Ahmet Özhan, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Ahmet Özhan, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Ahmet Özhan Kral TV - Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Ahmet Özhan içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen ilahilerini de canlı olarak seslendirdi.

Ahmet Özhan’ın konuk olduğu Mehmet’in Gezegeni, aynı anda Kral TV - Kral FM Facebook hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…


Gezegen Mehmet :Ahmet ağabey az önce söylediğin ilahide, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol dedin. Ben bunu gerçekten göründüğü gibi olan bir insandan dinlemenin heyecanını hisssettim.

Ahmet Özhan :Tam olmasada öyle olmanın gayreti içerisindeyiz. Kimse için kolay kolay böyle olma durumu söz konusu olmaz. Bunu başarmak kolay değil tabi Peygamber Efendimiz (s.a.v) hariç. Ama en azından insanın bu durumu idrak etmesi, bunun arkasından gitmesi lazım. Karınca kararınca bizde o yolda hayatımızı yaşamaya çalışıyoruz.

 

Gezegen Mehmet :Son albümünde soundlar çok kaliteli Ahmet ağabey. İnsanlar artık değişen , gelişen teknolojide kaliteyi istiyorlar biliyorsun.

Ahmet Özhan :Evet aynen öyle. Artık ıskalama şansın yok. Son derece kaliteli çalışmak gerekiyor. Tabi şunu da belirteyim. Benim artık plağım satılsın, albümüm satılsın bir gayem yok. Ahmet Özhan daha ne kadar meşhur olsun ki. Bizim artık hedefimiz gayemiz belli. Gençliğe vermek istediğimiz mesaj belli. Yarınlar gençlerindir. Gençlik benim için her şeyden önemlidir. Hayatımdan dahi önemlidir. Onlara bir farkındalık takdim edeyim, ondan sonra gözüm açık gitmez.


HAYATIMIN İLK DÖNEMLERİNDE KONTROL BENDE DEĞİLDİ

Gezegen Mehmet :Biz yayından önce çalışanlarımızı da aldık, şirketin karşısında bir iftar yaptık Ahmet ağabey. Bir analiz yaptım orada biliyorsun. Şimdi tekrar yayında paylaşmak istiyorum. Ahmet Özhan 90’lı yıllarda 18 yaşında olsaydı karşımıza aynı formatta mı çıkardı yani Türk Sanat Müziği gibi yoksa bir pop sanatçısı mı olurdu?

Ahmet Özhan :Akımın getirdiği geçerlilikle, o an ne geçerliyse onu yapardım herhalde. Hayatının ilk dönemlerinde insan çok fazla kendi karar veremez. Bende kendimi birilerine teslim etmiştim mesela. 22 yaşından itibaren rahmetli Fahrettin Aslan’ın elinde büyüdüm.  O ne diyorsa onu yapardık. Şurada çıkacaksın derdi mesela. Ama tabi sahnede patron bendim, onu da belirteyim.



Gezegen Mehmet :Ahmet ağabey filmlerinle büyüdük senin. O dönemler hem çok yakışıklısın, hem filmlerde oynuyorsun, şarkı söylüyorsun. Nasıl kendini bu kadar korumayı başardın?

Ahmet Özhan :Ben değil Allah korudu aslında. Şunu söylemek istiyorum. Az önce okuduğum ilahide ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol diyoruz mesela. Ama ben bu anlamda göründüğüm gibi olmadım. Benim hayatım Ahmet Özhan’a benzemekle geçti aslında. Olduğum yerlerde, benim olduğuma inanamazlardı. Beylerbeyi’nde bir kahvede çay içiyorum. Bu adam Ahmet Özhan’a benziyor diyorlardı. Çünkü Ahmet Özhan’ın onlara göre orada ne işi vardı. Ben onların hayallerini değil kendi gerçeğimi yaşadım.



Gezegen Mehmet :Geçmişe baktığında keşke şunu da yapmasaydım dediğin ne var?

Ahmet Özhan :Hayır yok. Keşkem yoktur benim.

 


Gezegen Mehmet :Hz.Mevlana deyince aklına ne geliyor Ahmet ağabey?

Ahmet Özhan :Onun tabiriyle söyleyeyim. Ben Kur’an-ı Kerim’in kölesiyim. Ben Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) bastığı toprağın zerresiyim. Kim bunun haricinde beni anlatır, söz söylerse , o sözden de söyleyenden de şikayetçiyim diyor.



Gezegen Mehmet :Tövbesi kabul olmayan kişi var mıdır?

Ahmet Özhan :Şirkten kurtulmamış kişinin tövbesi kabul olmaz.

 

Programın ilerleyen dakikalarında Gülben Ergen telefon bağlantısı ile Ahmet Özhan’a sürpriz yaptı.

Gezegen Mehmet :Müzik günahtır diyen bir zihniyet hala var Ahmet ağabey. Hattan geçtiğimiz günlerde bir mesaj almıştım çok üzülmüştüm. Bir genç kızımız radyo dinliyor diye babasından şiddet görmüş.

Ahmet Özhan :Olur mu hiç öyle şey. Musiki bir Esmadır. Musiki bir Letayiftir. Musiki, Cenabı Allah’ın rüzgarının sesidir. Musiki cennet kapılarının açılma sesidir. Asırlardır var aslında bu tartışma. Hala da devam ediyor. Müzik, resim, heykel bunlar amaca hizmet eden şeylerdir. Senin amacın neyse sonuçta ortaya o çıkar.



Gezegen Mehmet :Gazinoda şarkı söylemek zor mu Ahmet ağabey?

Ahmet Özhan :Evet çok zordur. Konserlere benzemez. Gazino her akşam her akşam devam ediyor. Kendini sürekli yenilemek zorundasın. Sahne aldığın yerin kitleside önemli tabi. Bilinçli , musikiye hakim bir yerde söylemek çok daha zordur. Ben bazen güfteyi unuturdum, benimle birlikte söyleyen seyirciden kapardım hemen.


Ahmet õzhan sosyal medyadan gelen soru ve mesajlarıda içtenlikle cevapladı.



TASAVVUF BENİM HAYATIMDA HEP VARDI

Gezegen Mehmet :Senin miladın nedir Ahmet ağabey?

Ahmet Özhan :Aslında bu soruyla daha öncede karşılaştım. Benim için böyle bir an yok. Yani şöyle izah edeyim. Benim hayatımda mesela tasavvuf müziği her zaman vardı. Birden geçiş yaptığım bir tür değil. Çocukluğumdan beri söylerdim. Babamla birlikte ilahiler söylerdim.



ALLAH’IN BANA VERDİĞİ ŞÖHRETİ TASAVVUF MÜZİĞİ İÇİN HARCADIM

Gezegen Mehmet :Unutamadğın bir Ramazan hatıran var mı?

Ahmet Özhan :Çocukluğum diyebilirim. Rahmetli babam Kur’an dinlemek için radyonun başındayken sahuru kaçırırdı. Ama çok şükür bugün Hatimlerden geçilmiyor memleketimde.  Nankör olmamak lazım tabi onu da belirteyim. Ben çok şey yaşadım gördüm. 60 ihtilalinden 80 ihtilaline kadar. Ben tasavvuf müziğini yapmaya çalıştığımda Allah demek yasaktı bu ülkede.
Ben Cenabı Allah’ın bana vermiş olduğu şöhreti tasavvuf müziği için harcadım. Millet şimdi tasavvuf müziğinden şöhret olmaya çalışıyor.


Ahmet Özhan’ın konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı Kral Müzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :