Murat Dalkılıç Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Murat Dalkılıç Mehmet'in Gezegeni'ne  Konuk Oldu!

Murat Dalkılıç Kral Pop TV, Kral Pop Radyo ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Murat Dalkılıç, içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda, en sevilen şarkılarını canlı olarak seslendirdi.

Murat Dalkılıç’ın katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral Pop TV , Kral Pop Radyo ve TRT FM   ortak canlı yayınında ve  aynı anda Kral Pop TV - Kral Pop Radyo Facebook  hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

Murat Dalkılıç programda “Soktuğu Duruma Bak”, “Kasaba”, “Daha İyisi Gelene Kadar”, “Leyla”, “Ben Bilmem”, “Derine” ve “Kıyamadım İkimize” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

Program Murat Dalkılıç’ın canlı olarak seslendirdiği “Soktuğu Duruma Bak” şarkısıyla başladı.

Gezegen Mehmet: Murat sen müzikal anlamda ilk doğduğundan beri biz senin yanındayız. Çok seviyoruz seni. Öncelikle bu “Cancağızım” kelimesi ile başlayalım. Seni tanıyanlar çok iyi biliyor. Nedir sendeki önemi?

Murat Dalkılıç: Çok teşekkür ederim size, emeklerinize. “Cancağızım” kelimesine gelince, çok seviyorum , candan bir kelime olduğunu düşünüyorum. Çok fazla kullanıyorum. İnsanların birbirine hep güzel kelimeler kullanmasını isterim.

 

Gezegen Mehmet:Murat şuan TRT FM’de ortak yayındayız. 700’e yakın vericileri var ve bu yayınımızın ulaşmadığı yer yok. Sen nasıl bir mesaj vermek istersin?

Murat Dalkılıç:  Öncelikle teşekkür edelim. Sağolsunlar bu saatte bizi izliyorlar. Selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum.

 

Gezegen Mehmet: Sen şarkıyı söylerken orkestrada adeta şarkıyı yaşıyor. Seninle beraber o coşkuyu hissediyorlar. Ne söylemek istersin?

Murat Dalkılıç: Onlarla yaklaşık 15 senedir beraberiz. Bu yola ilk çıktığımızda para kazanmak için değil müzikal zevki tatmak için çıktık. Hepsi benim canım ciğerim. Çok mutluyum onlarla olduğum için.

 

Gezegen Mehmet: Biraz önce biyografini de izledik. Kendini nerede görüyorsun şuan ?

Murat Dalkılıç:Daha yolun yarısındayım. Yaklaşık 15 sene daha bu tempoda devam ederim. Sonra bir rölanti dönemim başlar.Bizim işimizin temposu çok yüksek ve bir yerden sonra artık kaldıramayabilirsin.

 

Gezegen Mehmet: Peki Ajda Pekkan’a ne diyeceğiz bu konuda?

Murat Dalkılıç: Ona tek kelime ile hayranım. Çok yorulduğum birgün şöyle bir şey duydum. Ajda Pekkan önümüzdeki 10 yıllık konser-turne planını öğrenmek istemiş. Duyduğuma inanamadım. Duyduğumdan beri heryerde bu örneği veririm. Çok büyük bir motivasyon kaynağıdır bu benim için.

 

Gezegen Mehmet: Senin kırılma noktan nedir müzikal anlamda, nasıl başladı hikayen?

Murat Dalkılıç:Kırılma noktam “Kasaba” şarkısıdır. Yani aslında İzmir’de çalışırken maddi durumum çok iyiydi, çalıştığım gece kulüplerine ortaktım. Ekibimle beraber zaten çok mutluyduk. Müzikal anlamda büyük bir zevk alıyorduk. İstanbul’da yaşamaya karar verdim. Burada tiyatro okumaya başladım. Sonra arkadaşlarım Selim ve Mert geldiler. Ellerinde Murat Boz’un söylediği “Uçurum” ve “Kasaba” vardı, Soner Sarıkabadayı imzalı. Ben direk “Kasaba” şarkısını seçtim. Tabi Murat’ın benim klibimde olmasıda beni çok mutlu etmişti.

 

Gezegen Mehmet: Geçmişe baktığımızda birçok şarkın radyolarda hit oldu, dillerden düşmedi. Sence en iyi şarkın hangisi?

Murat Dalkılıç: Yani seçim yapamam şarkılarım arasında. Şöyle ifade edeyim. Ben hissetmediğim hiç bir şarkıyı söylemem. Bu yüzden hepsinin yeri ayrıdır bende. Tabi “Kasaba” ile 2 sene üst üste Kral Tv’den ödül aldım yeri ayrıdır bende.

