İkiye On Kala İle Çok Özel!

Abone Ol :

İkiye On Kala İle Çok Özel!

"DLGB" isimli yeni şarkısını sevenlerinin beğenisine sunan İkiye On Kala ile kralmuzık.com.tr olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. İkiye On Kala hem gelecek projelerini hem de kariyerleri hakkında çok özel açıklamaları kralmuzık.com.tr'ye yaptı.

İkiye On Kala, yeni bir oluşuma girdi hayırlı olsun diyerek detayları sizden dinlemek isteriz...

⁃ Teşekkür ederim. Aslında yeni bir oluşuma girmedi, kaldığı yerden devam ediyor demek daha doğru olur. İkiye On Kala, 2014 yılında ortaya çıkarken sahne için seçtiğim bir isimdir. Yani solo artist ismidir. 2016-2019 yılları arasında grup çalışmaları yaptım ve 2019 yılında tekrar solo artist olarak devam etme kararı aldım. Bu konuyla ilgili yeterince açıklama yapmadığım için de “ gruptu sonradan dağıldı” gibi bir takım yanlış anlaşılmalar doğuyor normal olarak.

Yeni albüm "JooJee" nin ilk şarkısı "DLGB" ile bizlerle buluştunuz... Şarkı nasıl ortaya çıktı ? Bir hikayesi var mı ?

⁃ Şarkılarımın nasıl ortaya çıktığı biraz fludur bende. Hadi şarkı yapayım diye işe koyulmuyorum. Şarkı yaparken aslında o hisle ya da o cümleyle bir süredir yaşıyor oluyorum. O “öz” gittikçe büyüyor genişliyor ve şarkıya dönüşüyor. O şarkının hikayesinin nerde nasıl başladığını kaçırıyorum ama genel olarak yaşadığım durumları ya da yanıbaşımda yaşananları şehir hayatının ortasında meydana gelenleri aktarmaya çalışıyorum dinleyicime.

"DLGB" ile farklı bir tarz hissettik İkiye On Kala’da... Siz yeni şarkınızı nasıl yorumlarsınız ?

⁃ Ortaya çıkan şarkıyla çok fazla vakit geçirdiğim için dışarıdan bakamıyorum ve sınıflayamıyorum tabii, bunu sizler daha iyi yorumlarsınız. Yeni şarkı oluşurken ona bir kıyafet biçmiyorum ve tür müziğine inanmıyorum. Kafamdaki şarkı nasıl bir ritim nasıl bir enstrüman istiyor diye düşünüyorum ve onun peşinden gidiyorum. Öyle ki bazen vokal tarzımın bile şarkıya göre değiştiğini hissediyorum. Bu noktada tarzlar ve türler düşünce sürecimin dışında kalıyor. Eğer farklı hissetmişseniz doğrudur, çok olasıdır :))

Albüm hazırlıkları şuan da hangi aşamada ?

"JooJee" albümünü Eylül sonunda bitirdik. Komple bir albüm olarak yayımlama planı vardı ama sonrasında tek tek yayımlama kararı aldık. Şimdilerde kısa aralıklarla albümün diğer şarkılarını paylaşıyoruz. Zannediyorum Ocak ayında tüm albüm yayımlanmış olacak.

Kariyerinizle ilgili kendinize yüklediğiniz sorumluluklar var mı ?

⁃ Dönemimin önde gelen şarkı yazarlarından olmak istiyorum ve yüzlerce şarkı yapmış olmak istiyorum..

Kendi şarkılarınızla sevenlerinize buluşmak size neler hissettiriyor?

⁃ Tarifi zor müthiş bir his. Bambaşka hayatlar yaşıyoruz ve daha önce hiç görmediğim insanlarla hiç gitmediğim şehirlerde hayatın bi köşesinde yazdığım şarkıları birlikte söylüyor olmak hala tam alışamadığım müthiş bir his.

Peki.. şarkılar ortaya nasıl çıkıyor, Sizi en çok bu konuda neler besler ?

⁃ Hayatın içinde savrulurken biriktirdiğim küçücük kelimeler, diyaloglar, sesler kafamda döndükçe şarkı olmaya başlıyorlar. Genel olarak izole yaşamamaya özen gösteriyorum, hayatın içinde, akışta kaldıkça besleniyorum.

Peki siz kimleri dinlersiniz ? Mesela arabesk müzik ile aranız nasıldır ?

⁃ Dijital içerik dönemi dinleyici davranışını da derinden etkiledi. Çok fazla müzik dinliyorum ama kimleri dinlediğimi bilmiyorum. Playlistler daha ağır basıyor artist isimlerine göre sanırım. Arabesk müzik seven bir yerde geçti çocukluğum ve ben de arabesk müzik severim. Hatta şimdilerde Müslüm Gürses’in bir şarkısını sahneye ekledik.

Son dönemde dijital çağ ile müzik sizce hangi yöne evriliyor ülkemizde?

⁃ Eskiden bir şarkının önemi vardı şimdi ise şarkıların önemi var. Tıpkı mesleklerimiz gibi. Bir mesleği olurdu herkesin ama şimdi mesleklerimiz var. Dijital çağ müzik dışında da hepimizi multi disipliner insanlar haline dönüştürdü. Müzik de her şey gibi daha merkeziyetsiz ve formsuz bir hal aldı. Bu durumda müziğin bir yöne evrildiğini söyleyemem çünkü o yön çok kısa aralıklarla değişiyor. Bu da tür müziğini yok ediyor aslında.

RÖPORTAJ : DENİZ RÜYA ÖZDEMİR

Etiketler:

Abone Ol :