Ahmet Selçuk İlkan, Gezegen Mehmet'in Konuğu Oldu!

Abone Ol :

Ahmet Selçuk İlkan, Gezegen Mehmet'in Konuğu Oldu!

Ahmet Selçuk İlkan ve sanatçı dostları Kral TV, Kral FM ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Ahmet Selçuk İlkan içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını da sanatçı dostlarıyla beraber canlı olarak seslendirdi.

Ahmet Selçuk İlkan’ın katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral TV - Kral FM - TRT FM ortak canlı yayınında ve aynı anda Kral TV - Kral FM Facebook hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…
 

Gezegen Mehmet : Ahmet Ağabey, öncelikle belirtmek istiyorum.  Biz senin şarkılarınla sevdik, aşık olduk, ayrıldık, teselli bulduk, ağladık , güldük. Aşkımızı ilan ettik. Ne söylesem azdır. Ne mutlu bize seni tanıdık, senin tarafından tanınıyoruz.

Ahmet Selçuk İlkan :Çok teşekkür ederim. O kadar güzel sözlerle gönlümü okşadınki,  ne söyleyeceğimi bilemedim şimdi. Benim şarkılarım sahibini arayan mektuplar gibidir. Her şarkının konduğu bir yürek var diye düşünürüm. Her şarkı bir gönül yastığıdır. Ben bu yönden çok şanslıyım. Ülkemin en değerli bestecileriyle ve sanatçılarıyla çalıştım. Bu serüvenimi bir albümle taçlandırdığım içinde kendimi çok mutlu hissediyorum.


Gezegen Mehmet :Bugün Kral ve TRT birleştiler. Ortak yayındayız. Hep beraber seni dinleyeceğiz ve izleyeceğiz. Onlara bir mesajın var mı?

Ahmet Selçuk İlkan :Hayatta en büyük özlemimiz bu. Sesimizi duyurabilmek. Bizi izleyen, dinleyen, evlerinde misafir eden güzel insanlara sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.

40 yıl 40 ses 40 nefes albümünde yer alan Muazzez Ersoy'da programda Ahmet Selçuk İlkan'a eşlik etti.

Gezegen Mehmet :Muazzez ablacığım şunu belirtmek istiyorum. Benim miladım radyo hayatımla başladı. Kral ile başladı. 1993’de başladı.  Ama ben Ahmet Selçuk İlkan’la 1992 yılında tanıştım. Dalaman’da Sahil FM’de program yapıyordum. Dalaman havalimanına gelen sanatçılar oluyordu. Ben de elimde kayıt cihazıyla oraya koşturuyordum. Bir gün dediler ki Ferdi Tayfur ile Ahmet Selçuk İlkan, Dalaman havalimanına geliyor. Ben hemen cihazımı aldım oraya gittim. Özellikle Ferdi ağabeyin en popüler zamanlarından biriydi. Ben onları koruma ordusuyla beklerken, ikisi yalnız geldi. Yanlarına gittim ve Sahil FM’den geliyorum. Lütfen 5 dakikanızı bana ayırır mısınız dedim. Sağolsunlar 20 dakikalarını bana ayırdılar. 20 dakikalık röportajımı gittim, radyoda yayınladım. Benim için çok önemli bir andır bu. Yanlarından ayrılırken şunları söyledim sevgili Ferdi ağabeye ve Ahmet ağabeye; bir gün çok güzel bir yerde tekrar karşınıza çıkacağım dedim.


Ahmet Selçuk İlkan :Gerçekten bunu söyledi ve inanarak söyledi.

Muazzez Ersoy :Mehmet’imin kalbi temizdir. O yüreğinden ne geçirse gerçekleşir.  Bende Ahmet Selçuk İlkan ve Ferdi Tayfur ile bir Almanya turnesinde tanışmıştım. Çok sevdik birbirimizi. O günden bu güne sevgimiz, dostluğumuz baki. Hep devam ediyor. Şunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Mehmet’in bende çok büyük emeği vardır. Asla inkar edemem. Çok katkın oldu bana.



Gezegen Mehmet :Peki şunu sormak istiyorum. Neden artık eskisi gibi patlayan şarkı pek çıkmıyor. Güzel şarkı mı çıkmıyor yoksa insanların algısı mı kapalı?

Ahmet Selçuk İlkan :Bence bunun bir formülü var. Sizede anlayatım. Önceden söz yazarları, besteciler bir eser çıkarttığı zaman bunu o sanatçıya beğendirmek zorundaydı. Ama günümüzde pek öyle değil. Artık hep yazıyorlar, hem beste yapıyorlar. Sonra da şarkıyı kendileri okuyorlar. Oysa biz şarkıyı beğendirmeye mecburduk. En güzel şarkılara bakın hepsinin söz yazarı ayrıdır. Bestekarı ayrıdır.

 

"FERDİ TAYFUR KOMEDYEN OLMAK İSTERDİ"

Gezegen Mehmet :Ahmet ağabey, Ferdi Tayfur senin için ne ifade ediyor?

