Canan Çal ve Orhan Ölmez, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Canan Çal ve Orhan Ölmez, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Canan Çal ve Orhan Ölmez, Kral FM ve Kral TV ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Programda Canan Çal ve Orhan Ölmez eski ve yeni şarkılarını, canlı olarak birlikte seslendirdiler.

Gezegen Mehmet: Bugün ramazanın 2. günü, tekrar Allah kabul etsin diyelim oruç tutan kardeşlerimize, annelerimize, babalarımıza, büyüklerimize, küçüklerimize...

Gezegen Mehmet: Canan seni bu programda biraz senden faydalandık. Seninle geçen konuştuğumuzda Orhan’ı çok özlediğimi fark ettim; dedim ki senin vasıtanla Orhan’ı da görmüş olurum.

Orhan Ölmez: Evet, uzun zaman oldu görüşemedik. Bende çok özlemişim. Bu çatı altında olmak çok keyifli benim için, çok kıymet verdiğimiz bir mecra. Gerek kamera arkası, gerek sizler, dostlarım, arkadaşlarım hepiniz çok kıymetlisiniz çok mutluyum burada olmaktan.

"Evim derim ben Kral’a"

Gezegen Mehmet: Ne ifade ediyor Kral senin için? Sen Kral için çok şey ifade ediyorsun.

Orhan Ölmez: İlk albümümüz çıktığından beri Kral ismi eşittir benim gönlümde ve zihnimde bizi takip edenler çok iyi bilirler, evim derim ben Kral’a. Çok mutlu, çok rahat hissediyorum burada kendimi ve her zaman bunu hissettirdiniz. Canan’ın vesilesiyle olmak da daha bir kıymetli; çünkü Canan’ı hani bu hayal ettiğimiz bir ambiyanstır, bir durumdur. Birlikte şarkılar söyleyelim fırsat buldukça zaten birlikte bir proje gerçekleştirdik. Derken dediğim gibi şimdiki kıymeti daha fazla oldu. Bir de ramazan mübarek 2. Günündeyiz. Evet sıkıntılı süreçlerden geçiyor Müslüman alemi... Ben hemen programın başında o parantezi açmak istiyorum. Bütün uluslararası hukuku hiçe sayarak, hemen yanı başımızda bir takım devletler, bir takım hareketler yapıyor... Katlediyor insanları. Allah, öncelikle Filistin’de haklı mücadelelerini sürdüren Müslüman arkadaşlarımız, dostlarımız, kardeşlerimiz, büyüklerimiz olmak üzere bütün Müslüman aleminin yar ve yardımcısı olsun.

Orhan Ölmez: Uluslararası politikada bir takım hukuk kuralları vardır, bir takım etik değerler vardır; ama burada yaşanmakta olan şey, yani hiçbir etik, hiçbir ahlak, hiçbir uluslararası hukuk kuralına uymayan hareketler söz konusu olunca, bunun altında art niyetli şeyler hissediyorsun.

Gezegen Mehmet: Haklı olanın, güçlü olduğu bir dünya istiyoruz. Güçlü olanın, haklı olduğu değil. Oradaki kardeşlerimize de buradan dualarımızı gönderiyoruz. Kalbimiz, dualarımız onlarla...

Gezegen Mehmet: Canan, genelde şöyle bir algı var insanlarda: İşte Kral desteklerse patlar. Biz başarılı olanları destekliyoruz. Biz desteklediğimiz için insanlar başarılı olmuyor.

Canan Çal: doğru söylüyorsunuz kesinlikle! Artık öyle bir dönemdeyiz ki, yetenek sadece yeterli olmuyor. O yüzden böyle türkü söyleyen isimlere yer veren radyolar, benim her zaman başımın tacı olmuştur; çünkü biliyorsunuz bizler kendimizi ifade edecek yerleri çok rahatlıkla bulamıyoruz. televizyonlarda olsun radyolarda olsun. Sizin gibi radyocu büyüklerimiz, dostlarımız sayesinde yaptığımız işleri, insanlara ulaştırabiliyoruz. O yüzden sizler iyi ki varsınız.

Gezegen Mehmet: Kral FM’in en büyük özelliği hasret olanların dinlediği bir radyo. Şu an gurbette çok fazla Kralcımız bizi dinliyor. Yollarda olanlar var, cezaevlerinde, hastanelerde olanlar var bir de aşıklar var tabi. Orhancığım, hep şunu söylüyorum radyoda: İlk aşklar, Kral’la başlar. Aşk varsa Kral vardır, Kral varsa aşk vardır.

