16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali Başlıyor!

Abone Ol :

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali Başlıyor!

16 Şubat’ta başlayacak 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl da yılın en iyi müzik filmlerini bir araya getiriyor.

The Rolling Stones'dan Oasis ve X Japan'a, ikon müzik insanları !f music'te buluşacak, müzik tutkunlarının gözü bir kez daha !f İstanbul'da olacak! !f music'in bu yılki mottosu ise #ŞifaOlsun…

!f music'in en heyecan veren filmlerinden ilki, efsanevi The Rolling Stones'un 2016 turnelerinin son ayağı olan Havana konserinin perde arkasını anlatan ‘The Rolling Stones Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America/The Rolling Stones: Latin Amerika’da Bir Yolculuk Hikâyesi”! Hollywood Reporter'ın, “Konser performanslarını kayda alan benzer müzik filmlerinden çok daha fazla sözü olan, beklenmedik biçimde duyguyla yüklü” sözleriyle övdüğü film, grubun tarihindeki en önemli anlardan birisine, Havana'da verdikleri ücretsiz, 1.2 milyon kişinin coşarak izlediği efsanevi saatlere tanıklık ediyor. The Rolling Stones'u Küba'da konser veren ilk yabancı grup olarak tarihe yazan bu konserden görüntülerin yanı sıra daha önce pek görmediğimiz canl ıperformanslarını da izleyebileceğimiz film, bir müzik filmi olmaktan öte grubun kişisel yolculuğuna da davet ediyor.

 

Oasis’in Dünü ve Bugünü

Bölümün merakla beklenen bir diğer filmi ise ikonik İngiliz rock grubu Oasis'in inanılması güç yükselişini konu alan ‘Supersonic’. ‘Amy’ belgeselinin yönetmeni Asaf Kapadia'nın yapımcıları arasında olduğu ve daha önce görülmemiş arşiv görüntülerine dayanan film, Manchester'ın fakir bir mahallesinden gelen Gallagher ardeşlerin üç yıl içinde tüm zamanların en büyük müzik gruplarından birine dönüşmelerinin hikâyesini anlatıyor.

Etiketler: 0

Abone Ol :