Bengü Toksöz'ün İlk Single'ı ‘Kaybolmuşum’ tüm Digital Platformlarda

Abone Ol :

Bengü Toksöz'ün İlk Single'ı ‘Kaybolmuşum’ tüm Digital Platformlarda

Bengü Toksöz müzik sektörüne giriş yaptı. Kendisine ait yüzlerce söz ve bestesi bulunan sanatçı, Goed Müzik etiketiyle yayınlayacağı ilk teklisi ‘Kaybolmuşum’ ile müzik platformlarını sallamaya hazır.  Söz ve Müziği Bengü Toksöz’ün kendisine ait olan şarkının Aranjör koltuğunda Davut Samet Sarıhan yer alırken Klibinin Yönetmenliğini Evren Arasıl üstleniyor.

 

21-07/19/screen-shot-2021-07-19-at-225508.png

 

Bengü Toksöz kimdir, bize kendini anlatır mısın?

-İstanbul’da doğdum, baba tarafım Antakyalı anne tarafım Arnavut. Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünü bitirdim. Sonrasında İngiltere’de Tiyatro okudum. Kendimi bildim bileli sanatçı olmak istedim. Bir şeyler üretmek, ürettikçe var olmak istedim. Profesyonel olarak bu yaşıma kadar oyunculuk, yönetmenlik, yazarlık yaptım. Çocukluğumdan beri hangi duygu haline girsem bunu şiire ve notaya döküyordum. Kendimi kendime en iyi ifade edişim yarattığım şarkılarla oluyordu, başkalarının da şarkılarını kendi yorumumla söylemekten zevk alıyordum. Ve artık bunun için var olduğumdan eminim bu yüzden de şimdi profesyonel olarak şarkı söylüyorum.

-Oyunculuktan müziğe geçiş mi yaptın? Oyunculuk ve müzik birlikte mi yürüyecek?

Oyunculuktan müziğe geçiş yapmadım. Oyunculuk benim ilk aşkım. İlk aşklar her zaman yaşar. İkisi de birbirini besleyen alanlar. Hatta iyi bir oyunculuk eğitimi aldığınızda mutlaka ritim, kulak ve şan disiplinine de sahip olursunuz. Oyunculuk yapmaya devam ediyorum, müziğimle birbirlerini besleyeceklerine inancım tam.

-Şarkın tekli olarak mı çıkacak? Aranjör kim? Klip nerede ve nasıl, hangi tema ile kimin yönetmenliğinde çekildi?

Şarkım tekli olarak çıkıyor. Aranjörüm Davut Samet Sarıhan, Klibimin Yönetmeni Evren Arasıl. Klibi Şile Alacalı Köyü’nde çektik. Klip kısmında uzun süre sabrettik çünkü bu sene Haziran çok yağışlıydı. Tüm ekip güneşli güne organize olmaya çalıştık. Şu ana kadar 320 klip çekmiş harika bir yönetmenle çalıştım. Evren, bestemde kurduğum hikayeyi kendisine anlatmama bile gerek kalmadan ortaya çıkardı. Şarkının da klibin de teması varoluş. Aşkından kopmuş ve kaybolmuş bir ruhun son umuduyla bekleyişi. Hem romantik hem ayakları yere basan seksi bir kadın olmalıydı. Çünkü bu şarkı benim hikayemdi. Ve öyle de oldu şükürler olsun. Tüm ekip olarak doğrular buluştu.

-Şarkının adı nedir? Söz ve müzik kime ait? Bu şarkının seni nereye taşımasını bekliyorsun?

Şarkımın adı Kaybolmuşum. Söz ve Müziği bana ait. Bu sektörde de her zaman kendi şarkılarımı söyleyeceğim. Hazırda 150 ye yakın şarkım var bestesi ve güftesi bana ait. Üretmeye de devam ediyorum. Bestelerimi okumasını istediğim çok özel sanatçılarda var umarım onlarla da vakti gelince şarkılarımı buluştururum. Kaybolmuşumun; özlenen, dinlenen, biraz da bu yeni nesil müzik tarzından sıkılmışlara çok iyi geleceğine inanıyorum. Hani eskimeyen özel şarkılar vardır ya arka arkaya açtığımız, duygularımızı dışarı çıkarıp bağıra bağıra söylediğimiz, işte Kaybolmuşumun da inşallah öyle olacağını umuyorum.

-Bir tercih yapmak zorunda kalsan müzik mi oyunculuk mu?

Her iki durumda da birinden vazgeçmiş olmuyorum aslında kendi içinde dönüşüm bu. Şarkıcılık ve oyunculuk bir bütün.

-Söylediğin şarkılarda bir mesaj kaygın var mı? Repertuarını neye göre seçersin?

Her zaman mesaj kaygım var, yok diyeni samimi bulmuyorum. İnsanlara ulaşmasını en çok istediğim şey duygularımın tamamen geçmesi ve hissedilmesi. Hayatın kendisi zaten mesaj. Ne yazıyorsam ne üretiyorsam içinde hayat var bu yüzden mutlaka mesajlarla doludur. Önemli olan bunu kasten yapmamak bence, dediğim gibi sadece duygularımı aktarabilmekle ilgileniyorum. Repertuarımı, dinlemekten zevk aldığım şarkılara göre programlıyorum. Tabi ki de dinleyicinin de hoşuna giden duymak istediği parçalar var içinde ama en çok kendime yakışanı söylemem gerektiğine inanıyorum.

-Bengü Toksöz'ün hedefleri neler?

Hepimizin bu dünyada bir amaca hizmet etmek için olduğunu düşünüyorum. Benimkinin de yaratmak, uygulamak ve özgün kalmak olduğuna eminim. En büyük hedefim ömrümü benim için anlamlı olan şeyleri başarmış olarak geçirmek.

 

Etiketler: Bengü Toksöz

Abone Ol :