Murat Daltaban ve Oğuz Kaplangı Pop Kulis'e Konuk Oldu!

Abone Ol :

Murat Daltaban ve Oğuz Kaplangı Pop Kulis'e Konuk Oldu!

Her Cumartesi 10.50’de, tekrarı ise Pazar 13.50’de Öykü Özdoğan’ın sunumuyla Kral Pop Radyo’da  yayınlanan  "Pop Kulis" programı bu hafta oyuncu ve yönetmen Murat Daltaban ile müzisyen Oğuz Kaplangı’yı ağırladı.

“Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’ bir modernizm eleştirisi”

23 Aralık’ta prömiyerini yapan ve İskoçyalı yazar Zinnie Harris’in kaleme aldığı “Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?”da hem oyuncu hem de yönetmen kimliği üstlenen ünlü oyuncu Daltaban, “Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?’ bir modernizm eleştirisi. Aslında bugünkü dünyaya başka bir açıdan bakış. Hepimizin yaşadığı, hepimizin ayaklarının altındaki zeminin sallandığı ve hiç de sağlam olmadığı üzerine giden bir bakış açısını anlatıyor. Oyunun içinde küçük bir rolüm var. Benim yönetmekten çok keyif aldığım bir oyun oldu” dedi.

“Sürekli kendini yenileyen, geliştiren bir müzik oldu”

Recep İvedik, Kötü Kedi Şerafettin gibi filmlerin müziklerini yapan ünlü müzisyen Oğuz Kaplangı “Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?”ın müzik ve ses tasarımı görevini üstleniyor. Kaplangı, “Benim için bu oyun, film müziği gibi başladı ve öyle devam etti. Tek farkı bitmemesi. Her oyunda sahnede olduğum için müziğim de her oyunda farklılık gösterebiliyor. Sürekli kendini yenileyen, geliştiren ve o andaki dinamiklere göre değişen bir müzik ortaya çıkıyor” dedi. Ayrıca, ünlü müzisyen Kaplangı, oyun bittikten sonra “Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?”ın soundtrack’ini yapabileceğinin de müjdesini verdi.

Murat Daltaban ve Oğuz Kaplangı programda severek takip ettikleri sanatçıları da Kral Pop Radyo dinleyenleri ile paylaştılar. Murat Daltaban, “Büyük Ev Ablukada”yı severek takip ettiğini söylerken, Oğuz Kaplangı ise, Adamlar, Kalben ve Mabel Matiz’i severek dinlediğini söyledi.

Etiketler: 0

Abone Ol :