İmera'dan Yeni Albüm!

Abone Ol :

İmera'dan Yeni Albüm!

İmera, üç yıl aradan sonra 15 şarkıdan oluşan albümüyle sevenlerinin hasretini dindirmeye hazırlanıyor.

2014 yılında ilk albümü ‘ENA’ ile müzik raflardaki yerini alan İmera, 3 yıl aradan sonra ‘Dio’ albümüyle sevenlerine yeniden “merhaba” diyor. Uzun soluklu bir çalışmanın ardından müzikseverlerle buluşan albüm, dokuzu İmera Grubuna ait olmak üzere toplam 15 şarkıdan oluşuyor.

İmera’nın yeni albümünün çıkış parçası olan “Tükendim” dijital platformlarda yayımlandı.
Müziklerinde Karadeniz kültürünü tanıtmaya özen gösteren grup, yeni albümünde her biri farklı tarihsel derinliğe sahip 6 anonim eser de seslendiriyor.

“ESKİ VE GELENEKSEL ESERLERİ SEÇİYORUZ”

İmera’nın prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü de üstlendiği albümün anonim şarkılarının içinde Trabzon, Rize, Artvin, Ordu ve Samsun türküsü var. Şarkıları dijital platformlarda en çok dinlenenler arasında yer alan İmera’nın solisti Hüseyin Ulusan albümle ilgili, “Anonim eserler seçerken daha çok eski ve en gelenekselini seçmeye çalışıyoruz. Beste yaparken biraz kültürden ayrılma olabiliyor. Anonim şarkılarla bunu dengeliyoruz. Eser seçiminde Karadeniz’i karış karış gezdik. Albümümüzde bir de müziği Zaza’ca olan Güneydoğu Anadolu bölgesi türküsü var. Şarkıyı Karadeniz sözleri ile değiştirdik. Şarkının ismi: Hüzün.  İkinci klibimizi de ona çektik” dedi.

SADE VE ŞIK MÜZİK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yediden yetmişe geniş bir hayran kitlesine sahip İmera,  kariyer hedefini ise şöyle açıkladı:
Müzikal olarak çıtayı yukarı çekmeyi hedefliyoruz. Olabildikçe sade ve şık müzik yapmaya çalışıyoruz. Söz konusunda da toplum değerlerine kesinlikle sahip çıkıyoruz.

Etiketler: 0

Abone Ol :