Müslüm Baba'sız 9 Yıl...

Abone Ol :

Müslüm Baba'sız 9 Yıl...

Arabesk müziğinin efsane isimlerinden, Müslüm Gürses, vefatının 9. yılında, başta memleketi Şanlıurfa'daki müzede olmak üzere sevenleri tarafından yad ediliyor.

22-03/02/640xauto.jpg

 

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013'te hayatını kaybeden Şanlıurfa doğumlu sanatçının adıyla aynı yıl açılan "Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi", geçen yıl yerinin dar olması nedeniyle Karaköprü Belediyesi tarafından ilçedeki Yaşam Parkı'na taşındı.

22-03/02/640xauto-1.jpg

Müzede, tarzı ve kendine has yorumuyla milyonların kalbini kazanan Müslüm Gürses'e ait çok sayıda eşya yer alıyor. Sanatçının bal mumundan heykelinden çıkarttığı taş plaklara, sürekli taktığı güneş gözlüğünden elinden düşürmediği tespihine, çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflarından konserlerde ve günlük yaşamda giydiği kıyafet ve ayakkabılara kadar çok sayıda özel eşyası müzede sergileniyor.

22-03/02/13901341-728xauto.png

Müze sorumlusu Yusuf Dost, Müslüm Gürses'in milyonların gönlünde taht kurmuş bir isim olduğunu söyledi. Her yıl 3 Mart'ta müzeye ziyaretlerin yoğunlaştığını anlatan Dost;" Sanatçının ölümünden sonra açılan müzemiz Türkiye'den ve yurt dışından gelen sevenlerinden yoğun bir ilgi görüyor. Ölüm yıl dönümü nedeniyle Müslüm Baba'nın ziyaretçilerinde yoğunluk yaşanıyor." dedi.

 Bizde Kral ailesi olarak Müslüm Gürses'i aramıdan ayrılışının 9. yılında sevgi,saygı ve özlemle anıyoruz...

 

 

Etiketler: müslüm gürses

Abone Ol :