Ahmet Koç : "Ben Proje Adamıyım"

Abone Ol :

Ahmet Koç :

 Bu özel albümün hikayesi nasıl ortaya çıktı ?

Vasilis SALEAS çok sevdiğim ve dinlediğim bir sanatçıydı, İçimde hep birlikte bir albüm yapma arzusu vardı.uzun süredir artık bir enstruman çalan meslekdaşımla düet yapma fikrini kafamda oluşturduğumda bunu yapımcım Samsun DEMİR ile paylaştım. O da çok heyecanlandı ve doğru kişinin Vasilis olduğu konusunda hem fikir olduk.kendisi ile görüşmeler başladı ve Vasililis'inde beni çok takdir ettiğini öğrenince mutabık kaldık.

Albümün stüdyo aşamasında neler yaşadınız ? Ne kadar sürede hazırlandı ?

Albüm pandemi dönemine denk geldi. Ben alt yapıları ve tüm müzikleri burada kaydettim.üstüne Bağlama'ları çaldım ve Vasilis'e gönderdim. O da klarneti ile kendi partisyonlarını çalıp bana gönderdi. Miks burada yapıldı. Bu arada kendisinin çok titiz ve sanatkar bir kişiliğe sahip olduğunu söylemeliyim. Biz beğenip Ok dediğimiz şarkıları yeniden çalıp çalıp gönderiyordu:)

Vasilis Saleas ile nasıl bir araya geldiğiniz ?

Pandemi döneminde hep on line görüşmelerimiz olmuştu. Stüdyodan bir birimize kayıtları gönderip zoom üzerinden görüşüyorduk. Nihayet klip çekimlerin de Atina'da bir araya geldik,çaldık. Bizi çok güzel ağırladı. Tam bir Yunan misafirperverliği.. Hiç şaşırtmadı. Bizden biri gibi.

Albümde sizin için özel yeri ayrı olan bir eser varmıdır ?

Hepsi özel ama, "Sen Ağlama" özellikle beni çok etkileyen bir eserdir. Hiç unutmam, 83 yılıydı, konservatuarda arkadaşlarımla en çok dinlediğimiz albümdü. Onno TUNÇ'A ait aranjeler büyüleyiciydi.Yeniden düzenleyip çalmak o yılları hatırlatması açısından beni çok etkilemiştir.

Sezen Aksu’nun sayısız hit şarkısı var. Bu kadar şarkı arasından neden bu 10 şarkıyı seçtiniz? Albüme aldığınız şarkılarda kriterleriniz nelerdi?

Öncelikle şarkıların Klarnet ve Bağlama' ya uygun olması gerekiyordu. Enstrumanlar zorlamamalı, yakışmalıydı.. Bu unsurlara dikkat etmemiz gerekiyordu. Ve bilinen Sezen Aksu şarkılarının dışında daha az bilinen eserlerde yer vermek gerekiyordu. KUSURA BAKMA örnek bir eserdir bu anlamda.. Özellikle bir filmde kullandığı içinde hatırlanan bu eserin şimdi  radyolarda bizim yorumunuz ile tekrar gündeme gelmesi bizi çok mutlu ediyor.

Albüm çalışmaları tam da pandemi günlerine denk geldiği için Sezen hanım ile görüşemedik,bu süreçte bize çok sevdiğim dostum Özgür ARAS yardımcı oldu.Şimdi inşallah yakın bir zaman da bir araya geleceğiz ve kendisine teşekkür edip, plak ve CD mizi takdim edeceğiz.

Albümün yeni klibi “Sen Ağlama”.. hayırlı olsun.... Klipten de biraz bahsedebilirmiyiz ?

Albümde öne çıkan eserlerden biriydi SEN AĞLAMA Film yönetmeni  arkadaşım MU (Mustafa TUNÇ) albümü çok beğendiğini ve ne gerekiyorsa yapmak istediğini söylemişti bir sohbetimizde. Konuştuk ve MU Atina'da çekmemizin daha anlamlı olacağını söyledi. Daha sonra MU hızını alamayıp  bir kaç gün önce Paris'e gidip bazı görüntüleri özel olarak çekti, ve sonrasında Atina da buluştuk.

Albüm kliplenmeye devam edecek mi ? sırada hangi şarkı var ?

Bunu biraz zaman gösterecek. Belki de bu sefer Vasilis burada ağırlarız, burada çekeriz.

Gelecek planlarınız da yine böyle bir proje albüm var mı ? Olursa hangi sanatçımızın şarkılarını bizimle buluşturmak istersiniz ?

Evet,hiç durmayacağım:) ben proje adamıyım biliyorsunuz.yolda yürürken proje üreten, gece uyurken aklıma gelen fikirle derin uykusundan uyanan ve kağıt kaleme sarılan birisiyim.Her an her şey olabilir yani. Değişikliklerime ve sürprizlerime hazır olun:)

 

DENİZ RÜYA ÖZDEMİR


Etiketler: Ahmet Koç, sezen aksu

Abone Ol :