Mehmet'in Gezegeni 'ne Bu Hafta Serkan Kaya Konuk Oldu!

Abone Ol :

Mehmet'in Gezegeni 'ne Bu Hafta Serkan Kaya Konuk Oldu!

“Gönül Bahçem ” adını verdiği albümüyle Serkan Kaya, Mehmet’in Gezegenine konuk oldu

Türkiye’nin bir çok şehrinde konser veren, arabesk müzik formatına aykırı mekanlarda da ‘Arabesk geceleri’ konseptini sokarak bir ilki başaran Serkan Kaya, Gezegene Mehmet’in sorularını yanıtlarken projelerini de anlattı. Serkan Kaya'nın katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral tv  ve Kral fm  ortak canlı yayınında aynı anda Kral tv ve Kral fm facebook hesaplarında canlı olarak yayınlandı…
 

Gezegen Mehmet:  Bir Bilebilsen şarkısı hayatına nasıl girdi?

Serkan Kaya: Yapımcım Polat Yağcı aradı ve yakında Burhan Bayar projesi var dedi. Bir Bilebilsen şarkısı nasıl olurdu diye sordu. Boş yolda kornaya bastım. Çok sevindim. En sevdiğim şarkı bana teslim edildi

Gezegen Mehmet:  Sen Müslümcü müydün?

Serkan Kaya:  Sivas’taki annemin evindeyken  Müslüm Gürses’in ilk albümünden son albümüne kadar tüm  serisi mevcuttu. Ben gençliğimde Müslümcüydüm. Müslüm Gürses yüzünden Ferdi Tayfur’u sevenlerden dayak yemiştim.

Gezegen Mehmet: Şarkıların sevilme nedenin nedir ?

Serkan Kaya:. İnsanları mutsuz eden onları olumsuzluğa sürükleyecek şarkılar sevmiyorum. Belki de genç neslin sevmesinin nedeni budur.

Gezegen Mehmet: Senin söylediğine kesinlikle inanmıyorum. Son günlerde İbrahim Tatlıses’e söylediğin sözler medyada konuşuldu. Buna açıklık getirir misin?

Serkan Kaya :  Alçaklığın çok çok çeşitleri vardır. Bu bir iftaradır. Bu bana yapılan alçaklıktır. Biz başka bir konuyla ilgili başka cümle kurarken bu cümleyi aldılar. Televizyon programında haddini bilmez birkaç kişi  yorum yaptı. Ben hiçbir ustaya hiçbir büyüğüme saygısızlık yapmadım. İbrahim Tatlıses gibi bir ustaya hakkında öyle cümleler kurabilir miyim. Bu tür laflar eder miyim. Bu tür lafları edenleri mahkemeye veriyorum. Ben kimsenin magazin programına konuk olmak zorunda değilim. Benim ağzımdan da böyle bir çıktıysa yayınlamazlarsa kendileri hadsizdir. Benim magazin programlarıyla çok fazla bağlantım yok. Benim işim stüdyo benim işim sahne benim işim ailem.  Onun dışında çok fazla hareketlerde bulunmak istemiyorum.

Gezegen Mehmet:  İbrahim Tatlıses senin için ne ifade ediyor?

Serkan Kaya: Oğlu İdo babasını nasıl seviyorsa bizde İbrahim Abi’yi onun kadar seviyoruz. İnsan babasına abisine hakaret eder mi? Onun oturduğu koltuğa kalsın da ben oturayım  diye şerefsizce bakar mı? Bizim kanımızda sütümüzde bu yok. Benim yaşım kadar albüm yapmış, filmler yapmış. Yıllarca severek dinlemişim.

Gezegen Mehmet :  Müzik serüveni başladı?

Serkan Kaya :  1998 yılında İstanbul’a geldim. İstanbul’a geldiğimde 5 üniversite öğrencisiyle birlikte yaşadım.   Prestij müzikle anlaştım. Albüm çıkamadı. Daha sonra Şahin Özer’in yanına gittim. İstanbul’da ilk albümüm 2001 yılında çıktı. 2001 yılından 2011 yılına kadar bekledim. O dönemde herkes bir şeyler söyledi. Bende işime olan sevgimden aşkımdan bekledim. İçimde her zaman inanç vardı. Çile çektiğim evi aldım. Ara sıra uğruyorum.

Gezegen Mehmet : Şarkı söylemeye aşkı ne zaman çıktı?

Serkan Kaya : Ortaokul döneminde müzik dersinde hep zayıf alıyordum. Flüt çalamazdım. O günlerde çok utangaçtım sesim güzel bile diyemiyordum. Ama şarkı söylemeyi çok seviyordum.

Gezegen Mehmet : Müzik hayatında kırılma noktası ne zaman oldu?

Ben 10 yıl boyunca 150 yakın şarkı yazdım. 2007-08 yılında Polat Yağcı ile tanıştım. Ona yazdığım şarkıları gösterdim. 2011 yılında albüm yapmaya karar verdik. Albüm çıktı. Bir yıl kötü gitti. Daha sonraki yıl şarkılarım beğenilmeye başlandı. Etiler’de pop müzik  çalan mekanda Arabesk gecesi yapalım dedim. Herkes güldü. Bir yıl sonra bir gece deneme yaptık. Sonra 3 yıl boyunca her gece kapalı gişe sahne yaptım.

Gezegen Mehmet :  Harbiye Açıkhava’da sahneye çıktın. Neler hissetin?

Serkan Kaya :  Müthiş bir hareket benim hayatımda. Konsere son iki ay heyecandan ölecektim. Konseri full olduğunu duyunca çok sevindim. Konserlerime gelen herkese teşekkür ederim.

Gezegen Mehmet :  Sesinle yorumunla meşhursun düzgün bir hayatın var. Şu an başarılı olmanda bunların önemi nedir sence?

Serkan Kaya : Ana baba duası almak çok önemli. Daha sonra değişmeden sevdiklerimle her yanlarında oldum. Her şeyi başarabilirsin ama

Gezegen Mehmet :  Eşin senin ne ifade ediyor?

Serkan Kaya :  Çok kıymetlidir. Çocuklarımın anasıdır. Müzik sektöründe evlenme hayran kitleni kaybedersin dediler. Evlendikten sonra hayran kitlem daha fazla arttı.

Gezegen Mehmet : Yeni albüm projen var mı?

Serkan Kaya :  Bir arabesk albüm projesi var. Bir tane de Türk Halk müziği albüm projem var.

 

Mehmet’in Gezegeni programını Kral Grubunu internet sitesi  youtube kralmuzik sayfasından izleyebilirsiniz….

Etiketler: 0

Abone Ol :