Kurtalan Ekspres Kahramanlık Türküleri İçin Stüdyoya Girdi

Abone Ol :

Kurtalan Ekspres Kahramanlık Türküleri İçin Stüdyoya Girdi

Türk rock müziğinin efsanevi grubu Kurtalan Ekspres, unutulmaz türkülerden oluşan bir albüm için stüdyoya girdi. Plak Ve Ben etiketiyle çıkacak olan albümde Kurtalan Ekspres’in filtresinden geçen 10 özel türkü batı müziği armonisi ile yeniden hayat bulacak.  Grubun repertuarı ağırlıklı olarak kahramanlık türkülerinden oluşuyor. Albümde Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü, Kerkük Zindanı, Gesi bağları, Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle, Geçti Dost Kervanı gibi iz bırakan türkülerinin yanı sıra Dağlık Karabağ’ı Rus işgalinden 28 yıl sonra kurtaran Azerilerin işgal toprakları için söylediği hüzünlü türkü Laçin de yer alıyor.  18 Mart Çanakkale Zaferi’nde müzikseverlerle buluşması planlan ve arşiv niteliği taşıyacak olan albüm, plak formatının yanı sıra dijital kanallarda da yayınlanacak.

Albüm hakkında grubun lideri Ahmet Güvenç, “Benim içime çok sinen bir albüm oldu.  İçinde müziğe başladığımdan beri dinlediğim sevdiğim eserler var.  Karabağ, Rus işgalinden tekrar geri alındı. Benimde kökümde Azerilik var. Benim büyük babam oranın ileri gelenlerindendir. Onun için Laçin türküsüne de özellikle yer verdik.  Bu türküyü Azeri bir sanatçı arkadaşımız söyleyecek” diye konuştu.

'Pandemi verimli geçti'

Pandeminin kendi adına verimli geçtiğini belirten Güvenç, “Pandemi süreci bir tek galiba beni iyi yönde etkiledi. Bu parçaları yazdım. Teknoloji seven biri değilim şimdi online dersler veriyorum. Amerika’dan Ardahan'a, Artvin’den İsveç'e kadar talebelerim var. Turnelerimi online evden oturduğum yerden yapıyorum. Bu dönem verimli geçmek zorundaydı. Yaş itibarıyla evde tam hapis yaşadık. Çok sıkıcı bir durumdu onu bir şekilde doldurmak lazımdı, bende bunlarla doldurdum. Ama pandemi yüzünden çok sıkıntı çeken arkadaşlarımız var. Onlarla ilgili bir şey olduğunda da katılıyorum” dedi

Etiketler: Kurtalan Ekspres

Abone Ol :