5. Klarnet Festivali!

Abone Ol :

5. Klarnet Festivali!

 Her yıl birbirinden çeşitli etkinliklerle, dünya çapında müzisyenleri bir araya getirerek müzik festivalleri arasında hatırı sayılır bir yere sahip olan Uluslararası Klarnet Festivali, bu sene  Kral Medya Sponsorluğunda 16-25 Eylül tarihleri arasında beşinci kez başladı. 

Klarnet virtüözü Serkan Çağrı’nın sanat yönetmenliğinde müzik adına yenilikçi yaklaşımından, genç yeteneklere kucak açmasına, ülkenin nabzını tutan bir çok olayı sanatla iyileştirme çabasına dek müzikseverler tarafından takdir gören festival, bu seneki tanıtım filminde de bir ilke imza attı.

Bu yıl, Uluslararası Klarnet Festivali’nin tanıtım görüntüleri 100 klarnetçiyle birlikte İstanbul’un simgelerinden olan Ortaköy Meydanı’nda çekildi. Ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçten dolayı, halka müzik eşliğinde bir barış ve birlik mesajı vermek isteyen Serkan Çağrı, 100 klarnetçiyle beraber kimsenin haberi olmadan İstiklal Marşı’nı çalmaya başladı. Meydandakilerin şaşkın bakışları içinde yüz klarnetten yükselen İstiklal Marşı sesi, bir süre sonra duygu seline dönüştü.  Milli marşımızı duyunca hazır ol durumuna geçen birçok kişi, marş bitiminde uzun süre alkışlayarak müzisyenleri tebrik etti. Seyirciler arasında bulunan bir gazi de duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. 100 müzisyenin verdiği ‘Son nefesimize kadar demokrasi’ mesajı, halka bu zor günlerinde bir moral kaynağı oldu.

İSTANBUL EYLÜL’DE YİNE NEFES ALIYOR!

Klarnet Festivali 2016 bu sene de 16- 25 Eylül tarihleri arasında birbirinden iddialı etkinliklerle müzikseverlere kah nefes aldıracak, kah nefeslerini tutturacak. 7’den 70’e tüm dinleyicileri mutlu etmeyi kendine şiar edinen festival takviminde her zevke hitap edecek dopdolu bir program festival takipçilerini bekliyor.

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), NOTİST ve TOİSAD ( Toplum İçin Sanat Derneği) işbirliğiyle gerçekleştirilen festival bu sene Doğuş Grubu, Türk Telekom, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü desteği ve NTV, NTV Radyo, Kral FM, Radyo Voyage medya sponsorluğunda sanatseverlerle buluşuyor. 

5.si düzenlenen festivalde dünyanın en seçkin müzisyenleri İstanbul sahnelerini onurlandırarak katılımcılara unutulmayacak anlar yaşatacak. Uluslararası Klarnet Festivali bu yıl da sürpriz takvimiyle müzikseverleri yine mest edecek.

Festivalin bu yılki programında, klarnetin dünya duayeni, 7 Akademi Ödülü kazanmış Schindler’s List film müziğinin klarnet sololarını çalan Giora Feidman ile hem klasik hem de modern parçaları uyarlayan Rastrelli Cello Quartett, dünyaca ünlü Türk neyzen Mercan Dede, her tarzdan seslendirdiği parçalarla Türk müziğinin vazgeçilmez ismi Zara ve Makedonya’nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev, yaptığı efsaneleşmiş parçalarla birçok aşka yoldaşlık eden Kayahan anısına Ustaya Saygı Konseri, Orta Doğu ve Batı müziği sentezini yaşayan ve yansıtan Mısır asıllı müzisyen Natacha Atlas ile Türkiye’nin dünyaca ünlü nefesi klarnet sanatçısı Serkan Çağrı,  Gypsy, Balkan ve caz tınılarını harmanlayan Amsterdam Klezmer Band ve daha bir çok etkinlik bulunuyor.

