Ahmet Şafak, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Ahmet Şafak, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Ahmet Şafak’ın konuk olduğu Mehmet’in Gezegeni, Kral TV - Kral FM ortak canlı yayınında ve aynı anda Kral FM facebook - Kral Müzik YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

Ahmet Şafak, Kral FM ve Kral TV ortak canlı yayınında, Mehmet’in Gezegeni programında şehit yakınları ve vatani görevini yapmakta olan Mehmetçik için şarkılarını seslendirdi.

"Görüşlerimiz, fikirlerimiz ayrı olsa da dualarımız bizi birleştiriyor."

Gezegen Mehmet: Bu gece Regaip gecesi; kandilimiz kutlu olsun, dualarımız kabul olsun. Görüşlerimiz, fikirlerimiz ayrı olsa da dualarımız bizi birleştiriyor. İnanıyorum ki; bu akşam herkes ellerini açıp daha güzel bir Türkiye için daha mutlu bir Türkiye için hep beraber dua edeceğiz, Hepimizin ortak noktasındaki bir diğer şey; askerlerimiz şu anda “Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’de binlerce askerimiz var. Millet olarak kalbimiz, dualarımız onlarla... Türkülerin üzerine dualarımızı koyup gönderiyoruz.

Ahmet Şafak: Bende aynı şeyleri söylüyorum... Aynı temennilerde bulunuyorum. Türkülerimizin üzerine dualarımızı koyup, Afrin’de bulunan askerlerimize gönderiyoruz. Bu akşam önemli... Regaip’in anlamı ihsan ve ikram aslında. Rabbimizin ihsanı ve ikramı demek, dolayısıyla böyle bir akşamda Rabbim bize birliğimizi, beraberliğimizi, devletimizin dirliğini daha güçlü bir şekilde ihsan etsin.

Gezegen Mehmet: Seni “Yalnız Kurt”la tanıdık. Kaç yıl oldu “Yalnız Kurt” ?

Ahmet Şafak: Besteyi daha uzun yıllar önce yaptım ama çıkış noktası 21 yıl oldu. Ayrıca bu sene 20. sanat yılımı kutlayacağım. Nasip olursa 9 Mayıs’ta 20. sanat yılımı kutladığım bir gecemiz olacak. Konserimiz olacak ve Kral Medya grubu da çok sağ olsun, inşallah bu günümüzde yanımızda olacak.

"İlhamı onlardan alıyorum ve onların, o kahramanlıklarına yol arkadaşı olan şarkılar yapıyorum."

“Beklemesinler”in güzel bir hikayesi var: Bir askerimiz tankın üzerinde, kendisine mikrofon uzatılıyor ve soruyorlar “nereye gidiyorsunuz?” asker diyor ki Kızıl Elma’ya, “ailene ne söyleyeceksin” diye sorduklarında, asker; “beklemesinler”. Bu hikayeden doğan bir şarkı... Bu şarkının ilhamını bir Mehmet’imiz verdi. İsimde Mehmet... Çok değerli bir evladımız konsere Amasya’ya gidiyordum. Bana yazdı dedi ki: “Ben senin o şarkına ilham veren Mehmet’im” gözlerim doldu... Cevap verdim: “Amasya’ya gidiyorum, konserde senin şarkını söyleyeceğim” ilk kez de orda söyledim. Biz ilhamımızı milletimizden alıyoruz, sosyal olaylarda alıyoruz. İlhamı onlardan alıyorum ve onların, o kahramanlıklarına yol arkadaşı olan şarkılar yapıyorum. O kadar başka bir özelliğim yok.

Programda ayrıca, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu telefonla bağlantı gerçekleştirdi ve Regaip kandili hakkında bilgiler verdi.

"İlham almış olduğumuz milletimizin, hassasiyetlerinin prizması gibidir bizim şarkılarımız."

Gezegen Mehmet: konserlerin devam ediyor...

Ahmet Şafak: Ben şarkılarımızı bir sorumluluk duygusuyla yapan, şarkılarımızın kelimelerine dikkat eden, mısralara özel dikkat eden, ezgilere özel dikkat eden bir tarzım vardır. İlham almış olduğumuz milletimizin, hassasiyetlerinin prizması gibidir bizim şarkılarımız. Onlara çok dikkat ederim; o yüzden Afrin Harekatı başlayınca Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserimi erteledim. Bana bizzat bununla ilgili  mesajlar geldi. Afrin’den geldi bu mesajlar... “Yiğitlerimiz senin şarkılarınla savaşa gidiyorlar, sen konser mi vereceksin” diye. Bundan çok rahatsız oldum ve erteledim konserimi. Erteleyince de şöyle mesajlar geldi: “Biz düğüne gidermiş gibi gidiyoruz, Allah’ın izniyle, bayrağımızı orada dikeceğiz. Sen rahat ol” gibi mesajlar gelince, Polat Yağcı’ya durumu anlattım. Biz bu konserimizi yapalım dedim ve 9 Mayıs’a... 9 benim için kutlu bir rakamdır, dolayısıyla 9 Mayıs’a karar kıldık.

“Biz onlara inat buradayız” diyelim. “Korkmuyoruz, her şeye inat, biz buradayız” diyelim.

