Taksim'deki "Demokrasi Nöbeti"ne Sanatçı Ve Radyocu Desteği!

Abone Ol :

Taksim'deki

Darbe girişimine karşı İstanbul’un değişik noktalarında protestolar devam ediyor.  Darbe girişimi, İstanbul’un değişik noktalarında vatandaşlar tarafından protesto edildi. Taksim Meydanı’nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker”, Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve ''Darbeye hayır" sloganları attı.

Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın daveti üzerine, radyocular;  Kral Grubu Genel Yayın Koordinatörü Gezegen Mehmet, Kral FM programcısı Afrikalı Ali, Best Fm'den Cem Aslan, Radyo7'den Murat Çetin, Radyo Seymen'den Melih, Baba Radyo'dan Umut, sanatçı Ahmet Yenilmez, Alişan, İzzet Yıldızhan, Mustafa Ceceli, Mustafa Topaloğlu, Elif Buse Doğan, Devran İskender, İsmail Altunsaray, Ravi  İncigöz, Muzaffer Elitaş, besteci Aşkın Tuna, Kürşat Hakan Kahraman, Uğur Arslan, Suat suna, bahadır Tatlıöz ve İpek Açar meydana gelerek, halka hem moral verip hem de birlik beraberlik mesajları ilettiler.


Programın sunuculuğunu yapan Kral Grubu’nun Genel Yayın Koordinatörü Gezegen Mehmet, darbeci askerlerle vatan bekleyen askerleri birbirinden ayırmak gerektiğini belirterek, vatandaşlardan askerler için cep telefonlarının ışıklarını yakıp selam gönderilmesini istedi.

Demokrasi nöbetine katılan büyük şehir belediye başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Kâğıthane belediye başkanı Fazlı Kılıç gerçekleşen hain kalkışma hareketinin karşısındaki düşüncelerini aktardılar;

Mustafa Ceceli,  Suat Suna, İpek Açar, Bahadır Tatlıöz, Hakan Peker ve söz yazarı Aşkın Tuna Taksim meydanında halk ile buluşan ünlüler arasında yer aldılar. Mustafa Ceceli, sahnede şehitlerimiz için dua okurken, İpek Açar ise merhum eşi Kayahan’ın bir şarkısından küçük bir mısra okudu. "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkının bestekarı Aşkın Tuna ise  kalabalıkla beraber şarkıyı söyledi.


Bahadır Tatlıöz ve Hakan Peker’de taksim meydanında toplanan on beş bin kişiye birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Kral Grubu Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay, demokrasiyi savunan tüm siyasal partilere,  15 temmuz darbe girişimi sırasında yaptığı canlı yayınlar ile halkı aydınlatan NTV’ye ve tüm medya kuruluşlarına, kışlada vatanı için nöbet başında olan askerlerimize, polislerimize teşekkür ederek halktan onlar için alkış istedi.
 

Yaşanılan darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine destek veren Sinan Özen ve Davut Güloğlu,  İsmail Altunsaray Taksim’de halk ile bir araya gelirken, seda sayan  ve Bülent Serttaş ise yolladıkları videolu mesajlar ile halkın ve devletimizin yanında olduklarını söylediler.

Orhan Gencebay’da Kral Grubu Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay’ı telefon ile arayarak duygularını dile getirirken, Ferdi Tayfur ise  ilettiği videolu mesaj ile halkın ve devletimizin yanında olduğunu söyledi;  Taksim’de halk ile bir araya gelen isimler arasında İzzet Yıldızhan, Alişan, Mustafa Topaloğlu, uğur Arslan’da vardı.  Sanatçılar sahneye çıkarak yaşanılan darbe girişimini kınadılar ve halkımıza birlik mesajı verdiler;

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneden inip demokrasi nöbeti tutan halkın içine giren Mehmet Akbay, mikrofonu millete uzattı. Mehmet Akbay, küçük bir kız çocuğunun istiklal marşı okuma isteğini yerine getirerek mikrofonu verdi. Vatandaşlar aynı zamanda darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için Fatiha okudu ve yaralılar için dua etti.Mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce okuduğu şiirler meydandaki vatandaşlara dinletildi. "Türkiye’m" şarkısına ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik eden vatandaşlar, "Demokrasi nöbeti"ne coşkuyla devam etti.

 

Etiketler: 0

Abone Ol :