Mercan Dede ve Zara Konserlerini Barışa İthaf Etti

Abone Ol :

Mercan Dede ve Zara Konserlerini Barışa İthaf Etti

Ana sponsorluğunu Doğuş Grubunun medya sponsorluğunu Kral fm ve Ntv’nin yaptığı 5.Uluslararası klarnet festivali kapsamında önceki akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda Mercan Dede ve Zara sahneye çıktı.

Mercan Dede ile ikinci kez sahnede bir araya gelen Zara ‘Dünyaca ünlü değerli arkadaşım. Gönlüyle müziğiyle sevgisiyle hepimize aşılamaya geldi. İkinci defa sahneyi paylaşacağız. Benim için gurur verici bir gece’ sözleriyle duygularını anlattı. Mercan Dede ise Zara’ya ‘Zara candır. Aslında onu deyip susmak lazım. Muazzam bir gönül bağımız var. Klarnet festivalinin beşinci yılı. Ülkelerin çok zor dönemden geçtiği bir zamanda çok büyük bir çaba. Bunun arkasında özveri var. Başta Serkan Çağrı olmak üzere herkesi kutluyorum. İnşallah beş değil, elli beş yıl Zara’yla olacağız’ diyerek işbirliklerinin devam edeceğinin sinyalini verdi.

‘Bu konser dönüm noktası olsun’

Zara, dünyaca çok zorlu dönemlerden geçtiğimizi vurgulayarak ‘Bu konserimizi barışa ithaf etmek istiyoruz. Artık tüm dünyada barış olsun. Küçük büyük, kadın erkek fark etmez, gönlümüze barışın tohumlarını ekelim. Şarkılarımızda kalmasın sadece.  Birbirimize güler yüzle, sevgiyle baktığımız günlere hasret kaldık.  Sosyal medyanın da yardımıyla birbirimizi dağladığımız, eleştirdiğimiz, küçük düşürdüğümüz, birbirimizin kıymetini bilmekten vazgeçtiğimiz süreçler yaşadık.  Artık birbirimize sarılalım. Hepimiz bir bütünün parçalarıysak eğer, hepimiz burada ‘Birbirimizi iyi bilelim’. Şarkılar, türküler söylensin. Bu amaçla yola çıktık’ açıklamasında bulundu.

Mercan Dede  ise  ‘Bu konser dönüm noktası olsun. Çok üzücü, kırıcı ve yorucu bir dönemden geçtik. Sanatın özünde birleştiricilik var. Aynen tasavvuftaki gibi. Politikalar neyimiz birbirinden farklı diye konuşurken, biz neyimiz ortak diye konuşuyoruz. Birlikteliğimiz devam edecek’ şeklinde konuştu.

‘Tarık akan bana çok emeği geçen bir ustaydı’

Kendisine ‘Eylül Fırtınası’ filminde birlikte rol aldığı Tarık Akan sorulan Zara ‘Tarık Akan şahsen tanıdığım muhteşem yürekli bir insandı. Onun salon beyefendiliği sadece rollerle kısıtlı değildi. Bunu yaşadım ve gördüm. 3 ay gibi bir süre Bozcaada’da sinema filmi çektik. Ailemden daha çok görmüştüm onu ve Acun Hanım’ı. Sadece insanlıklarıyla değil, usta oyunculuğuyla Atıf Yılmaz’dan sonra bana çok emeği geçen bir ustaydı.  O rolü biraz da Tarık Akan’a borçluyum. Bana kamera gerisinde inanılmaz şeyler öğretti.  Dolayısıyla cenazesine de gittim. Her ölüm erken gibi geliyor ama Tarık Akan gerçekten erken gitti. Keşke onu bir kere daha görebilseydim sarılabilseydim. Ne kadar sevdiğimizi, duruşunu, rint adam oluşunu sevdiğimizi söyleyebilseydim. Hakkını helal etsin. O oyunculuğum çok beğenilmişti ve bir altyapı oluşturdu. Bilinçaltında Tarık Akan’ın izleri var’ cevabını verdi.

‘Yağmur sevgimizle yarıştı, siz galip geldiniz’


Kötü hava şartlarına rağmen tamamen dolu olan konser salonundaki program Mercan Dede’nin ‘Mercanistan’ adlı eseriyle başladı. Zara da ‘Ey İnsanlar’, ‘Tükeneceğiz’, ‘Gel Ey Seher’ ve ‘Nerdesin’ adlı parçaları seslendirdi.  Sahnede kısa süre kalan Zara, şıklığıyla dikkat çekerken, seyirciye ‘Yağmur sevgimizle yarıştı ama siz galip geldiniz’ dedi.  Zara’nın performansı esnasında sahneye çıkan semazenler de büyük alkış aldı.  Konserin son bölümünde Dzambo Agusev de ekibe dahil oldu. Mercan Dede ‘ Makedonya’dan İstanbul’a Kapalıçarşı üzerinden geldiler. O yüzden prova yapamadık’ demesi herkesi kahkahaya boğdu. Semazen gösterisiyle kapanış yapan konserin finalinde Zara, Mercan Dede ve Dzambo Agusev’e çiçek ve plaket takdim edildi.

Etiketler: 0

Abone Ol :