Gezegen Mehmet: Böyle terör olayları olduğu zaman, ben konserlerin iptal olmasını doğru bulmuyorum: Çünkü amaç da bu... Türkiye’nin işleyen çarklarını durdurmak. Bana göre doğru olan, sanatçı, konserinde daha slow, ağır şarkılar seslendirebilir. Sahneden dedin ki: Türkiye düşmanlarının amacı Türkiye’nin çarklarını durdurmak. “Biz onlara inat buradayız” diyelim. “Korkmuyoruz, her şeye inat, biz buradayız” diyelim.

Ahmet Şafak: Çok doğru! Bu anlayışın, kesinlikle kamuoyunda paylaşılması ve kabul edilmesi gerek. Azerbaycanlı kardeşlerimizin bir deyimi var: “Ruh’tan düşmek” terörün amacı, bizi ruhumuzdan düşürmek. Bu milli ruhla dolmamızda müziğin çok önemli bir yeri var. Napolyon’un bir sözü vardır: “Bana ya 10 bin asker bulun, ya da 10 tane marş yazıp getirin.” Müziğin toplumu bir arada tutma konusunda çok büyük rolü var.

"Kederde, tasada, kıvançta da millet olma algısı çok önemlidir."

Gezegen Mehmet: Şu an aklıma gelen isimleri söylüyorum unuttuklarım olabilir tabi: Fatih Kısaparmak, Esat Kabaklı, Mustafa Yıldızdoğan, Osman Öztunç, sen vatan şarkılarının söylediği bir organizasyonda buluşsanız nasıl olur?

Ahmet Şafak: Kesinlikle isterim, kesinlikle yapalım bunu! Ama biz milletimizi bütün sanatçılarla bir araya getirip... Benim gibi yaşamıyorsa, hayata benim gibi bakmıyorsa da önemi yok. Demek istiyorum ki; bizim gibi sanatçıların bir araya gelmesinden daha önemli olan, bütün sanatçıların bir araya gelip, bu vatan için bir şeyler yapması gerekli. Kederde, tasada, kıvançta da millet olma algısı çok önemlidir.

“Milli duygularımın ön plana çıkmasında ve sanatımla yansıtmamın sebebi olan şey...”

Ahmet Şafak: Ben İstanbul’da doğdum büyüdüm. Hürriyet mahallesinin çocuğuyum ben... Bizim yetiştiğimiz dönemde hala bahçeli evler vardı. Komşuluğu çok iyi bilirz. Böyle bir kültürden yetiştim ve ben Cem Karaca, Barış Manço dinleyerek büyüdüm. Böyle bir kültürden geldiğim için milli duygularım ve milletin hassasiyetlerine duyarlı olmamın ve sanatımla yansıtmamın sebebi budur.

“Vay Delikanlı Gönlüm” şarkısını bu milletin bütün evlatları okuyabilir”

2008 de yaptığınız “Vay Delikanlı Gönlüm” şarkısı bir coverla farklı bir kesime ulaştı. Çok da başarılı oldu. Ne düşündürüyor bu sana? Kendi tarzının dışında, şarkının söylenmesi ve popüler olması, beğenilmesi ne düşünüyorsun bunla ilgili?

Ahmet Şafak: Rabbim bana şarkı yapma yeteneği verdi. Yapıyor ve kendi tarzımda söylüyorum. Benim şarkılarımı, milletimizin bütün evlatları söyleyebilir... Bu beni çok mutlu eder.

Gezegen Mehmet: “Vay Delikanlı Gönlüm” şarkısı kaç yılında yazıldı ve hikayesi nedir?

Ahmet Şafak: 2008 yılında yazdım. Azerbaycan’a o sıralarda çok gidip gelirdim. Azerbaycan’da yaptım bu şarkıyı. Bu şarkının içinde, dikkat ederseniz sözlerine bizim şuur altımızda, bizim masal geleneğimizde, hikaye geleneğimizde yerini alan aşklar var. Kerem – Aslı, Ferhat – Şirin, Mecnun -  Leyla, Tahir – Zühre var. Bunları içinde barındıran bir şarkı... Bu şarkıyı bestelediğimde, geçmişle gelecek arasında bir müzikal köprü kurmak istedim. O yüzden klipte çekmedim bu şarkıya... Albümümde yer verdim ama klip çekmediğim bir şarkıydı. Veysel kardeşim, şarkıyı söylemeden yıllar önce de bu şarkıda bişeyler vardı... Parlamaya başlamıştı. Konserlerde, repertuara almazken bile bu şarkıyı istemeye başlamışlardı dinleyenlerim. Bu günlerde de "Olsun" şarkısının üzerine gidiyor bu ilgi.

“Tüm sevenlerimi, tüm müzikseverleri davet ediyorum”

Ahmet Şafak: 20. Sanat yılımı kutlayacağım, 9 Mayıs’ta ki konserimi sevenlerime iletmek isterim. O salonu dolduralım ve birlikte, beraber çok güzel şarkılarla yine milletimizin birlik ve beraberliği için hep birlikte olalım. Bütün müzik sevenleri davet ediyorum. Sürprizlerimde olacak... Sadece o gecede okuyacağım yeni bir beste yaptım. başka hiç bir yerde de okumayacağım.

 

Ahmet Şafak'ın konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacak.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :