"20 Gün İçinde Evlenmem Lazım"

Abone Ol :

Alişan Kral TV, Kral FM ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Alişan içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını da canlı olarak seslendirdi.

Alişan'ın katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral TV - Kral FM ve TRT FM ortak canlı yayınında aynı anda Kral TV - Kral FM Facebook hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

 

Gezegen Mehmet :Öncelikle bizi dinleyen, izleyen herkesin kandil gecesini kutluyoruz. Bu geceler senin için ne ifade ediyor Alişan?
Alişan :Tüm İslam aleminin Regaib gecesi kutlu olsun. Eskiden çok fazla cami dolaşırdım. Şimdi tek bir camiye gidip namazımı kılıyorum. Sonra evime dönüp duamı ediyorum.


Gezegen Mehmet :Üç şey sormak istiyorum sana Alişan. Bu gecede dünya için ne diliyorsun? Türkiye için ne diliyorsun? Kendin için ne diliyorsun?
Alişan :Dünya için barış ve huzur diliyorum.  Türkiye için en başta huzur, sonra kardeşçe geçireceğimiz günler diliyorum. Şunu belirtmek istiyorum, ben Amerika’dan yeni döndüm. Yaklaşık on üç gün orada kaldım. Farklı ülkelerde gezdim. Gerçekten bizim ülkemizin havası, suyu,ekmeği, tabiatı gibi olan başka bir ülke görmedim. Kendimle ilgili ise Allah sağlıklı bir ömür versin, başka bir dileğim yok.


Gezegen Mehmet :Amerika’ya gittiğinde Türkiye’den en çok neyi özledin?
Alişan :Yemin ediyorum ekmeğini, suyunu özledim.


Gezegen Mehmet :”Uslu Dururum” şarkısı nasıl girdi hayatına?
Alişan :Güzel bir şarkı geldiği zaman onu bırakmıyorum. Hemen aranje ediyoruz. Bu da onlardan biri. Gökçer Turan’ın şarkısı. Albüm öncesi bir veya iki şarkı daha yapıp sonra albümü yayınlamak istiyorum. Albümde hemen hemen hazır gibi. Ekim, Kasım ayı gibi gelebilir. İçinde arabesk olan, halk müziği olan, pop olan karışık bir albüm.

BABAM BENİ ÇOK ELEŞTİRİR
Gezegen Mehmet :Seni en çok kim eleştiriyor?
Alişan : En çok babam eleştirir. Kardeşim, yakınlarım, kuzenlerim de eleştirir. Ve çok acımasızca eleştirirler.

Gezegen Mehmet : En çok öven kim ?
Alişan :Annem diyebilirim. Yani tam olarak övme değil de üzülmemi istemez sadece.

Gezegen Mehmet :Mesleki açıdan hayatının en iyi ve en zor dönemi nedir?
Alişan :En iyi dönemim Star’da yapmış olduğum “Aynalı Tahir” dizisi ve ardından gelen “Var Ya” albümüm. İlk tanınma evremdi. O zamanlar albümlerin satma rakamı da çok farklıydı. Hatta şöyle söylemek istiyorum. Kral TV’de klibi yayınlanmayana sanatçı gözüyle bakılmıyordu. “Var Ya” albümüm çıktı iyi gidiyordu ama henüz Kral TV’de gösterime girmemişti. Sonra Kral’da dönmeye başladı benim klibim. Neredeyse her yayınladığı gün yüz bin satıyorduk.
En zor dönemim ise Hilmi ağabeyimi kaybettiğim dönem oldu. Onu kaybettiğimde sudan çıkmış balığa döndüm. Piyasada tek başıma kalmıştım. Ama çok şükür hemen arkasından “Cennet Mahallesi” projem başladı. Ve Avrupa Müzik hayatıma girdi.

MAHSUN VE ÖZCAN İLE BERABER GEZMEM BİR PROJEYMİŞ

Gezegen Mehmet :Özcan Deniz, Mahsun Kırmızıgül ve Alişan. Beraber yiyen, beraber içen, beraber gezegen bir üçlüydünüz. Bir arkadaş grubu gibi biz algılıyorduk. Bu bir proje miydi?
Alişan :Demek ki projeymiş. Yıllar sonra ben de onun proje olduğunu anladım. O dönemleri fazla deşmek istemiyorum. Allah herkesin yolunu açık etsin. Rahmetli Hilmi ağabey organize ediyordu.

Gezegen Mehmet :”Var Ya”nın hayatındaki yeri nedir?
Alişan :İlk çıkış noktam diyebilirim. “Aynalı Tahir” ile insanlar beni oyuncu olarak tanımıştı.  “Var Ya” müzikal anlamda tanınma noktam oldu.  “Var Ya” şarkısını almak için çok uğraşmıştım. Altay’ın şarkısı. Ondan dinlemiştim sahnede. Yaklaşık bin kişi ezbere okuyordu şarkıyı onunla beraber. Şarkıyı istedim, tamam dedi. 1.5 sene sonra verdi şarkıyı.