 

Gezegen Mehmet:İlk ödülünü aldığında neler hissettin?

Murat Dalkılıç: Çok fazla heyecanlanmıştım törende. Halit Kıvanç ve bir büyük ustamız vermişti ödülümü. Yani beni bilmeleri o kadar heyecan vericiydi ki benim için anlatamam.

 

Gezegen Mehmet: Alkışlamayı bilmeyen “Alkışlanmayı” haketmez diye düşünüyorum.

Murat Dalkılıç: Evet kesinlikle katılıyorum.

 

Gezegen Mehmet: Kendinle barışık bir insan mısın?

Murat Dalkılıç: Evet, barışığım.

 

Gezegen Mehmet: Müzikal anlamda genel bir düşünceni almak istiyorum?

Murat Dalkılıç: Daha önce 15 Temmuz 2010 yılında bir program yaptık seninle ve orada da söylemiştim. Ülkemiz zor günlerden geçiyor diye. Ama biz normal esnaf gibi bakkal, manav gibi işimizi yapmak zorundayız. Tabi artık birilerinin, bir zümrenin müziği desteklemesi gerekiyor. Yurt dışına yönelik birşeyler yapmamız gerekiyor. Ben şimdi ekibimle beraber İngilizce bir albüm hazırlığındayım.

Program esnasında Murat Dalkılıç sosyal medyadan ve telefon bağlantısı ile gelen sorularıda cevapladı.

Gezegen Mehmet: Telefon ile klibini çektin. Bu nasıl gelişti?

Murat Dalkılıç:Beyaz Show ile beraber Avustralya’ya gittik. Orada hatıra olsun diye herşeyi çekerken gelişti.Sokakta rahat rahat geziyorduk. Telefonun da çok iyi çektiğini farkettik ve birden gelişti klip olayım.Bu arada bir animasyon filminde yer alacağım onu da buradan açıklamak istiyorum. Bütün dünyada yayınlanacak. Çok ciddi olarak giriştğimiz bir proje bu.
Önümüzdeki yaz bir sinema filminde rol alacağım onuda belirteyim.
Beni en iyi anlatan şarkılar eşim için yazdığım şarkılardır diye düşünüyorum.

Gezegen Mehmet: Bir ilişki sence nasıl olmalı, yani inişler çıkışlar mı ilişkiyi ayakta tutuyor?

Murat Dalkılıç:Ben sakinliği daha çok seviyorum aslında ilişkide.

 

Gezegen Mehmet:  Evlilik ne kazandırdı sana?

Murat Dalkılıç: Ayaklarım yere basıyor. Bekarken “freni olmayan bir araba” gibi insan. Kararımdan dolayı çok mutluyum.

 

Gezegen Mehmet: Kaç klip planlıyorsun bu albüm için?

Murat Dalkılıç: 6 veya 7 klip olabilir.

 

Gezegen Mehmet: Bu albümün diğerlerinden farklı olduğunu söyledin. Neden böyle düşünüyorsun?

Murat Dalkılıç:Çünkü bu albüm cesur bir sound’a sahip.

 

Gezegen Mehmet:  Politika konusunda ne düşünüyorsun?

Murat Dalkılıç:Ben politika sevmiyorum, sevmediğim için konuşmakta istemiyorum aslında. Taraf olmayı sevmiyorum.Sanatçıları bu kadar çok siyasete çekmelerinden hoşlanmıyorum.

 

Gezegen Mehmet: Yeteri kadar desteği bulabilse, Türkiye’den kim dünya starı olabilirdi sence?

Murat Dalkılıç: Sertap Erener kesinlikle olurdu. Işın Karaca’da olabilirdi. Sayabileceğim bir çok isim var aslında. Bende olabilirdim.


Gezegen Mehmet: Merve Boluğur’da Star’da yeni diziye başlıyor. Biraz bilgi verebilir misin?

Murat Dalkılıç:2 kardeş hikayesi olacak. Biraz ilginç geldi bana. Merve kendine yakışan bir karakterde olacak.

 

Gezegen Mehmet: TRT FM ile ortak düzenlediğimiz programımız sona eriyor. Neler söylemek istersin?

Murat Dalkılıç : Öncelikle Kral ve TRT ailesine teşekkürlerimi iletiyorum. Ve sende böyle bir projeye imza attığın için sanada ayrıca teşekkür ediyorum. Müzik endüstrisine böyle katkıların olduğu için ayrıca sana çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Polat Yağcı’ya da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. O da motivasyonu çok yüksek bir insan.

Program Murat Dalkılıç’ın “Kıyamadım İkimize” şarkısıyla sona erdi.

Murat Dalkılıç’ın konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral Pop TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi youtube sayfası Kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :