Giora Feidman & Rastelli Cello Quartett Rüzgarı!

Abone Ol :

Giora Feidman & Rastelli Cello Quartett Rüzgarı!

Bu yıl 16- 25 Eylül tarihleri Ana sponsorluğunu doğuş Grubu'nun, medya sponsorluğunu Kral FM ve NTV’nin yaptığı 5. uluslararası Klarnet Festivali’nin açılış konseri önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda efsanevi klarnet virtüözü Giora Feidman & Rastelli Cello Quartett ile yapıldı.

Klarnetin dünya duayeni, 7 Akademi Ödülü kazanmış Schindler’s List film müziğinin klarnet sololarını çalan Giora Feidman hem muhteşem yeteneğiyle, hem de sempatik tavırlarıyla müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşattı.Konser öncesi festivalin sanat yönetmeni Serkan Çağrı ile sohbet eden Feidman, sahneye her konserinde olduğu gibi seyircilerin arasından çıktı.  Feidman dinleyicilere öpücük atarak, sarılma işareti yaptıktan sonra programına başladı. 2,5 saat süresince sahnede kalan Feidman, klarnet ezgileriyle müzikseverleri büyüledi.  Take Five, What a Wonderful World gibi parçaları icra eden sanatçı, Donna Donna’yı ise tamamen salona söyletti. Feidman’ın  ‘Programınız var mı? Yoksa ben kendi istediğimi çalacağım. Vejetaryanım, yumurta atmak serbest. Sorun değil.’ esprisi herkesi güldürdü.

Feidman ayrıca dünyanın kötü günlerden geçtiği şu dönemde müziğin çok önemli olduğunu vurgulayarak ‘Günümüzde spritüel gıdaya çok ihtiyaç var. Biz müzisyenler de bu spritüel gıdayı size sağlamakla görevliyiz. Dünyanın bugünlerdeki durumu çok kötü. Müziğe sarılmalıyız’ dedi.  Ünlü virtüözün ‘Amerikalılar’ın siyahlarla ilgili hep bir sorunu oldu. Şarkılarımızda buna da değiniyoruz. Umarım bundan sonra ırkçılık olmaz’ sözleri büyük alkış topladı.

Seyirciyle sürekli iletişim içinde olan Feidman, salondaki kadınların  şarkılara erkeklerden daha çok eşlik ettiğini söyleyerek ‘Muhteşem bir yeteneğe sahipsiniz ama sadece kadınlardan oluşan bir koro karşısında gibiyim’ dedi. Bu cümlelerden sonra bir kadınlara, bir de erkeklere melodiyi okutan Feidman, ‘Melekler gibi söylüyorsunuz. Beni cennete götürdünüz’ diyerek Türk izleyeciye övgü dolu sözler söyledi. Feidman, konser sonrasında kendisine verilen çiçeği ise centilmenlik yaparak en öndeki dinleyiciye takdim etti.
                                                                                                                   

 

Etiketler: 0

Abone Ol :