Klarnet Festivalinden Karnaval Gibi Kapanış!

Abone Ol :

Klarnet Festivalinden Karnaval Gibi Kapanış!

Ana sponsorluğunu Doğuş Grubu’nun medya sponsorluğunu Kral Fm ve Ntv’nin yaptığı 16- 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. Uluslararası Klarnet Festivali’nin kapanışı renkli görüntülere sahne oldu.

 124 sanatçının sahne aldığı, 15 müzik dinletisi, 8 konser, 1 yarışma, 1 nefes terapisine imza atan festival, son gününde dopdolu etkinliklerle katılımcılarına unutulmaz bir gün yaşattı. 

‘İstanbul Nefes Alıyor’ sloganıyla   Caddebostan Sahili’nde profesyonel eğitmenler, klarnet ve dj performansları eşliğinde tüm halka nefes egzersizleri,  kick boks, zumba, pilates ve yoga dersleri verdi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı eğitimlerde sahil boydan boya spor yapan 7’den 70’e katılımcıyla doldu. Dans eğitimleri için büyük bir çaba gösteren insanlar sayesinde Caddebostan Sahili renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin son gecesinde ise sahnede Gypsy, Balkan ve caz tınılarını harmanlayan Amsterdam Klezmer Band  vardı. Grubun perküsyoncusu Alec Kopyt  program başlangıcında seyirciyi ‘Sizi görmek büyük bir gurur. Yeni programımızla buradayız.  Klarnet Festivali’ne gelmeyi dört gözle bekliyorduk’ sözleriyle selamladı. 7 kişilik orkestrayla tüm salonu coşturan şarkılar çalan ve sahnedeki danslarıyla da sempati toplayan grup üyelerinden Job Chajes ‘Türkiye’de çok sıcak bir hava yakaladık ve buraya defalarca geldik. Her seferinde tekrar buraya dönmek istedik. Türk müziğini çok beğeniyoruz. Özellikle de klarneti’ dedi. 2 saat süren konserlerinde saksafonuyla seyircinin arasına giren Chajes ‘Üsküdar’a Giderken’ şarkısını çalınca salonda alkış tufanı koptu. Grup, yoğun istek üzerine bis yaptı.

Etiketler: 0

Abone Ol :