KAYAHAN ANISINA ‘USTAYA SAYGI KONSERİ’

5.Uluslararası Klarnet Festivali’nin gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan “Ustaya Saygı Konseri” bu yıl büyük usta Kayahan anısına düzenleniyor.
Müzik direktörlüğünü İskender Paydaş’ın, sunuculuğunu ise oyuncu Hakan Bilgin’in üstlendiği gecede Cansu, Ferman, Fettah Can, Gökhan Tepe, Gökhan Türkmen, Hakan Aysev, İpek Açar, İrem Derici, Serkan Çağrı, Suat Suna, Yonca Lodi ve  Zara büyük ustanın unutulmaz eserlerini yorumlayacaklar. Yolu sevgiden geçen herkesin unutulmaz bir gece yaşayacağı bu konser 22 Eylül’de CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

WORLD MUSIC KONSERİ- GIORA FEİDMAN & RASTRELLİ CELLO QUARTET

Klezmer müziğinin yaşayan efsanesi Giora Feidman ile hem klasik hem de modern parçaları uyarlayan Rastrelli Cello Quartet 19 Eylül’de CRR Konser Salonu’nda olacak.  Klarnetin dünya duayeni, 7 Akademi Ödülü kazanmış Schindler’s List film müziğinin klarnet sololarını çalan, klezmerin en büyük ustası Giora Feidman ve jazz, pop, klezmer ve blues müziklerini çello ile birleştiren Rastrelli Cello Quartet 5.Uluslararası Klarnet Festivali’nde müzikseverlere çok özel  bir konser yaşatacak.

FEIDMAN’DAN ‘KORKMUYORUZ’ MESAJI!

Daha önce Serkan Çağrı’yla gerçekleştirdiği sinagog konserinde de İstiklal Marşı’nı seslendiren efsanevi sanatçı Feidman, Türkiye’nin yakın zamanda içinden geçtiği çalkantılı süreçte buradaki konserlerini iptal etmeyeceğini ve Türk milletini desteklediğini belirterek ‘Biz festivale katılıp katılmamak konusunda çok düşündük ama kötü niyetli örgütlerin yapmak istediklerini onlara vermeyeceğiz. Sanatçı ve müzisyen olarak bize düşeni yapıp festivale gelmeye karar verdik’ açıklamasında bulundu.

DÜNYANIN NEFESLERİ KONSERİ- MERCAN DEDE SECRET TRIBE
FEAT. ZARA & DZAMBO AGUSEV

Festival kapsamında dünyaca ünlü Türk neyzen Mercan Dede, Türk Müziğinin vazgeçilmez ismi Zara ve Makedonya’nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev 20 Eylül’de CRR Konser Salonu’nda hayranlarıyla buluşacak. Sufi müziğinden Balkanlara, elektronik müzikten Türk halk müziğine kadar pek çok tarzın olduğu bu konser müzikte çeşitlilik arayanlar için enfes bir seçenek niteliği taşıyor.

BARIŞIN SESLERİ KONSERİ - NATACHA ATLAS & SERKAN ÇAĞRI

Arap ve Kuzey Afrika müzik tarzını elektronik müzikle harmanlayan Mısır asıllı müzisyen Natacha Atlas ve Türkiye’yi dünya çapında temsil eden klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ‘Barışın Sesleri Konseri’ ile 24 Eylül’de CRR sahnesinde olacak.  Çağrı’nın kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşe dolu ezgilerle üflediği klarneti ile buluşan Natacha Atlas’ın otantik sesi coğrafyadaki barış özlemine bir ağıt tadında yaşatacağı duyguların yanı sıra, dinleyicileri heyecanlandıracak bol hareketli parçalara da imza atacak.

BALKAN RÜZGARI KONSERİ- AMSTERDAM KLEZMER BAND

Bu sene 20. yılını kutlayan ve 16 albüme imza atan, gypsy-balkan ve cazını mixleyerek en sevilen gruplar arasına adını yazdıran Amsterdam Klezmer Band 25 Eylül’de CRR Konser Salonu’nda sahne alacak. Galata Gypsy Band, Orient Expressions, Laço Tayfa gibi gruplarla ortak çalışmalar yapan Amsterdam Klezmer Band’ın “Katakofti” adlı albümü Türkiye'de Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Sahneden izleyicilere akan enerjileriyle Amsterdam Klezmer Band 25 Eylül’de dinleyicileri bekliyor.

 

Etiketler: 0

Abone Ol :