Mehmet'in Gezegeni 'ne Bu Hafta Berdan Mardini Konuk Oldu!

Abone Ol :

 Mehmet'in Gezegeni 'ne Bu Hafta Berdan Mardini Konuk Oldu!

“Kimim Ben” adını verdiği albümüyle Berdan Mardini, Mehmet’in Gezegenine konuk oldu...


Uzun bir aranın ardından türkü, arabesk ve  pop şarkılardan oluşan Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdiği  kendi değimiyle ‘’Mardin’’ gibi dediği rengarenk bir albümle hayranlarının karşısına çıkan Berdan Mardini, Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtlarken projelerini de anlattı. Berdan Mardini’nin katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral Tv  ve Kral Fm  ortak canlı yayınında aynı anda Kral Tv ve Kral Fm facebook hesaplarında canlı olarak yayınlandı…

Gezegen Mehmet :  Neden Mardini soyadını kullanıyorsun?

Berdan Mardini :  Mardin’in birçok ismi vardır. Mardini  Mardin’in eski isimlerinden biridir.

Gezegen Mehmet: 20 sene önceki haliyle şimdiki halinde ne farklar var ?

Berdan Mardini:  Yaş insanı olgunlaştıran bir şey. Çömez halimizle şimdiki halimizle çok fark var. Ama ukalalık olmamalı , kendine güven olmalı ama kimseye yüksekten bakmamalı. O zaman neyse şimdi de öyle olmak lazım. Şeklimiz biraz değişti yüzümüz değişti ama yüreğimiz değişmedi.

Gezegen Mehmet :  Sanat camiasındaki isimlerle görüşüyor musun?

Berdan Mardini: Sadece Alişan’la görüşüyorum. Alişan programıma da geldi. Ama Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz’le görüşmüyorum.

Gezegen Mehmet: Senin TRT Kürdi ‘de programın var. Oraya sanatçı dostları katılıyor mu?

Berdan Mardini:  Devlet adım atsın diyorlar. Devletin kanal açmış. Ben hepsini davet ettim. Kimse gelmedi. Programa çıkmasan en azından kanala gelsinler.

Gezegen Mehmet: Dizi projesi var mı?

Berdan Mardini: 2003 kursun yarsından sonra çok kızdım. Ara verdim.  O zamandan beri teklifi kabul etmedim. Ama sinema filmi çekeceğim. Komik bir film olacak.

Gezegen Mehmet : Mardin’de evin var mı?

Köyümde evim var. Ayrıca dedemin 137 yıllık kasrı var. Ben köyüme gül dikiyorum. Gül bahçesi yaptım. Ünlü parfüm markalarını gül bayrağı satacağım.

Gezegen Mehmet: TRT’de program yaptığın tehdit alıyor musun?

Berdan Mardini: Dolaylı yollardan tehditler aldım. Avrupa’da konser veriyordum. 5 yıldır Avrupa’da konser veremiyorum. Ben devletin kanalında program yaptığım için hem beyaz Türklerden ambargo yiyorum hem de örgütçülerden tepki alıyorum.

Gezegen Mehmet :  Kendini hangi dilde daha rahat ifade edebiliyorsun?

Berdan Mardini: Ben kendimi Türkçe ifade edebiliyorum. Aile içinde çok Kürtçe konuşulmadığı için Türkçe ağırlıklı konuştuk. Annem sonradan öğrendi. Dedem ninem Türkçe bilmiyor.

Gezegen Mehmet: Fransa’dan bir gurbetçi bir hanımefendi ile evlendin.Neler söylemek istersin ?

Berdan Mardini: 7 yıl oldu evleneli. Eşim ev hanımı şu an bizi izliyor. Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum.

Gezegen Mehmet:  Sinema projesi hayalin ne durumda ?

Berdan Mardini: Yöreyi anlatabileceğim bir  sinema projesi çok istiyorum. Senaryo bitti. İnşallah çok iyi bir ekiple titiz çalışarak herkesin beğeneceği film yapacağım.

Mehmet’in Gezegeni programını youtube kralmuzik sayfasından izleyebilirsiniz…

Etiketler: 0

Abone Ol :