Aybüke Albere Yeni Şarkısını Ve Hakkında Merak Edilenleri Serhat Tekin’e Anlattı!

Abone Ol :

Aybüke Albere Yeni Şarkısını Ve Hakkında Merak Edilenleri Serhat Tekin’e Anlattı!

Geçtiğimiz günlerde söz ve müziği Edis ile Serhat Şensesli’ye ait olan yeni şarkısı ‘Yak’ı çıkaran Aybüke Albere ile buluşup sohbet ettik. Müzik dünyasına girdiği günden bu yana durmadan çalışıp, üreten Aybüke’ye merak ettiklerimi sordum.

Aybüke yeni şarkın ‘Yak’ ile 80’li yılların soundunu yeniden estiriyorsun. Nasıl buluştu bu şarkı seninle? Hikayesini anlatır mısın?

Kalben’in bana hediye ettiği bir şarkı vardı. Onu dinlettim bir gün Edis’e. O anda bir ampul yandı onda ve “ Bir şarkı var Serhat’la yaptığımız. Tam sana göre. “ diyerek dinlemem için gönderdi. ‘Yak’ hayatımıza o an girdi.

Şu zamana kadar çıkardığın şarkıların soundları genellikle birbirinden farklı oldu. Sen en çok hangisine yakınsın?

Tabii ki hepsine.

Kısa aralıklarla şarkı çıkarılan bir devirdeyiz. Bu durumun şarkıcı açısından artıları ve eksileri neler sence?

Benim gözlemlediğim kadarıyla çoğu şarkıcı telaş içinde. Sisteme hiç birimiz alışamadık. O telaşı atmak asıl mesele. Ben onu son 3 iştir yapıyorum. Son 3 işim telaşsız. Büyüdükçe sektörde demleniyor insan. Tam olarak o dönemimdeyim. Eksi olan telaşı yaşamak, sonrasında telaşsızlığı öğrenmeme sebep oldu. Durumu pozitife çevirdim yani.

23-10/17/8.jpg

Yapılan tüm işler adresine ulaşabiliyor mu bu sistemde?

Doğru şarkı illa ki adresine bir gün ulaşıyor. Ben ona inanıyorum. O yüzden bununla alakalı şüphem yok. Kendi adıma elimden geldiğince iyi şarkı yapmak için çalışıyorum.

Edis ilk şarkın ‘Ne Diyorsan’ın klibinde oynamıştı. Şimdi son şarkında imzası var. Müzikal açıdan bu söz beste olayının devamı gelecek mi?

Daha önce birlikte yazdığımız ‘Balla’mız vardı. Evet ilk klipte de eşlik etti bana. Planlı olarak ilerlemiyor. Denk gelirse keyifle tabii ki daha çok şarkı yaparız.

Müzikal kariyerinde geldiğin noktada kendini nasıl değerlendiriyorsun? Şapkayı masaya koyduğunda kendine övgülerin ve eleştirilerin neler ?

Kariyerime baktığımda kontrollü ve güçlü bir ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Her sene önceki seneye göre geliştiğimi görüyorum. Hiç pes etmediğim ve çok çalışkan olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Eleştirilerim daha çok oluyor. Kendimi acımasızca eleştirme cesaretim de var. Harlıyorum ateşimi böyle.

Kadın şarkıcılar arasında kıyasıya bir rekabet var. Soğuk savaş desek yeridir. Sen bu ortamda kendini nerede görüyorsun? Birbirinizi seviyor musunuz gerçekten?

Ben bir rekabet görmüyorum. Belki bu benimle ilgili olabilir. Kendini birileriyle kıyaslayan biri olmadım hiç. Hatta gelen eleştirilerde kıyas duyduğumda şaşırırım da. Değersizleştiren bir şey bence bu. Hiç kabul edilir değil. Öyle bir düşünce yapım yok. Benim en büyük derdim gücüm yine kendim. Bayılıyorum kendime!

 “ Şu kadar zamandır bu işteyim hala şu özelliğim anlaşılamadı” dediğin ne var?

2018’de çıktı benim ilk işim. Anlaşılmamak değil de evet, ulaşmadı Aybüke henüz herkese diye değiştirebilirim bu sorunu aslında.

Hakkında yanlış bilinen bir şey söylesen bu ne olurdu?

Kibirli göründüğümü söylüyor bazıları. Üstten bakıyormuşum gibi… İlk o geldi aklıma. Hiç kibirli değilimdir aslında. Hassas biriyimdir. Empatiyle bakar, hemen kırılır kabuğuma çekilirim.

Hangi şarkından çok ümitliydin ama istediğin reaksiyonu alamadın?

Bence “Korkmam Ben”, “Aşk Olsun”, “Aklım Kalır” ve “Yak” son zamanların en iyi şarkılarından. Reaksiyon alacakları günü bekliyorum.

Seni en çok rahatsız eden şey ne müzik dünyasında?

Eril tahakküm! Tahammül edemiyorum ve elbet bir gün değişeceğini biliyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım.

23-10/17/6.jpg

Yakın zamanda dinleyiciyi bekleyen projelerin neler?

Şu an sağım solum önüm arkam  yeni şarkım “Yak”. Bunun dışında açıkcası ben de neler yapacağımı heyecanla bekliyorum.

 

 Serhat Tekin

Etiketler:

Abone Ol :