ÇAĞLA İLE SARILDIK AĞLADIK
Gezegen Mehmet :Çağla ile neden küsmüştünüz?
Alişan :İki tarafında birbirini yanlış anlaması asıl nedendi. Yaklaşık 1 yıl kadar küs kaldık.  Tabi askerlik psikolojisi de üzerimdeydi. Uzun süre küs kalmamızın nedeni bendim.  Sonra Melek ablanın programına çıkıp özür diledim. Yayından hemen sonra da Çağla beni aradı. Evlerine gittim. Sarıldım beraber ağladık.

Gezegen Mehmet :”İkimize Birden” şarkısının hikayesini anlatabilir misin?
Alişan :Mert’e ait olan bir şarkı. Aslında İzel’e gitmiş bu şarkı en başta. Ama İzel beğenmemiş. Sonra ben bir okudum ve tamam dedim bu şarkı benim.

Gezegen Mehmet :Kıskandığın, keşke ben okusaydım dediğin bir şarkı var mı?
Alişan :Açık açık söyliyeyim. Bütün İbrahim Tatlıses şarkılarını kıskanıyorum. Bendeki İbrahim Tatlıses repertuvarı, belki İbrahim ağabey de bile yoktur.

Gezegen Mehmet :İbrahim Tatlıses ile görüşüyor musun?
Alişan :Uzun zamandır görüşemedik. Ama durumunu takip ediyorum, yakınlarından bilgi alıyorum. Şunu da belirteyim. Askerden döndükten sonra ilk ziyaret ettiğim kişi İbrahim Tatlıses’dir.

Gezegen Mehmet :Söylerken en çok türküleri mi seviyorsun yoksa arabeski mi ?
Alişan :Galiba türküleri daha çok seviyorum.


BENİ BABAM KEŞFETTİ
Gezegen Mehmet :Kendini nasıl keşfettin Alişan?
Alişan :Beni babam keşfetti aslında. Babam bir araştırma yapmıştı hatta benim için. 13 yaşındaydım ilk albümümü yaptığımda.

Gezegen Mehmet :Çağla ile başarılı bir televizyon programı yapıyordunuz. Neden bitti?
Alişan :Kendi isteğimizle bitirdik. Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum. Gündemde olan bir konu. Evlilik programlarının kaldırılması söz konusu. Eğer iş yapıyorsa, insanlar izliyorsa neden kaldırılsın. Bize de geldi teklif. Belki ilerde biraz daha farklı bir formatta ona benzer bir iş yapabilirim.

Gezegen Mehmet : Kaç yıldır program yapıyorsun?
Alişan :2008 yılından beri program yapıyorum.

Gezegen Mehmet :Asıl maddi gelirin televizyon programları mı yoksa sanatçılığın mı?
Alişan :İkisi de aslında. Ama televizyondan daha büyük paralar kazandım.

Gezegen Mehmet :Yatırım yapıyor musun?
Alişan :Çok şükür tabi. Sonuçta 21 yıldır bu sektördeyim. Tabi şunuda belirteyim. Ailemle yaşamasaydım şuan beş kuruşsuz bir adam olabilirdim. 10-15 sene sonra bir ev almaya karar verdim ama bütçem yeterli değildi. Annem birikimlerimi bir çıkardı. Ben bile unutmuşum, ne zaman böyle bir para kazandığımı.

20 GÜN İÇİNDE EVLENMEM LAZIM
Gezegen Mehmet :Sayın Cumhurbaşkanımız da sana soruyor bunu. Ne zaman evleneceksin Alişan?
Alişan :Kısmet. Ama Cumhurbaşkanımız sorduğunda dilim tutuldu, 6 ay içinde evleneceğim demiştim.  20 günüm kaldı. 20 gün içinde evlenmem lazım.

Gezegen Mehmet :Nasıl bir eş arıyorsun? Sence hayrandan eş olur mu?
Alişan :Olur tabi. Hayranıyla evlenen çok sanatçı var zaten. Evleneceğim kişiye baktığım anda çarpılmam lazım. Karakteride önemli, aile yapısı da önemli.

YALAKALIK İLE İTHAM EDİLDİM
Gezegen Mehmet :Rahatsızlık duyduğun bir konu var. Zaman zaman eski fotoğraflarda paylaşıyorsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın en kötü zamanlarında bile yanında olduğunu gösteriyorsun. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersin?
Alişan :Bir dönem çok üzerime geldiler. Yalakalık yapıyor bile dendi. Biz kendisini çok sevdiğimiz için, bize ağabeylik yaptığı için yanında olduk. Hatta sende vardın Mehmet ağabey, cezaevine gittiğimizde. Giden herkesi kameraya alıyorlardı. Kötü günlerdi, Allah bir daha yaşatmasın.

Program sonunda Alişan, Regaib Kandili için özel olarak ilahi de seslendirdi.

Alişan'ın konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :