Harun Kolçak İle Özel Röportaj!

Abone Ol :

Harun Kolçak İle Özel Röportaj!

Uzun sürede  yoğun bakımda tedavi gören ve  zor günler geçiren Harun Kolçak yaşadığı zorlu zamanların üzerine kocaman bir çizgi çekti ve hızla sağlığına kavuşuyor. Hastane sürecini, yaşadıklarını, hissettiklerini, ve kısa zaman önce müzik severlerle buluşturduğu  "Çeyrek Asır " isimli düet albümün  hazırlık aşamasını  Kral Grubu muhabiri Deniz Rüya Özdemir'e anlattı.


Çok zorlu bir tedavi sürecinden geçtiniz. Neler yaşadınız o dönemde ?

Yaşadıklarım Benim Suçum!

Kimseyi üzmek istemedim. Üzdüğüm tüm sevenlerimden özür diliyorum. Zor bir süreçti, çok zordu… Benim kabahatim, doktorumu dinlemedim, Kontrollerime gitmedim. Klasik Türk düşüncesi vardır “Bana Bir şey Olmaz”  ı o düşünce bende de varmış demek ki… Onunda bedelini böyle ödedim. İnsanın yaptıkları kendine dönüş yapıyor. Kimseyi suçlamamak lazım... Çok zordu 3 aya yakın bir yatakta hiç hareket etmeden, yürüyememek belli bir süre fizik tedaviler falan çok zor zamanlardı. Demek ki yaşanılması gereken bir süreçti, bende öyle düşünüyorum her şerde bir hayır vardır.  Benimde bundan nemalanacağım bir hayır vardır diye düşünüyorum

 

En zorlu kısmı atlattınız. Şu anda tedavi süreciniz nasıl ilerliyor?

Durumum Daha da İyiye Gidiyor!

Şuanda iyiyim ama… Kan değerlerim çok iyi çıktı. Biraz potasyum düşük çıktı. Her sabah bir tane muz yiyorum. Tekrardan bir kontrol yapıldı. Ciğerlerimin filmi çekildi. Her şey  yolunda.  Dikişlerimin de bir kısmı  alındı üst kısmı, Esas beni şuanda hareket etmemi kısıtlayan dikişler  bir 15 – 20 gün sonra alınacak.

 

Sanatçı dostlarınız hastanede olduğunuz süre boyunca  sizi hiç yalnız bırakmadılar… 

Benim İçin Öldü Demişler !

Yoğun bakımdaydım verilen ilaçları yüzünden pek ayık değildim… Hayal meyal hatırlıyorum. Ama beni hiç yalnız bırakmadılar. Hakan Peker ve Reyhan Karaca hastanede gelen misafirlere çay sevisi bile yapmış. Benim için öldü demişler. İzel, bunu duyunca düşüp bayılmış. Ama ölümden dönmüşüm yani öylede bir durum var… Doktorum bunu çok sonra söyledi bana. Biraz ümitsiz girmişler ameliyata. Beni yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.


 

“Çeyrek Asır” isimli  düet albümünüz  müzik severlerle buluştu. Bu albüm fikrinin doğuş hikayesini  bizimle paylaşırmısınız?

Gençler Günümüz Şarkılarından Tatmin Olmuyor!

Sosyal medyayı takip ederken, özellikle gençliğin günümüzde yapılan şarkılardan tatmin olmadığını fark ettim. 90’lara yönelenler vardı çok… Ne yapmalı diye düşündüm ve bir Best Of albüm yapmalı derken Arpej yapımdan Umut Kuzey beni aradı. Bu projeyi sundu bana. Düet denince akla gelen isimlerin başındayım çünkü çok düet çalışmam var.. Bu teklif çok cazip geldi bana beni çok heyecanlandırdı. İskender Paydaş ile çalışmak istediğimi söyledim. Yapılan toplantılar sonunda albümün iskeletini oluşturduk.


 

Albümde birçok değerli sanatçı size eşlik etti. Sanatçılarla iletişimiz nasıl gerçekleşti?

Saygı Gören Bir Müzisyenim!