Ahmet Selçuk İlkan :Öncelikle bir ağabey benim için. Ailemden biri Ferdi Tayfur benim için. Çok zaman geçirdik beraber. O kadar güzel anılarımız var ki. Birlikte güldük, birlikte ağladık. Birbirimizin sır küpüyüz aslında. Şunu da itiraf edeyim. Komedyen olmayı çok istemiştir.

Muazzez Ersoy ve Ahmet Selçuk İlkan beraber “Kahır Mektubu” şarkısını seslendirdiler.

Muazzez Ersoy’un ardından programa Koray Avcı ve Kutsi eşlik etti.


Gezegen Mehmet : Sevgili Kutsi, bir efsane ile yan yana olmak nasıl bir duygu?

Kutsi :Çok şanslıyım tabi ki. Ahmet ağabeyin şöyle bir özelliği var. Kalbinden geçenleri anında kaleme dökebiliyor. Bir şarkı yazarken tıkandığımda Ahmet ağabeye söylüyordum. Yaklaşık 3 dakikada çözüyordu.



"ANNEMİN EN SEVDİĞİ ŞARKIYI OKUDUM"

Gezegen Mehmet :Koray, bu albüm teklifi nasıl geldi sana?

Koray Avcı :Ahmet Çelenk böyle bir proje olduğunu söyledi. Ahmet Selçuk ağabeyimde bir parça benim söylememi istemiş. Hangi parçayı okumak istersin dediler. Hangisi bana layık görülüyorsa onu okurum dedim. “Bizim Sokaklar” şarkısı geldi bana. Annemin en sevdiği şarkıdır aynı zamanda. Teyzemle beraber dinlerken ağlarlarmış. Çok heyecanlandım. Çok büyük keyifle okudum.

Ahmet Selçuk İlkan programda bir de itirafta bulundu.

Ahmet Selçuk İlkan :80’li yıllarda gönülden bağlandığım sevdiğim biri vardı. Uzakta, Almanya’da yaşıyor. Yılda sadece 1 defa gelebiliyor Türkiye’ye tatile. Avşa’ya tatile gittik bir haftalığına, sahildeydik.Ben ona bu aşkın bu şekilde devam edemeyeceğini söyledim. Ayrılalım dedim. Ayağa fırladı birden; ayrılmak kanun mu aşk kitabında dedi bana birden. O kadar etkilendim ki o sözden. Onu orada bıraktım , pansiyona çıktım. “Ne olur söyleyin sevenler bana, ayrılmak kanun mu aşk kitabında” şeklinde kaleme döktüm. İşin ilginç tarafı, o şarkıyı yazdığım hanımefendi şimdi benim eşim.

Koray Avcı programda Bizim Sokaklar şarkısını seslendirirken, Kutsi ise Aşk Kitabı’nı seslendirdi.

Gezegen Mehmet bu programı, bu geceyi İbrahim Erkal’a armağan ettiklerini belirtirken, Koray Avcı, Kutsi ve Ahmet Selçuk İlkan’da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Koray Avcı ve Kutsi’den sonra programa Elif Kaya eşlik etti.

Elif Kaya “Bir Bilebilsen” isimli şarkıyı seslendirdi.

Elif Kaya’nın ardından Ahmet Selçuk İlkan'a Emre Altuğ eşlik etti.


Gezegen Mehmet :Bu proje sana nasıl geldi Emre?

Emre Altuğ :Stüdyoda çalışıyordum teklif geldiğinde. Onur duydum tabi ki, kabul ettim hemen. Sağolsun Ahmet ağabey beni de düşünmüş.



Emre Altuğ programda Sevdikten Sonra isimli şarkıyı seslendirdi.

İntizar'da, Ahmet Selçuk İlkan'a eşlik edenler arasındaydı...

İntizar programda Geçen Yıl Bu Zamanlar isimli şarkıyı seslendirdi.

Ahmet Selçuk İlkan'ı yalnız bırakmayanlar arasında Cengiz Kurtoğlu'da vardı.

 

40 yıl 40 ses 40 nefes albümünde yer alan Coşkun Sabah'ta programa eşlik etti. Ve özel açıklamalar yaptı.


Coşkun Sabah gazinoda ut çaldığı dönemlerde kovulduğunu ve o gün önemli bir karar aldığını açıkladı. Kimsenin arkasında ut çalmamaya karar verdiğini dile getiren Coşkun Sabah bu sebeple şarkıcı olduğunu açıkladı.

Coşkun Sabah programda Tahta Masa isimli şarkıyı seslendirdi.

Gezegen Mehmet :İbrahim Erkal’ı en son ziyaret edenlerden biri sensin Cengiz ağabey. Senden bilgi alabilir miyiz?

Cengiz Kurtoğlu :İbrahim nefes alıyor, İbrahim’in kalbi atıyor. İnşAllah beraber kol kola çıkarız o hastaneden.

Cengiz Kurtoğlu programda Seninle Aşkımız Eski Bir Roman isimli şarkıyı seslendirdi.

Programın ilerleyen dakikalarında Hakan Altun'da, Ahmet Selçuk İlkan’a eşlik etti.


Hakan Altun programda Sabahçı Kahvesi isimli şarkıyı seslendirdi.

Ahmet Selçuk İlkan’ın konuk olduğu programın tekrarı Pazartesi günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :