Burcu Güneş, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Burcu Güneş, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Burcu Güneş, Kral FM ve Kral TV ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

programda ‘Anadolu’nun Güneşi’ isimli yeni albümünde yer alan türküleri canlı yayında seslendiren Burcu Güneş, Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle cevapladı.

Gezegen Mehmet: Albümün hayırlı olsun gerçekten olağanüstü bir albüm. Tepkiler nasıl albüme?

Burcu Güneş: Yani açıkçası, çıktığımız andan itibaren bizde bu kadar güzel, şok edici tepkiler beklemiyorduk ve çıktığı andan itibaren herkesin çok yoğun bir ilgisi, sevgisiyle karşılaştık. Bu arada tabi ki alışıla gelmiş şeyler var. Yıllardır insanların daha farklı şekilde, daha farklı isimlerden daha farklı gırtlaklardan duydukları, sevdikleri ve öyle alışıla gelen şeyler var. Benim ki daha farklı geliyordur onlara. Onlar da beğenmiyorlardır. Beğenmeyenler de vardır. Çok saygı duyuyorum buna; ama bende kendime göre, kendi ses rengimle, kendi yorumumla söylemeye çalıştım. Genelde hep olumlu tepkiler var.

Gezegen Mehmet: Türküleri nasıl seçtin?

Burcu Güneş: Türküler, açıkçası benim hayatımda caz ve pop müziğiyle başladığım için müziğe babamla başladığım için türküler hayatımızın her zaman içindeydi. Sokağa çıktığımda, radyomda hep bir yerlerde, hep kulağıma aşina ama sahnede çok türkü söyleyerek başlamadım tabi.

Gezegen Mehmet: Biliyorum ki Kralı yakından takip ediyorsun. 20 yıllık kariyerinde, Kral ne ifade ediyor senin için?

Burcu Güneş: Hani böyle olmazsa olmaz diye bir şeyler vardır ya, hayatımızda hakikaten öyle olmazsa olmaz. Kral TV ’siz bir yaşam hiç düşünemedim.

Burcu Güneş: “Minnet Eylemem” türküsünü duyduğum zaman, ne kadar da şu anı anlatıyor dedim. İnsanların hep böyle bir sorgusuz sualsiz ilerledikleri, kendileriyle hiç yüzleşmedikleri, nereye gidiyorum diye hiç bakmadıkları... Farkındalıklı, daha bilinçli olabilmemiz ve birbirimize çok daha hoş olabilmemiz için her şeyden önce... Hayatta çünkü o kadar deli divane koşturuyoruz ki; kaçırıyoruz bir çok şeyi gibi geliyor bana. İşte o, ben dediğimiz öz, ben dediğimiz söz her an sesleniyor aslında. Onu duymak lazım ve hiçbir şeye minnet etmeden yaşamak lazım bence.

Gezegen Mehmet: Bu albümdeki türküleri de bir araya getirmek gerçekten büyük bir meziyet. Kim yardımcı oldu sana bu konuda?

Burcu Güneş: Tabi ki Hasan Saltık, zaten türkü denilince akla Türkiye’de Hasan Saltık gelir.

Hasan Saltık’la onun sanatçısı olmasam da, onu bu albüme şöyle dahil ettim: Yıllar önce “Gaip yol” diye bir şarkı seslendirmiştim ve tarzımı, okuyuş şeklimi çok sevmişti. O dönemde aramızda sıcaklık olmuştu ve daha sonra bu albüm projemden bahsedince, önce süpervizörlük yapar mısın deyip, arkasından da prodüktörlük teklif ettik ve çok sağ olsun, iyi ki bu işin içinde oldu.

Gezegen Mehmet: Peki devam edecek mi bu albüm serisi?

Burcu Güneş: Ben hiç bu niyetle çıkmadım bu yola, sadece hani 20. yılımda farklı bir albümle, proje albümüyle, yıllar sonra değişik bir şey yaparak insanlara seslenmek istemiştim. Niye türküydü; çünkü zaten herkes bir çok şeyi yaptı, türkü hiç yapılmamıştı. Belki riske edilmek istenmemişti; çünkü arabesk zaten tutuyor ülkemizde, Türk sanat müziği de seviliyor; ama türkü denilince herkes bir geri çekiliyor. Ben risk aldım açıkçası; çünkü türküyle çok ön plana çıkamıyor insanlar, daha gizli hayranları var onun. Ben çok umursamadım bu kısmını, bir şeklide hakkı verilir diye inandım ve kalbimdeki sesi dinledim, güzel de bir iş oldu; çünkü zaten Dünya’nın da uzun yıllardır bir arayışı var. Biraz daha doğuya doğru, daha etnik müziğe doğru bir eğilim var; çünkü etnik müziğin bir gerçeği var. Tüm organik haliyle, bütün bu çalınan enstrümanlarıyla, bütün duygusuyla çok daha gerçek. Şu an çıkan bir çok müzik tarzından çok daha gerçek ve gerçek hikayelere dayalı, dolaysıyla çok daha değerli ve özel.

Gezegen Mehmet: Bu arada 12 türküye de klipler çekildi ve hazır. 1 günde mi oldu bu?