Albümde yer alacak sanatçılar için önce herkes tanıdığı kişileri aradı. İrem Derici ile “Gir Kanıma” şarkısıyla başladık albüme. Albümü hazırlamak biraz uzun sürdü. Bazı aksamalar gibi gördüğümüz süreçler aslında albümde çok daha güzel çok daha değişik şeylerin olmasını sağladı. Gerçekten saygı gören bir müzisyenim bu da çok onur verici bir şey.. Herkesin sana müzikal anlamda saygı duyması... Evet, albümde yer alan sanatçı dostlarım çok heyecanlılardı. Özelikle Tan çok heyecanlıydı “Gitme Seni Seviyorum şarkısını seslendirdi. Çok rahat okudu çünkü yıllardır o şarkıyı sahnesinde seslendiriyordu. İrem Derici’de aynı şekilde… Kendisini albüme dâhil olması için İskender Paydaş aramış. Harun’a böyle bir projeye alışıyoruz yer almak istemisin demiş,” Olmayanı gebertsinler” Demiş İrem’de…


 

Albümde farklı tarzda sanatçılarda yer aldı, Zara gibi Kubat gibi…

Zara beni çok aradı “Korkuyorum” şarkısını söylemek için. Ama şarkıyı çok güzel seslendirdi. Bir gırtlak namesi yapmış telefonda dedim bayıldım…  Mesela Kubat albümde öyle bir parça seçti ki.. Ben aslında o şarkıyı yaparken türkü formatında yapmışım. Birde introsunda rica ettim bağlama çaldı. Şarkı kubata çok yakıştı. Zaten işini çok iyi bilen bir adam olduğu için kendine yakışan şarkıyı çok iyi buldu.


 

Albüm bir koleksiyon , arşivlik bir albüm oldu.Siz nasıl yorumluyorsunuz ?

Bu Albümü Para Kazanmak İçin Yapmadım!

Bu proje; bir albüm çıkaralım da satsın da para kazanalım da diye yapılan bir albüm olmadı. Bu bir saygı albümü, bu bir hatırlatma albümü oldu. Bana diyorlar ki albümde neden Sezen Aksu yok, Albümde Sezen Aksu var, sözleriyle var, ruhuyla var, düşünceleriyle var… Onno Tunç zaten olamaz ama o da ruhuyla albümde yer aldı..


Albüme klipler devam edecek mi ?

Bol Klipli Bir Albüm Olacak

Albümün klipleri devam edecek. Şimdi ikinci klibi hangi şarkıya çeksek diye düşünüyoruz. Slov şarkı mı olsun hareketli bir  şarkı mı olsun diye.. Benim tek başıma buna karar vermem doğru olmaz. Çünkü birçok sanatçı dostum ile birlikte hazırladığımız bir albüm oldu. Gelecek klipleride hep birlikte karar vereceğiz.

 

Şarkılarınız yıllar sonradan yeniden severek söyleniyor ve dinleniyor

Şarkılarımı Ağlayarak Dinliyorlar!

Demek ki kalıcı şeyler yapıyoruz. Bizim yaptığımız müzik demek ki her zaman dinlenecek.  İnşallah bu albüm 90’lar sanatçılarına yol gösterir onlarda yapar. Yeni kuşak da albümü çok sevdi sosyal medyadan çok güzel tepkiler alıyorum. Şarkıları ağlayarak dinleyenler var. Şarkıları ağlayarak dinledim diye sosyal medyadan masaj geliyor. Hiç olumsuz bir tepki almadım.  Albümü dinleyenler geçmişe yolculuk yapıyorlar.

 

Kral Grubu’nun  Gerçekten Bir Farkı Var !

Kral  Grubu’na özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü gerek hastane gerek ise hasta ziyaretine gelirken, her zaman ki nezaketi ile geldi. Gerçekten bir farkınız var. Bu süreçte hem televizyon kanallarını, hem radyoları inceleme fırsatım oldu. Farklı kanallar ortaya çıkıyorlar davranışlarıyla… Beni hiç yalnız bırakmadınız… Çok Teşekkür ediyorum 

 

15 Temmuz  Unutulmayacak Bir Tarih!

15 temmuz Türkiye için çok önemli bir tarih oldu. Benimde doğum günüm. Unutulmayacak bir tarih oldu. Daha güzel bir Türkiye’de daha güzel bir halde Benim ülkem hak ediyor bunu. Biz çok çabuk kaynaşabiliyoruz. Bunu her daim devam ettirmemiz lazım. Daha sevgi dolu saha saygı dolu bir Türkiye olsun. Allah bizi başta bu terör olayından kurtartsın. Biz burada otururken gencecik çocuklar canlarını veriyorlar. Tüm ailesi ve sevenleri perişan oluyor. Çok anımız yanıyor…. Bu dönemlerde sanata ihtiyacımız var. Tüm sanat dallarına sadece müzik değil. İnşallah her şey umduğumuz güzel olur….

 

DENİZ RÜYA ÖZDEMİR

 

Etiketler: 0

Abone Ol :