntüleri düştü. Tankların yanındakilerle görüşüyor. Kılıçdaroğlu’nun darbecilerle teması söz konusu... Oturduğu koltuk kontrollü bir koltuk, kasetle geldi kasetle gidicidir. O akşam oradan kaçıp gidiyor. Ağustos’ta Yenikapı’ya davet ettik. Hava alanındaki durumu bilsem, darbecilerle konuştuğunu, davet etmezdim. Son anda kabul etti geldi Yenikapı’ya...  Dürüst değil. Biz o ruhu Bahçeli ile yürütüyoruz.

Gezegen Mehmet: Fetönün siyasi ayağı ortaya çıkmadı. Kandırılanlar var. Dershane, bankaya para yatırdı vs. algı böyle.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Yanlış algılarla ülke yönetilmez. 17-25 Aralık sonrası döneminde Fetö çağrı yaptı, paranızı Bank Asya’ya yatırın diye. Kara para aklama yeri. Bylock vs.. onun devamı. İşte bu kişiler yargının ağındadır. Kim olursa olsun, bunun hesabını ödüyorlar. 400 kişi iade edildi suçsuz diye... Bana mağduriyet edebiyatı ile gelmeyin. 25 bin kişi göreve iade edildi. Demek ki yargı üzerine düşeni yapıyor. Acıma duygusuyla hareket edemeyiz. Devam ediyorlar hala. 15 Temmuz’da mesele devlet kurmaktı. Paralel devlet. Kan gövdeyi götürürdü. Milletin feraseti her şeyi kurtardı o gece. Kılıçdaroğlu Kral FM’de tankın önüne yatarım dedi, A Haber’de görüntüleri çıktı. Hakikati anlatmak lazım.

Gezegen Mehmet: Evet çıkarsa balkon konuşması olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Görelim karar veririz.

Gezegen Mehmet: Neden “Evet” ”desinler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Güçlü Türkiye için evet... Refah için... Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için evet. Bu vatanı bölmek isteyenler bedelini ödüyorlar.

Gezegen Mehmet: Radyolar 15 Temmuz gecesinin gizli kahramanlarıydı. Bizim ricamız radyoculara bir randevu vermeniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 16 Nisan sonrası bu konuyla ilgili bir çalışma yapılır.

Gezegen Mehmet: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 5 günümüz kaldı, 18 maddeyi iyi okuyup iyi anlayıp, kimlerin samimi olduğunun iyi değerlendirilmesi temennisi ile...

Gezegen Mehmet: Sizde önemi büyük olan "Beraber yürüdük" şarkısını çalacağız, şarkıyı kime hediye etmek istersiniz?" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:  Tüm milletime hediye etmek isterim. Beş günümüz kaldı. Bu beş gün içerisinde 18 maddeyi iyi okuyup, iyi anlayıp kimlerin bu ülkede ne gibi hizmet verdiğini, kimlerin bu hizmette samimi olduğunu değerlendirip herkes konuşuyor ama icraat başka bir şey, konuşmak başka bir şey. Bu samimiyetin iyi değerlendirilmesi temennisiyle.

Etiketler: 0

Abone Ol :