ALQA'dan Albüm Öncesi Bir Yeni Şarkı Daha!

Abone Ol :

ALQA'dan Albüm Öncesi Bir Yeni Şarkı Daha!

Çağdaş alternatif sahnenin çıkış yapan ismi ALQA (okunuşu: Alka), ilk teklisi ‘bilseydim’ ve ikinci teklisi ‘allı turnam’dan sonra, Şubat ayında piyasaya sürmeyi planladığı 15 şarkılık albümünün üçüncü single'ı ‘bYe’ ile dinleyicilerle buluşmaya devam ediyor. bYe, 12 Ocak Cuma günü, Los Angeles merkezli U Records etiketi ve Ulus Müzik işbirliğiyle, tüm dijital platformlarda video klibiyle birlikte yayınlanacak. İki yıldır üzerinde titizlikle çalışılan konsept albümün üçüncü adımı "bYe" dan sonra, Şubat ayında ‘kaotik’ albümü dijital dünyada yerini alacak.

24-01/12/alqa_bye_photos30.jpg

"bYe" şarkısı ALQA’nın kendi söz ve müziği olup, düzenlemesi tamamen sanatçıya aittir. Alper Ulus, hem prodüktörlüğü hem de şarkının video klibi için hikayeyi yazıp yönetmenliğini üstlendi. "bYe" şarkısının hikayesi, güçlünün güçsüzü ezdiği düzeni eleştirmektedir. Müzikal olarak elektronik, synth sesler ve sinematik öğeler kullanılarak distopik bir dünyanın isyanını duyuruyor. Hikayedeki bu düzenin zalimlerine ve bu distopik dünyanın atmosferine olan isyanı, video klibinde de konu alınmıştır.

Albümün mastering'i, Oppenheimer, Metallica, Game of Thrones gibi projelerle tanınan Los Angeles, California merkezli Lurssen Mastering stüdyolarında Reuben Cohen tarafından yapıldı. Dinleyiciyi sürükleyici bir müzikal deneyime davet eden ALQA, "bYe" ile alternatif müzik sahnesinde iddialı bir yer edinmeye hazırlanıyor.

Etiketler:

Abone Ol :