Burcu Güneş: şöyle oldu: 12 türküyü, biz ne yapsak diye düşündük; önce bir türküye yapalım hangisine tepki gelirse devam edelim diye düşündük; çünkü hiç böyle bir deneyimimiz yok, yepyeni bir şey benim hayatımda da... Sonra dedik ki; bunun en sağlıklı yöntemi, girelim performans videoları kaydedelim hatta albümde çalan ekiple birlikte olalım ve oradan gelen tepkilere bakarak belki ilerleyen süreçlerde karar veririz ne yapacağımıza dedik. Sevgili Hasan Kuyucu’yla birlikte böyle yaptık.

Gezegen Mehmet: Gelecek mi farklı klipler, düşünülüyor mu?

Burcu Güneş: Bu hazır olan videoları en kısa sürede izlenebilir, dinlenebilir hale getirmek müzikseverlerle kısa sürede buluşturmak öncelikli planımız bu. Bu arada belki aralarından en çok sevilene bir klip gelebilir.

Gezegen Mehmet: "Aşk Yarası" ve " Biz Aşkı Meleklerden Çaldık" nasıl hayatımıza girdi bu şarkılar?

Burcu Güneş: “Aşk Yarası” Seda Akay söz, Volkan Şanda bestesi ve benim ilk albümüme ismini veren şarkı hala konserlerde söylediğimde alıp gidiyor insanı, ama “Biz Aşkı Meleklerden Çaldık” hakikaten böyle insanların o saf duyguları, o aşkla ilgili hissettikleri, bütün o içlerindeki egoyu yok eden, tamamen seninim ben, her şeyimle sana geldim dedikleri... Sanırım, o saf duyguları hatırlattığı için  Erhan Güleryüz sözü ve bestesi. Biz o albümde; ikinci albümdeydi bu şarkı, dokuz şarkı falan bitmek üzereyken son anda geldi. “Biz Aşkı Meleklerden Çaldık” olsun “Yansın Geceler” olsun “Çile Bülbülüm” olsun albümdeki, hakikaten albüme böyle nokta atışı yapılan şarkılar eklendi. Diğer şarkılarda dünya çapında müzisyenlerin çaldığı şarkılardır ve gerçekten çok özel bir albümümdür. İkinci albümümde diğer şarkılarda çok özel değerli şarkılardır. Aysel Gürel’in sözleri olan inanılmaz şarkıları var “Tılsım” zaten Aysel’in sözleriydi. Ben çok inanılmaz bir mesai yaptım o albümde, belki de en özel diye bileceğim bir albümüm.

Gezegen Mehmet: Kendinde en sevmediğin huyun nedir?

Burcu Güneş: Çok fazla detay aramak, takıntılar haline getirmek ve bazen çok hızlı kusur bulan bir yanım var.

Gezegen Mehmet: Peki hangi özellikler seni bir insandan soğutur?

Burcu Güneş: Yalancılık en başta. Ben güven takıntısı olan birisiyim, hemen insanlara güvenemem. Güvenmem için belli bir zaman ilişkimizin birlikte geçmiş olması gerekir.

Gezegen Mehmet: Sahip olduğun neyi kaybetmek seni üzer?

Burcu Güneş: Kendi dürüstlüğümü ve güvenilirliğimi.

Gezegen Mehmet: En çok üzüldüğün anı, en çok mutlu olduğun anı hatırlıyor musun?

Burcu Güneş: Annemi çok mutlu ettiğim anlar vardı, mutlu olduğunu çok hissettiğim. Onlardan biri

Gezegen Mehmet: Bir insanda seni etkileyen en önemli özellik?

Burcu Güneş: Özgüven, kendine güvenmesi; örneğin suçlamadan konuşması çok önemli bir şey benim için.

Gezegen Mehmet: Hangi duygular sana yaşadığını hissettirir?

Burcu Güneş: Ağlayabiliyorsam, bence ağlamak çok özel bir şey o yüzden ağlamak diyebilirim.

Gezegen Mehmet: Öksüz bir şarkın var mı?

Burcu Güneş: Aslında “Uyan” diye bir şarkı var, “Sihirbaz” mesela albüme ismini veren bir şarkı; ama bence bunlarında zamanı gelince geriye dönüp bakılır ya, her zaman bir Retro dönem vardır. O albümler tekrar bir dinlenir, insanlar oradan yeni keşiflerde bulunurlar hatta belki yeni isimler onu talep eder ve söylemek ister. Ben buna inanıyorum; yani Retro dönemlerde, geriye dönüşlerde yeniden o şarkılar bazen kulağımıza çalındıkça, aa! Bu da varmış, denildiğini ve dinlenildiğini düşünüyorum ve değer ve kıymetinin bilineceğine inanıyorum.

Gezegen Mehmet: Yani, maden çamurun içinde de kaybolsa birisi gelip onu bulacak ve çıkaracak.

Burcu Güneş'in konuk olduğu 'Mehmet'in Gezegeni' programının tekrarı 06 Mayıs Pazar günü 21:00'da Kral TV'de!

Etiketler: 0

Abone Ol :