Orhan Ölmez: “İlk aşklar Kral’la başlar” gerçekten de öyle. Niye gerçekten öyle diyorum: İlk albümümüz çıktı. “Su Misali” şarkımızla dinleyenlerimize sesleneceğiz, inanılmaz bir heyecandı. Kral ekranlarında klibimizi izlemek, duymak. O ilk aşk, işte o Kral’la başladı.

Gezegen Mehmet: Orhan, tarzın nedir senin? Türkücü müsün yoksa fantezi mi söylüyorsun?

Orhan Ölmez: Valla ben de bilmiyorum. İlk albüm çıktığında perakende dükkanlarında, “Abi biz senin CD’ni hangi reyona koyacağız” diyenler oluyordu. Bununla ilgili, kendi kendime bir sonuca vardım. Dedim ki; ben müzik yapıyorum, sözünü müziğini kendi yazdığım şarkıları düzenliyorum. Düzenlemelerinde yaparken, oradan bir şey alıyorum, buradan bir şey alıyorum.  İçimden geldiği gibi söylüyorum. En sevdiğim sıfatlarda bu noktada şu oluyor; “Özgün bir tarzı var bu adamın”

"Kendimi, kendime beğendirmem çok zordur."

Gezegen Mehmet: Canan sen kimin övgüsünü almak isterdin?

Canan Çal: müzikal yolculuğumda kimi örnek alıyorsun dediklerinde, kimden övgüler almak istiyorsun dediklerinde: Her zaman kendimi de en çok eleştiren benimdir. En çok “Tamam Canan bu olmuştur” dediğimde mutlu olan benimdir. Kendimi, kendime beğendirmem çok zordur; çünkü ben kendimi dinlerken hep kusur arıyorum, “Acaba bir hata yaptım mı” diye. “Tamam bu olacak” dediğim zaman içim rahatlıyor. Önce kendimi, kendime beğendireyim istiyorum. Sonra ustaların, müzikseverlerin beğenisine sunuyorum.

Gezegen Mehmet: “Gelsene” türküsünün hikayesi var mı?

Orhan Ölmez: Bu soru hiç sorulmamıştı daha önce. Şöyle genelde bizim büyüklerimizde bir tutum vardır: Büyüğümüz aradığında, hani sorar ya “nasılsın, ne yapıyorsun” diye bizde deriz ya “iyiyiz, koşuşturuyoruz, iş güç” diye büyüğümüzde der ya “aman senin işin yolunda olsun da, bir gün gelirsin yanımıza” gibi bir tutumları vardır. Bunu benim rahmetli halamla çok yaşardım.

Gezegen Mehmet: Peki bu türkünün kahramanı halamız desek...

Orhan Ölmez: yeridir.

Gezegen Mehmet: Bu “Sevin Yar” Ekrem Düzgünoğlu’nun nasıl tanıştın bu türkü ile?

Canan Çal: Ben albüme harıl harıl türkü ararken, Ekrem’le buluştuk. Bana uygun bir eser var mı elinde diye sordum. O da bir akşam bizi aradı, “Canan, ben bir parça yaptım ve bunun senin sesine çok yakışacağına eminim” dedi. Stüdyoya gittim, hemen orada pilot okuma yaptık ve ben de çok beğendim. Sonra Orhan’la paylaştım fikrimi, hepimiz hem fikir olunca albüme koymaya karar verdik.

Orhan Ölmez: “Kardaş” klip şarkısı Canan’ın albümünde. Dinlendiği anda, eserin çok çabuk kavranabilen, çok yormayan, çok çabuk algılanan bir eser. Öyle bir gözlem yaşadık “Kardaş”la ilgili. “Kardaş” doğrudan mesajını anlatan, mesajını ileten bir türkü olduğu için dedik ki; önce biz derdimizi net olarak anlatalım dedik. “Kardaş”la mı girsek diye bir süreç yaşadık. Öyle gelişti bu durum daha sonra “Sevin Yar” çok hızlı gitmeye başladı, bu bir anlamda yeniden doğma şansı yarattı albümümüze.

Orhan Ölmez: Canan, kendini ifade etmeyi seven, ortaya bir şey koymaya canı gönülden aşık bir insan.  Biz, hepimiz dedik ki “Kardaş”a klip çekelim, Canan “Sevin Yar”a çekmeliyiz bence dedi ama son sözü çoğunluk söyledi.

Etiketler: 0

Abone Ol :