İclal Aydın Yeni Kitabı “Unutursun”u Pop Kulis'te Anlattı!

Abone Ol :

 İclal Aydın  Yeni Kitabı “Unutursun”u Pop Kulis'te Anlattı!

Her cumartesi 10.50’de, tekrarı ise pazar 13.50’de Öykü Özdoğan’ın sunumuyla Kral Pop Radyo'da  yayınlanan  "Pop Kulis" programına bu hafta İclal Aydın  konuk oldu. İclal Aydın programda “Unutursun” isimli yeni kitabının detaylarını Kral Pop Radyo dinleyenleri ile paylaştı.

"UNUTURSUN" BİR ALZHEIMER HİKAYESİ DEĞİL

“Bir Cihan Nefes”ten üç yıl sonra çıkarttığı “Unutursun” isimli devam romanında, “Yaşar” karakterinin annesinden izler taşıdığını söyledi. Annesinin hayatını etkileyen bazı siyasi olayların da kitapta yer aldığını belirten Aydın, “Annem Ankara’da hayatını geçirmiş bir Cumhuriyet çocuğuydu” dedi. Aydın, kitabının bir Alzheimer hikayesi olmadığının altını çizerken annesinin unutuşu karşısında evlat olarak yaşadığı değişimi dinleyicilerle paylaştı. “Çok otoriter bir kadındı annem. Hayatı boyunca siyasi düşüncelerinden ödün vermeyen bir kadındı. Kuralları dışında yaşayanları katiyen kabul etmezdi. Sonra bir gün geldi, annem her şeyi ve hepsini unuttu. Bir sabah bizi tanımadı” diyen İclal Aydın, bir evlat olarak bunun çok üzücü bir şey olduğunu belirtti.

"KİTAP YAZARKEN UZAKLAŞMAK GEREKİYOR"
Günlük hayatın kitap yazmaya pek izin vermediğini söyleyen Aydın, “Mesela tam yazıyorum, çok etkileniyorum, çalışma odasının kapısı çalıyor ve kızım ‘Anne, akşama ne yiyeceğiz?’ diye soruyor. Dolayısıyla ilk toparlama safhasında üç ila beş hafta arasında evden uzaklaşıyorum” dedi.

Etiketler: 0

Abone Ol :