Arif Sağ'ın ''Electric Anatolia'' Albümü Müzikseverlerle Buluştu

Abone Ol :

Arif Sağ'ın ''Electric Anatolia'' Albümü Müzikseverlerle Buluştu

Arif Sağ'ın 16 Enstrümantal 45'lik plaklarından derlenen "Electric Anatolia" Pstchedelic saz albümü müzikseverlerle buluştu. 1969 – 1975 yılları arasında kaydedilen eserler arasında full elektrikli yorumuyla dikkat çeken Samsun'un Evleri ve Osman Pehlivan (Lambaya Püf De) sanatçının ustalığının adeta doruk noktasıdır.

 

Topkapı Plak döneminde kaydedilen ve Süheyl Denizci Orkestrası'nın eşlik ettiği Misket'in ardından sıralanan oyun havaları Topal (Denizli), Halkalı Şeker (Bartın), Çubuk (Konya), Berber (Ankara) ve Sarı Zeybek (İzmir) dinleyicileri müzikli bir Anadolu yolculuğuna davet ediyor.

Dopdolu içerik, bu nadide incilerle sınırlı değil. Albümün asıl sürprizi gitarist  / aranjör Zafer Dilek'le beraber yorumlanan Dımbıllı ve Hüdayda.

Başta Kapıcılar Kralı , Korkusuz Korkak ve Nereye Bakıyor Bu Adamlar olmak üzere pek çok Yeşilçam filmlerinde kullanılan melodiler  sizlere keyifli anlar

yaşatacak. ''Electric Anatolia''  Psychedelic Saz albümündeki eserlerin büyük çoğunluğu modernize edilen  yeni düzenlemelerle ilk kez plakseverlerin  beğenisine sunuluyor.

Etiketler: Arif Sağ

Abone Ol :