Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Orhan Gencebay, Kral FM’de “Mehmet’in Gezegeni Özel” yayınına konuk oldular.

Kral FM’den yayınlanan program aynı anda Kral FM resmi Facebook sayfasından da canlı olarak yayınlandı.

Gezegen Mehmet :Sayın Bakanım dün itibariyle sizinle yayın yapacağımızı duyurduk. Konu olarak “yastık altındaki altınlar” dedik. Hatta konuya girmeden önce şundan da bahsedeyim. Birkaç gün önce kayınvalidemin evinden yaklaşık 6-7 bin lira değerindeki altınları çalındı. Genelde insanlar altınlarını evde saklıyorlar. Bugün bu konuyu da ele alacağız. Tabi Orhan ağabeyimin de dile getirmek istediği bazı konular var. Bugün bunları sizlere ileteceğiz. Biraz önce Meslek Birlikleriyle bir toplantıda gerçekleştirdik. Sanatçılar bazı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Sizde toplantıda notlar aldınız. Neler söylemek istersiniz ?

Mehmet Şimşek :Öncelikle hoş geldiniz. Çokı memnun olduk. Orhan ağabeyi de burada ağırlamak büyük bir onur. Müzik önemli bir bileşen. Dijitalleşmeyle birlikte maalesef özellikle sanatçılarımız çok zorlandılar. Emekleri kolayca çalınmaya başlandı. Bana bazı notlar ilettiler toplantıda. Kopyalamayla ilgili bazı çalışmalar olacak. Vergiye ilişkin de sıkıntılar iletildi. Önümüzdeki dönemde maliye bakanımız mutlaka bu hususları dikkate alacaktır diye düşünüyorum.


Gezegen Mehmet : Sayın bakanım Türkiye’de ufak bir olayda insanlarımız panik yapabiliyor. Bu panikle beraber ekonomi alt üst oluyor. Paniği önlemenin en önemli yollarından biri de müzik.

Mehmet Şimşek :Evet katılıyorum, ruhun gıdasıdır.

Orhan Gencebay : Müziğin işlevleri vardır. Eğlendirir, dinlendirir. Derinlik verir. Tedavi eder, ulvi duygular verir. Sanat alanında en çok kullanılan dallardan biridir. Hatta dinimizi bile icra ederken, Makamla icra ederiz. Ülkemizin sorunları var ama bunları aşacağımıza inanıyorum. Bugünde çok ümitli cümleler duyduk.  Feveran olmayalım , sakin bekleyelim. Doğru olan haklıdır. Haklı olan da güçlüdür. Şuan bulanık ama şöyle derler; su bulanmadan durulmaz.


ALGI OPERASYONLARI YAPILDI

Gezegen Mehmet: Sayın bakanım bugün bir twitiniz aklıma geldi. Türkiye çok ciddi krizlerden geçti ve geçiyor. Bu bizde bir bağışıklık yaptı mı?

Mehmet Şimşek : Aslında kimse şoklara karşı bağışıklı değil.  Ama direncinizin olması önemlidir. Yani esas olan dirençli olabilmek. Kalıcı bir tahribata izin vermemek. Biz milletimizin desteğiyle bir çok konunun üstesinden geldik. Çok algı operasyonu yapıldı ama milletimiz her seferinde resmi doğru okudu.Siyasi istikrar devam etti.


VATANDAŞIMIZIN TERCİHLERİNE SAYGIMIZ SONSUZ

Gezegen Mehmet :Sayın Bakanım bir kesim insan dövizin artmasına seviniyor , bir kesim artması için daha da gayret gösteriyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Mehmet Şimşek :Bu tehditlere karşı topyekün mücadele edeceğiz. Vatandaşımızın tercihlerine bizim saygımız sonsuz. Biz en zor dönemde bile müdahale etmedik. Ama ülkemizin menfaatine olan konularda vatandaşımız gerekli hassasiyeti gösterecektir buna inanıyorum. Bugün birlik beraberlik günüdür. Ufak tefek sıkıntılarımız tabi var ama ekonomimiz sağlam. Bu yaşadığımız sıkıntıları başka ülkeler yaşasa asla bellerini doğrultamazlardı. Biz bu sene 1 milyondan fazla vatandaşımıza iş bulacağız. Bütçemiz diğer ülkelere kıyasla iyi. Güçlü bir büyümemiz var. Karamsar tablolara itibar etmeyeceğiz.


Gezegen Mehmet :Vize kriziyle birlikte hem altın rekor yaptı. Diğer taraftan dolar sürekli değer kazanıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Mehmet Şimşek:Genelde küresel riskler arttıkça, insanlar kenarda altın tutmayı tercih edebiliyor. Dolar konusu ise şöyle; Amerikan Merkez Bankası küresel kriz döneminde büyük ölçekle para bastı. Çok fazla para bastılar. İnsanlar cebinde doları gezdirdiği sürece, bu Amerika’ya yarar.

PANİK YAPMAYIN, KARAMSAR OLMAYIN

Gezegen Mehmet :Vatansever milletimize öneriniz nedir ?

Mehmet Şimşek :Sadece bugün değil hiçbir zaman, hiçbir konuda panik yapmayın, karamsar senaryolara inanmayın. Her ülkede bu sorunlar var ama şunu unutmayalım burada güçlü bir hükümet var. Geçmişte bundan daha büyük krizleri aştık. Asla ve asla panik yapmayın, işinize devam edin. Zaten bu krizler genelde ticarete de yansımıyor bunu da unutmayalım. Allah’ın izniyle ilerleyen günlerde dışa bağımlılığımızı da giderek azaltacağız.

Gezegen Mehmet :Sayın bakanım tahmini olarak yastık altında ne kadar altın var ?

Mehmet Şimşek :Tahminlerimize göre 2200 ton civarında yani yaklaşık 100 milyar dolar civarında.  Biz diyoruz ki, kaynakta dışa bağımlılığı azaltalım. Bu kaynak Türkiye’de var. Hazine olarak diyoruz ki, gelin biz size devlet güvencesi verelim. Ziraat Bankası şubelerine getirin altınlarınızı. Takılar değil. Size tahvil veya kira sertifikası verelim. Vade sonunda size altınlarınızı iade edeceğiz, hem de size getiri sağlayacağız. Böylece kaynakta dışa bağımlılığımız azalacak. Hem devlet kazanacak hem siz.

Orhan Gencebay: Benim altınım olsa durmam, derhal katılırım. 

Gezegen Mehmet : Biz Kral FM olarak bununla ilgili bir kampanya yapacağız. Siz de meslek birliklerinin sorunları konusunda öncülük yapın Sayın Bakanım.


Mehmet Şimşek ve Orhan Gencebay’ın konuk olduğu “Mehmet’in Gezegeni Özel” yayınını Kral Müzik ve Gezegen Mehmet YouTube kanallarından izleyebilirsiniz!

Etiketler: 0

Abone Ol :