Bahadır Sağlam'dan Samimi Cevaplar!

Abone Ol :

Bahadır Sağlam'dan Samimi Cevaplar!

Bahadır Sağlam 3.cü single’ı ‘Çaresiz Şehir’ ile ruhumuza değdi..


1- Müzik yeteneğinin sonradan kazanılmadığını biliyoruz. Siz, müzikle olan ilişkinizi keşfettiğiniz ilk anı hatırlıyor musunuz?
Henüz küçük yaşta müzikle tanıştım. Yetiştiğimiz coğrafya dolayısıyla kulağımızdan müzik eksik olmadı. Bir noktadan sonra kendimi müzikle daha iyi ifade ettiğimi anladım. Bu andan sonra müzik hayatım bambaşka bir boyuta geçti. 12 yaşında kendi bestelerimi yapıp kendi şarkılarımı söylüyordum. Müzik benim için büyük bir okyanus ben de bu okyanusta duygularıyla kulaç atan bir müzisyenim.

2- Üç üniversite bitirdiğinizi duyduk. Müzik’te akademik eğitimi olarak yararlandığınız hangileri oldu? Hepsi mi yoksa...
Okuduğum her üniversite müzik adına beni bir adım ileriye götürdü. Ama genel olarak baktığımızda üçü de birbirini tamamlayan parçalardı. Birinci üniversitede işin mutfağını (kayıt, aranje, mix, master vs.), ikinci üniversitede işin duygu kısmını (ses, söz, beste), üçüncü üniversitede ise işin dinleyiciye aktarılma kısmını öğrendim.

3- Müzisyen Bahadır Sağlam ismimin daha geniş kitlelerce duyulması nasıl gerçekleşti?
Hayatımızda sosyal medya çok önemli bir yer almaya başladı. Bu platformu iyi değerlendirmek insanlara ulaşmanın en kolay yolu haline geldi. Başta da söylediğim gibi işinizi iyi yapıyorsanız ve üretebiliyorsanız bir yerde mutlaka kitlelere ulaşabiliyorsunuz. Şarkılarımın hiçbir PR’ ı olmadan bu kadar çok kişiye ulaşmasının sebebi bu.

4- Yaşadığınız zorluklar oldu mu, halen de karşılaşıyor musunuz?
Hepimiz insanız ve hayat hepimiz için. İyisiyle kötüsüyle her şeyi biz yaşıyoruz. İllaki iyi zamanlar ve kötü zamanlar dönem dönem yer değiştiriyor. Ama önemli olan iyi zamanda da kötü zamanda da kendi potansiyelini bilip hayatı yönetebilmektir.

5- Sizin tarzınızda kimleri örnek gösterebiliriz? Sizin de tarzınızı yakın bulduğunuz isimler var mı?
Kendi tarzıma herhangi bir kalıp koyamıyorum. Sanat duygu işidir sonucunda ne çıkacağını bilemezsiniz. Beni yönlendiren duygularım olduğu için yeri geldiğinde bir rock şarkısı da çıkabiliyor yeri geldiğinde bir pop şarkısı da çıkabiliyor. Ama illa ki yaptığım işleri bir kalıba sokmamız gerekiyorsa kendimi Ahmet Kaya’ ya daha yakın görüyorum.


6- Bugüne kadar yaptığınız albümler, single’lar neler?
2014 yılında müzik piyasasına ilk giriş yaptığım 9 şarkılık “Mavi” isimli albümüm var. Sonrasında “Sınırımız Gökyüzü” ve “Yaz Aşkları” isimli teklilerle müzik kariyerime devam ettim. Aralık ayında da “Çaresiz Şehir” isimli yeni teklimi dinleyicilere sundum.

7- Şarkı sözlerini kendiniz yazıyorsunuz? Nelerden besleniyorsunuz?
Evet tüm şarkılarımın sözleri ve müzikleri bana ait. Şarkılarımı yazarken kendi yaşadıklarımın yanı sıra dışarı da gözlemlediğim hayatlarında etkisinde kaldığım oluyor. Belki de şarkılarımın bu kadar dinleniyor olmasının sebebi gerçek yaşanmışlıkları içeriyor olmasıdır. Aslında dinleyiciye kendi duygularını ve dile getirmekten çekindiği ruh hallerini sunuyorum.

8- Yeni single geldi, ondan biraz bahseder misiniz?
Yeni şarkımız 14 Aralık’ ta tüm dijital mecralarda yerini aldı. Bizzat yaşadığım gerçek bir hayat hikayesi. Benim için çok derin sözlere sahip olan bir şarkı. Eminim ki dinleyicide aynı duyguları yaşayacaktır. Yaptığım işte en sevdiğim kısım bu. Şarkıyı söylerken ne yaşıyorsam dinleyicide dinlerken aynı şeyleri yaşıyor. Şarkının aranjesini Febyo TAŞEL, klip yönetmenliğini ise İlker SAVAŞKURT gerçekleştirdi. ALFA7 ve DMC ortak çalışmasıyla dinleyiciyle buluştu.

 

9- Sahne size ne ifade ediyor? Stüdyoya girip şarkı söylemek mi, sahne de canlı performans mı?
Sahne benim için hepsinden daha önemli. Dinleyiciyle birebir iletişimde olmak, anında geri dönüş almak, şarkıları beraber söylemek tarif edilemez bir duygu. Sahne de gerçek kişiliğimi tam anlamıyla yansıtabiliyorum.

10- Müzikle ilgili kariyerinizde gelecek için hayaliniz nedir?
Sektör de kendimi konumlandırdığım bir yer var. Maddi ve manevi açıdan bu doyumu sağladığımda en büyük hayallerimden biri müzik okulu kurmak. Ve bu okulda Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde saklı kalmış, imkansızlıklardan dolayı sesini duyuramayan birçok yeteneğe ön ayak olmak istiyorum.

Etiketler: 0

Abone Ol :