"Rus'un Oyunu" Filminin Galası Akmerkez'de Yapıldı!

Abone Ol :

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, yönetmenliğini ve senaristliğini Levent Özdemir'in üstlendiği "Rus'un Oyunu" filminin galasına katıldı. Galaya katılan Hüseyin Yayman, oyunda emeği geçen ekibi tebrik ederek, Türk sinemasını her zaman desteklediklerini belirtti.

Filmin Türkiye-Rusya ilişkilerine katkı sağlayacağını kaydeden Yayman, "Biz Levent Bey'in sinemasını, Türk sinemasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. Türkiye ile Rusya arasında pek çok inişli çıkışlı ilişki yaşandı. Bu filmle beraber Türk-Rus ilişkileri açısından yeni bir beyaz sayfa açılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Yönetmen Özdemir, filmin hikayesini yıllar önce yazdığını aktararak, "Yıllar içinde karakterler kafamda daha da oturdu ve tam hayal ettiğim oyuncularla buluşunca filmin çekimleri tamamlandı. Fırat Tanış ile ilk tanıştığımda bu rolü onun dışında kimsenin oynayamayacağına emindim. Filmi ilk izlediğimde ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha anladım." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu kadrosunun tam kadro geldiği galaya Burak Hakkı, Seren Serengil, Ebru Akel, Nazan Şoray, Emel Müftüoğlu, Nazan Şoray da katıldı. Çekimleri Hong Kong, Moskova ve İstanbul'da gerçekleşen filmde Fırat Tanış, Anastasiya Klyeva ve Leonid Kulagin, Nila Fırat, Murat Topalan, Orkun Öztürk, Gülce Dereli, Deniz İlhan ve Elif Naz Özdemir rol aldı. Film, iş adamı Serhat Vasbi'nin bir ekip tarafından tuzağa düşürülüp, şantaja maruz kalması ve sonrasında gelişen olayları konu ediniyor.

Etiketler: 0

Abone Ol :