Burcu Güneş; "Bu Benim İçin Dönüm Noktası"

Abone Ol :

Burcu Güneş;

‘Anadolu’nun Güneşi’ isimli türkü albümü, Burcu Güneş’e dünyanın kapılarını açtı.

Kariyerinde ilk kez albümü 40’tan fazla ülkede satışa çıkan sanatçı, “Bu benim için dönüm noktası” dedi.

Burcu Güneş, 20'nci sanat yılını Hasan Saltık prodüktörlüğünde 12 türküden oluşan 'The Sun of Anatolia' isimli albümüyle kutluyor.

Albüm; Fransa, Almanya, Belçika, Finlandiya, İngiltere, Amerika başta olmak üzere 40'tan fazla ülkede satışa çıktı. Öte yandan albüm; aralarında Belçika, Bulgaristan, Macaristan, Yunanistan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda ve İngiltere'nin de bulunduğu birçok ülkede, Apple müziğin manşetinde gösteriliyor.

Anadolu'nun türkülerini dünyaya taşıyan Güneş; yaptıkları iş birliği için Apple Music'e sosyal medya hesabı üzerinden Türkçe ve İngilizce teşekkür ederek "Sesimizi tüm dünyaya duyurduk" dedi. Halk müziği kategorisinde bugüne dek ilk kez bir Türk sanatçının albümü 40'tan fazla ülkede satışa sunuldu. Aynı başarı geçtiğimiz yıllarda pop kategorisinde Tarkan'ın '10' isimli albümüyle yaşanmıştı.

Burcu Güneş; “İçimden bir ses uzun zamandır türkü albümü hazırlamam gerektiğini söylüyordu. Özümüzü hatırlamaya gereksinim duyduğumuz bugünlerde evrensel olan türkülerimizin Türkiye’nin yanı sıra başka ülkelerde de bu kadar yaygın dinlenmesinden dolayı gurur duyuyorum. Benim için dönüm noktası olacak.” dedi

 

Etiketler: 0

Abone Ol :